De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Android nieuws #42: Huawei Mate 20 Pro, Palm en nieuwe Chromecast

Wouter Nijsen
20 oktober 2018, 18:37
3 min leestijd
Android nieuws #42: Huawei Mate 20 Pro, Palm en nieuwe Chromecast

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

5 vragen over hoe Googles licenties Android veranderen beantwoord

Android-licentiekosten

Voorheen konden fabrikanten gratis een bundel met alle Google-apps meeleveren met hun smartphones, maar daar komt verandering in. Het bedrijf heeft aangekondigd vanaf 29 oktober licentiekosten te rekenen voor deze voorgeïnstalleerde apps. Willen fabrikanten de Play Store, Google Maps, YouTube, Google Foto’s en Gmail op hun smartphone meeleveren, dan moeten ze daarvoor vanaf nu een eenmalig bedrag betalen. Wel worden de apps nog steeds gebundeld, dus fabrikanten kunnen niet zelf kiezen welke apps ze precies op hun smartphones installeren. Fabrikanten zijn namelijk niet langer verplicht om deze apps standaard op hun smartphone te installeren, zelfs niet als ze de eerdere bundel selecteren.

→ Lees verder over de Android-licentiekosten van Google

Huawei Mate 20 Pro preview: slimme software maakt camera van topklasse

Huawei Mate 20 Pro preview

De Huawei Mate 20 Pro voldoet in vrijwel elk opzicht aan het totaalplaatje van het moderne toptoestel. Een driedubbele camera die voor het eerst bij Huawei ook een groothoeklens omvat. De krachtigste chipset van het moment. En een primeur, in de vorm van een vingerafdrukscanner die in het scherm zit. De Mate 20 Pro heeft echter ook de torenhoge adviesprijs die je helaas steeds vaker bij een vlaggenschip ziet. Weet Huawei die voldoende te rechtvaardigen? Android Planet mocht de smartphone al een middagje testen; onze bevindingen lees je in deze preview.

→ Lees meer in onze Huawei Mate 20 Pro preview

Android Pie voor OnePlus 5(T) en 3(T) laat langer op zich wachten

oneplus 3 review

Slecht nieuws voor gebruikers van de OnePlus 5T, 5, 3T of 3: de update naar Android Pie is uitgesteld omdat OnePlus meer ontwikkeltijd nodig heeft. Het uitstel wordt bevestigd door OnePlus-ceo Pete Lau op het Chinese sociale netwerk Weibo. Lau zegt dat de toestellen sowieso naar Android Pie worden bijgewerkt, maar het dus langer duurt voordat deze toestellen de update ontvangen. Het is onduidelijk wanneer dit gebeurt, ook omdat de fabrikant hier eerder geen precieze uitspraken over heeft gedaan. De kans bestaat dat de oudere OnePlus-toestellen pas in de loop van 2019 aan de beurt zijn.

→ Lees verder over de Android Pie-update voor OnePlus 5(T) en 3(T)

Palm maakt kleine smartphone die eigenlijk geen smartphone is

Nieuwe Palm-smartphone

De nieuwe Palm is ongeveer even groot als een creditcard, met een compact scherm van slechts 3,3 inch. Het toestel loopt op Android, maar noem het geen smartphone: volgens Palm is het een ‘ultramobiel product dat je onderweg meer vrijheid geeft’. Het idee is dat je op drukke momenten de Palm met je meeneemt om toch verbonden te zijn, maar niet direct bereikbaar voor andere mensen. Palm lijkt het apparaat als alternatief voor de smartwatch te presenteren. Hij is handzaam, maar biedt tegelijkertijd alle features die je van een smartphone zou verwachten. Door het geringe formaat ben je echter minder gauw verleid om continu je toestel erbij te pakken, waardoor je meer bezig bent met ‘leven’.

→ Lees verder over de nieuwe Palm-smartphone

Chromecast (2018) review: te kleine upgrade voor fijne gadget

chromecast 2018

De derde generatie Chromecast werd stilletjes door Google aangekondigd, en nu we het apparaatje hebben getest snappen we waarom. Ondanks de minimale verbeteringen blijft het echter één van de fijnste gadgets die je kunt kopen. De vorige Chromecast ging al drie jaar mee en dus was het tijd voor een nieuwe versie. De Chromecast (2018), zoals we het apparaatje voor het gemak noemen, is geen enorme verbetering maar nog steeds ideaal voor als je snel en simpel content naar je televisie wil streamen. We bespreken de nieuwe features met je in deze review.

→ Lees meer in de Chromecast (2018) review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's