De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #43: Popcorn Time-boetes, HTC One A9 en Google Play

Redactie
24 oktober 2015, 16:00
3 min leestijd
Android nieuws #43: Popcorn Time-boetes, HTC One A9 en Google Play

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Boetes voor Popcorn Time-gebruikers niet ondenkbaar

popcorn time android nieuws

Stichting Brein verwacht dat individuele Popcorn Time-gebruikers binnen niet afzienbare tijd boetes krijgen voor het illegaal streamen van films en series. Kuik gaf in gesprek met BNR aan dat niet de stichting zelf, maar rechthebbenden snel schadeclaims zullen neerleggen bij gebruikers van Popcorn Time. Hierbij geeft hij impliciet aan dat dit mogelijk al binnen een maand kan gebeuren. “Individuele rechthebbenden zien dat hun film of serie populair is via illegaal gebruik, waardoor ze inkomsten mislopen. Zij kunnen zelf een schadeclaim gaan inbrengen“, aldus Kuik. “Ik sluit niet uit dat dat binnen afzienbare tijd staat te gebeuren.“ Brein richt zich zelf op grotere aanbieders en gaat niet achter individuele gebruikers aan.

HTC One A9 officieel: midranger met fiks prijskaartje

htc one a9

Deze week is de HTC One A9 officieel uit de doeken gedaan. Het toestel beschikt over een metalen behuizing en een design die veel weg heeft van de iPhone 6(S). Daarnaast is de One A9 voorzien van een 5 inch-amoled-scherm met een full-hd-resolutie en een midrange Snapdragon 617-chip van Qualcomm. Verder heeft de One A9 de beschikking over 2GB RAM/16GB opslag of 3GB RAM/32GB opslag (uitbreidbaar). Aan de voorzijde is een homeknop te vinden die tevens dienstdoet als vingerafdrukscanner. Foto`s en video`s schiet de HTC-smartphone met de 13 megapixel-camera aan de achterkant  en 4 ultrapixel-camera aan de voorkant. De HTC One A9 heeft een adviesprijs van 599 euro en wordt volgende maand wereldwijd beschikbaar.

Google start uitrol vernieuwde Google Play Store

googleplay

Google is gestart met de uitrol van de vernieuwde Google Play Store, die een aangepast design heeft en een iets andere indeling. De eerste gebruikers melden dat de update naar hun toestel is gepusht. De update wordt vanaf de servers van Google geactiveerd, waardoor het even kan duren voordat alle gebruikers met de vernieuwde Google Play Store aan de slag kunnen. Wat het meeste opvalt aan deze versie van de app-winkel is de onderverdeling in twee secties: Apps & Games en Entertainment. Als gebruiker kun je tussen de secties wisselen door te swipen, waarbij de huidige categorieën (Apps, Games, Films & TV, Muziek, Boeken en Kiosk) zijn ondergebracht in de hoofdsecties. Deze week kreeg Google Play ook vingerafdruk-ondersteuning.

Lees ook: In 7 jaar van Android Market naar Google Play

Dit is de betaalde en advertentievrije versie van YouTube

youtube red

Google heeft deze week YouTube Red gepresenteerd, een betaalde en advertentievrije versie van de videostreamingdienst. YouTube Red biedt alles van het reguliere YouTube en wordt door Google omschreven als een Netflix-concurrent. De dienst laat gebruikers tegen een maandelijks bedrag van 9,99 dollar YouTube-video`s bekijken of beluisteren zonder dat hierbij advertenties worden getoond. De dienst wordt niet als aparte app beschikbaar, maar maakt onderdeel uit van de reguliere YouTube-app. De nieuwe videostreamingdienst biedt ook exclusieve content. Een belangrijke eigenschap van YouTube Red is het feit dat je video`s en gehele afspeellijsten kunt opslaan, zodat ze later offline te bekijken zijn. Ook is het mogelijk om Red op de achtergrond te gebruiken.

Zo maakt de BlackBerry Priv Android veiliger

officiële specs blackberry priv 2

Op het eerste oog verschilt de Android-versie waarop de BlackBerry Priv draait niet zo gek veel van de stockversie van Googles besturingssysteem. Onder de motorkap heeft de fabrikant echter flink gesleuteld om de beveiliging op te krikken en gebruikers meer privacy te geven. Centraal staat de Hardware Root of Trust, een serie checks tijdens het opstarten van het toestel om de integriteit van elk component te controleren. Wat bij gebruikers meer in het oog zal springen is de DTEK-app, die toont hoe het staat met de beveiliging van het apparaat op basis van je wachtwoordsterkte, encryptie-instellingen en de apps die je gebruikt. Standaard is alle data op de BlackBerry Priv versleuteld en dankzij aanpassingen aan de Linux-kernel moet de smartphone aanzienlijk veiliger zijn dan andere toestellen met Android. Elke laag, van de hardware tot het besturingssysteem en apps, wordt continu gemonitord.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu