Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #43: OnePlus 5T, Android 8.1 en Google Home Mini

Wouter Nijsen
28 oktober 2017, 14:12
3 min leestijd
Android nieuws #43: OnePlus 5T, Android 8.1 en Google Home Mini

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus presenteert 5T mogelijk op 16 november

Op een afbeelding is te zien dat op donderdag 16 november de onthulling van de OnePlus 5T plaatsvindt. Een presentatie op die dag ligt voor de hand, aangezien precies een jaar eerder de OnePlus 3T werd onthuld. Wel komt de 5T vrij vroeg na de release van de reguliere 5, want dit toestel zag pas in juni het levenslicht. Net als de 3T brengt de OnePlus 5T vooral kleine wijzigingen met zich mee. De verschillen zijn echter groter dan vorig jaar, want het toestel heeft een 6 inch-scherm dat vrijwel de volledige voorkant vult.

→ Lees verder over de presentatie van de OnePlus 5

Eerste indruk: Google Home Mini is kleiner en beter dan ooit

Google Home Mini preview

“De toekomst is stemgestuurd”, schreven we vorig jaar in onze Google Home review. In de afgelopen twaalf maanden heeft het zoekbedrijf daar alleen maar meer op ingezet. Zo staat de Google Assistant sinds dit voorjaar op vrijwel elke Android-smartphone, en spreekt de assistent nu ook Duits, Frans en enkele andere talen. Het is echter de Mini waarmee Google een groter publiek hoopt te bereiken. Deze speaker, die in de palm van je hand past, kost slechts 59 euro. Hoeveel kwaliteit weet Google nog voor die prijs te bieden?

→ Lees verder in de Google Home Mini preview

Dit zijn de belangrijkste verbeteringen van Android 8.1

De Android 8.1 Developer Preview is sinds deze week beschikbaar voor een select groepje gebruikers. Heb je een Nexus- of Pixel-toestel, dan kun je de software nu op je smartphone installeren. De update komt vrij snel na de introductie van Android 8.0, dat eind augustus verscheen. Daarom moet je Android 8.1 vooral zien als een tussentijdse update, met tal van kleine verbeteringen maar geen grootse nieuwe features. Dat is misschien maar beter ook, want op moment van schrijven zijn er nog maar nauwelijks smartphones met Android 8.0.

→ Lees meer over de features van Android 8.1

LG V30 verschijnt eind november in Nederland

lg v30 preview

De LG V30 werd bijna twee maanden geleden aangekondigd, maar de fabrikant geeft pas nu informatie over de release. Het toestel is hier vanaf eind november verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en blauw. Daar is het toestel los verkrijgbaar tegen de adviesprijs van 899 euro. Het maakt de V30 één van de duurdere Android-smartphones van het moment. Op het eerste gezicht heeft de V30 veel gemeen met de LG G6, het vlaggenschip dat de fabrikant eerder dit jaar uitbracht. Beide hebben een voorkantvullend scherm met minimale randen. Onder de motorkap zijn echter forse verbeteringen doorgevoerd.

→ Lees verder over de LG V30 pre-order

‘Samsung volgt Apple: notch voor Galaxy S9’

Samsung Galaxy S9 vingerafdrukscanner

Samsung onderzoekt een nieuwe locatie voor de vingerafdrukscanner. De duurste smartphones van het bedrijf beschikken over randloze schermen, waardoor er op de voorkant vrijwel geen ruimte meer is voor de vingerafdrukscanner. Het patent toont een smartphone met een kleine inkeping onderaan het scherm, waar de scanner vervolgens geplaatst wordt. Hoewel het patent dateert uit 2016, gebeurt het wel vaker dat technologie uit een patent pas jaren later in het echt opduikt. De bron suggereert dan ook dat deze inkeping volgend jaar in de Galaxy S9 wordt gebruikt. Zo kan het volgende Samsung-vlaggenschip toch nog een vingerafdrukscanner voorop krijgen.

→ Lees verder over de notch van de Samsung Galaxy S9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu