De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android nieuws #43: Google Home, OnePlus 6T en Galaxy S10

Wouter Nijsen
27 oktober 2018, 18:11
3 min leestijd
Android nieuws #43: Google Home, OnePlus 6T en Galaxy S10

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google Home nu in Nederland te koop: dit moet je weten

Nederlandse Google Home review

Vanaf nu zijn Googles stemgestuurde speakers ook in Nederland te koop. De Google Home en Home Mini zijn verkrijgbaar bij verschillende grote webwinkels én de Albert Heijn. De Google Home is direct leverbaar bij Bol.comCoolblueMediaMarkt en Googles eigen webwinkel. De kleinere, goedkopere Home Mini wordt bij dezelfde vier winkels verkocht, en bij de Albert Heijn. In meer dan 700 filialen van de supermarkt is de Home Mini de komende maanden verkrijgbaar.

→ Lees verder over de Nederlandse Google Home release

‘Dit gaat de OnePlus 6T kosten’

oneplus 6t presentatie

Smartphonelekker Ishan Agarwal deelt op Twitter de adviesprijzen van de OnePlus 6T. Volgens de insider gaat het instapmodel van de 6T, die beschikt over 6GB RAM en 128GB opslag, 559 euro kosten. Dit is een aantal tientjes meer dan wat de fabrikant voor het instapmodel van de OnePlus 6 vroeg: 519 euro. Wel krijg je met de 6T standaard 128GB aan opslagruimte, twee keer zoveel als bij zijn voorganger. Kies je straks voor het model met 8GB RAM en 128GB opslag, dan betaal je 589 euro. Tot slot brengt OnePlus een variant uit met maar liefst 8GB werkgeheugen en 256GB opslag, voor 639 euro.

→ Lees verder over de prijs van de OnePlus 6T

‘Google verplicht fabrikanten tot twee jaar Android-beveiligingsupdates’

Gegarandeerde Android-beveiligingsupdates

Android-fabrikanten worden vanaf dit jaar door Google verplicht om minstens twee jaar beveiligingsupdates uit te brengen voor hun smartphones. Het zoekbedrijf heeft nieuwe contracten afgesloten met verschillende hardwaremakers, waar voor het eerst eisen rondom beveiligingsupdates in staan. Google geeft elke maand zo’n update vrij, maar tot nu toe brengt lang niet elke fabrikant de software vervolgens uit naar zijn toestellen. Daar komt met het nieuwe contract verandering in. Dat verplicht fabrikanten om minstens eens in de negentig dagen een beveiligingsupdate uit te brengen voor elke smartphone. In het eerste jaar na release moeten er minimaal vier updates verschijnen.

→ Lees verder over de gegarandeerde Android-beveiligingsupdates

‘Samsung Galaxy S10 krijgt meer opslag en komt in zes kleuren’

Gratis Samsung Galaxy S9 koptelefoon

Samsung maakt bekend dat een nieuwe technologie voor opslag, UFS 3.0, in de eerste helft van 2019 aan zijn smartphones worden toegevoegd. Dat betekent mogelijk dat de Galaxy S10 van deze techniek gebruik kan maken, en hierdoor beschikt over opslag die vooral een stuk sneller is. Daarnaast is het zo dat UFS 3.0 alleen in modules van 128, 256 en 512GB verschijnt, wat zou betekenen dat het instapmodel van de Galaxy S10 meer opslagruimte heeft dan zijn voorganger. De S10 zou daarnaast in maar liefst zes verschillende kleuren komen, zo meldt de doorgaans betrouwbare lekker OnLeaks.

→ Lees verder over de opslag en kleuren van Samsung Galaxy S10

‘Multiroomaudio komt ook naar oudere Chromecasts’

chromecast 2018

De derde generatie Chromecast, ook wel Chromecast (2018) genoemd, is slechts minimaal verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij de betere hardware en wifi-ontvanger is hij iets sneller met laden en ook multiroomaudio klinkt ons als muziek in de oren. Deze nieuwe functie is nog niet beschikbaar, maar komt ook naar de oudere Chromecast 2 (uit 2015) en Chromecast Ultra. Dat schrijft Google in een e-mail aan een geïnteresseerde gebruiker. Met multiroomaudio is het mogelijk om de Chromecast te koppelen aan andere mediaspelers en speakers, zodat muziek tegelijk afspeelt.

→ Lees verder over multiroomaudio voor de Chromecast

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu