Android nieuws #44: WhatsApp krijgt advertenties en OnePlus 6T review

Wouter Nijsen
3 november 2018, 14:42
3 min leestijd
Android nieuws #44: WhatsApp krijgt advertenties en OnePlus 6T review

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 6T review: iets betere smartphone voor meer geld

oneplus 6t preview

OnePlus brengt rond het einde van ieder jaar een T-toestel uit, wat in feite een verbeterde versie is van het vlaggenschip dat eerder dat jaar is uitgebracht. Voor bezitters van het ‘reguliere’ toestel is het bestaan van de T-lijn vervelend, omdat ze na een halfjaar al met een verouderde smartphone zitten. OnePlus kiest er toch voor om elk halfjaar een nieuwe telefoon uit te brengen, omdat de fabrikant altijd het nieuwste van het nieuwste wil bieden. We hebben de OnePlus 6T uitgebreid getest en in deze review lees je ons definitieve oordeel. Welke verbeteringen introduceert de smartphone, en rechtvaardigen ze de hogere adviesprijs?

→ Lees verder in onze uitgebreide OnePlus 6T review

WhatsApp bevestigt: binnenkort advertenties in de app

whatsapp google drive back-up

“We gaan advertenties stoppen in WhatsApp Status,” zo bevestigde WhatsApp-topman Chris Daniels deze week. “Deze advertenties worden ons primaire verdienmodel, en bieden een belangrijke manier voor bedrijven om in contact te komen met onze gebruikers.” Het is voor het eerst dat een huidige werknemer van het bedrijf de reclameplannen bevestigt. WhatsApp Status is een variant op Instagram Stories, waarbij gebruikers met al hun contacten berichten kunnen delen die slechts voor 24 uur zichtbaar zijn. In Instagram krijg je om de paar verhalen een advertentie te zijn; vermoedelijk gaat het op WhatsApp vergelijkbaar werken.

→ Lees verder over de advertenties in WhatsApp

Android 8.1-update voor Motorola Moto G5 (Plus) eindelijk beschikbaar

De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus zijn eindelijk voorzien van een update naar Android 8.1 (Oreo). Al sinds de release in maart 2017 draaide de smartphones op Android 7.0 (Nougat) en ontvingen ze sporadisch beveiligingsupdates. Nu kunnen gebruikers in Nederland eindelijk de Android Oreo-update downloaden. Gebruikers van de Moto G5 (Plus) hebben uiteindelijk erg lang moeten wachten op de update. Het toestel werd anderhalf jaar geleden in de Benelux uitgebracht en kreeg in die tijd alleen beveiligingsupdates.

→ Lees verder over Android Oreo voor de Moto G5 en Moto G5 Plus

Oppo brengt RX17 Neo naar Nederland: OnePlus-design, maar lagere prijs

Oppo RX17 Neo officieel

Oppo brengt deze maand de RX17 Neo uit in Nederland. Deze midrange smartphone lijkt als twee druppels water op de OnePlus 6T, maar is ruim tweehonderd euro goedkoper. Zo hebben ze allebei een 6,4 inch-scherm met een inkeping ter grootte van een waterdruppel voor de selfiecamera. Ook hebben ze beide een dubbele camera en 128GB opslagruimte. Kijk je verder, dan zijn er echter enkele significante verschillen. De Oppo RX17 heeft bijvoorbeeld wel een koptelefoonaansluiting en moet het nog met een micro-usb-poort doen. Oppo’s toestel is bovendien uitgerust met de tragere Snapdragon 660-chip.

→ Lees verder over de Oppo RX17 Neo in Nederland

Google stopt met ‘Voice Match’ om te ontgrendelen: dit is waarom

google assistent nieuws luisteren

Google schrapt binnenkort de ‘Ontgrendel met Voice Match’-optie. 9to5Google ontdekte in de broncode van de Google-app verwijzingen naar een nieuwe, aangepaste feature. Binnenkort kun je selecte informatie op je vergrendelscherm zien met stemherkenning, maar volledige ontgrendeling is niet meer mogelijk. Stemontgrendeling werd enkele jaren geleden toegevoegd, samen met de introductie van de Google Assistent. Sinds enkele maanden lijkt de functie echter voor steeds minder gebruikers te werken. Hoewel de Nederlandse Google Assistent er sinds augustus is, is stemontgrendeling hier voor niemand beschikbaar.

→ Lees verder over ontgrendelen met Voice Match

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu