De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #43: OnePlus 3T en Samsung Galaxy S8 release

Wouter Nijsen
29 oktober 2016, 13:46
3 min leestijd
Android nieuws #43: OnePlus 3T en Samsung Galaxy S8 release

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘OnePlus 3T wordt duurder dan gewone OnePlus 3’

oneplus 3 review

De OnePlus 3T gaat volgens de laatste geruchten zo’n 80 dollar meer kosten dan de gewone OnePlus 3. Het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant is sinds de lancering moeilijk verkrijgbaar, omdat OnePlus kampt met een tekort aan beeldschermen. De levertijden voor het toestel zijn in sommige landen al opgelopen tot meer dan vier weken. De OnePlus 3T zou daarom het 5,5 inch amoled-scherm vervangen met een lcd-scherm. Daarbij wordt wel de resolutie verbeterd: deze zou omhoog gaan van 1920 bij 1080 pixels naar 2560 bij 1440 pixels. Ook wordt de Snapdragon 820-chip mogelijk vervangen door de net iets krachtigere Snapdragon 821.

Huawei Nova review: middelmatige middenklasser mist magie

huawei nova review

Als er één ding duidelijk is geworden dit jaar, dan is het dat een goede smartphone niet duur hoeft te zijn. Ja, natuurlijk kun je het volle pond betalen voor een vlaggenschip als de Samsung Galaxy S7 Edge, maar waarom zou je? Toestellen als de OnePlus 3 en Nexus 5X weten voor honderden euro’s minder soortgelijke kwaliteit te bieden. Ook bij Huawei lijken ze zich daar goed bewust van. De Chinese fabrikant zette in het verleden fors in op goedkopere smartphones, maar inmiddels zijn topmodellen van Huawei haast net zo duur als bij de concurrentie. Met de Nova wil Huawei de markt voor middenklassers heroveren. Of dat is gelukt, lees je in onze Huawei Nova review.

Waarom de Samsung Galaxy S8 release mogelijk vertraagd wordt

s7 always on display

Samsung heeft de ontwikkeling van de Galaxy S8 met twee weken vertraagd. Volgens The Wall Street Journal hoopt de fabrikant zo meer tijd te hebben om de oorzaak van de Galaxy Note 7 problemen te ontdekken. Het is nog onbekend of de vertraging ook gevolgen heeft voor de release van de S8. Eerder deze maand kondigde Samsung een wereldwijde terugroepactie van de Galaxy Note 7 aan. Het toestel bleek in sommige gevallen spontaan vlam te kunnen vatten. Al snel na de release waren er al bijna honderd meldingen binnen. Samsung zou echter nog altijd koortsachtig zoeken naar de oorzaak van de oververhitting. De techneuten van het bedrijf weten nog steeds niet zeker welk onderdeel precies de boosdoener is.

Zoveel kost de Google Pixel XL om te maken

google pixel review round up

Het kost ruim 285 dollar om de Google Pixel XL te produceren. Daarvan gaat zo’n 278 dollar in de onderdelen zitten en slechts 8 dollar in de productiekosten. Het 5,5 inch-scherm is het duurste onderdeel en kost 58 dollar. Aan de Snapdragon 821-chip geeft het bedrijf ook nog eens 50 dollar per toestel uit. Daarmee is de Pixel XL een van de meest prijzige smartphones om te produceren. De Samsung Galaxy S7 heeft productiekosten van 255 dollar, terwijl de iPhone 7 voor ‘maar’ 224 dollar in elkaar wordt gezet. De Google Pixel, die beschikt over een kleiner scherm maar verder vrijwel identieke hardware, zou zo’n 250 dollar kosten om te produceren.

Samsung maakt fors minder winst door Galaxy Note 7-fiasco

galaxy note 7 incident

Samsung behaalde over het voorbij kwartaal een winst van omgerekend 4,1 miljard euro. Dat klinkt indrukwekkend, maar is ruim dertig procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Het is de laagste winst van Samsung in de afgelopen twee jaar. De omzet daalde iets minder stevig: deze was 38 miljard euro, of 7,5 procent minder dan vorig jaar. De teleurstellende kwartaalcijfers zijn vrijwel volledig de schuld van de Samsung Galaxy Note 7. Het bedrijf kondigde in september een wereldwijde terugroepactie van het toestel aan nadat bleek dat het toestel in selecte gevallen spontaan vlam vatte. Begin oktober maakte Samsung bekend de productie van het toestel volledig te schrappen, maar het effect daarvan is in deze kwartaalcijfers nog niet terug te vinden; ze beslaan de periode tot en met 30 september.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu