Android weekoverzicht #44: reviews, Google Fit en Andy Rubin

Redactie
1 november 2014, 13:05
4 min leestijd
Android weekoverzicht #44: reviews, Google Fit en Andy Rubin
android nieuws android nieuwsoverzicht

AndroidPlanet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Deze week stond het Android nieuws voornamelijk in het teken van veel reviews, Google Fit, het vertrek van Andy Rubin en de nieuwe metalen smartphones van Samsung.

Reviews van de Honor 6 en Galaxy Alpha

Honor 6

Deze week namen we twee nieuwe smartphones onder de loep in onze de Honor 6 review en Galaxy Alpha review. Over de Honor 6, gelanceerd door een dochteronderneming van Huawei, waren we zeer te spreken. “Zo zijn de specs en prestaties voor deze prijs uitstekend. De smartphone heeft een prima scherm, vlotte hardware en kan overweg met de snelste 4G-netwerken”, aldus Gijs in zijn review. Over software was Gijs echter niet enorm te spreken. “Of je de interface mooi vindt is een smaakkwestie, maar de belangrijkste apps en functies zijn in ieder geval aanwezig.” De Honor 6 is per direct verkrijgbaar voor 299 euro.

Galaxy Alpha review

De Galaxy Alpha is Samsungs nieuwe metalen smartphone die volgen ons een beetje een vreemde eend in de bijt is. “De Galaxy Alpha is een vreemde eend in de bijt. Aan de ene kant is het een van de mooiste Samsung-toestellen ooit, maar aan de andere kant doet het veel concessies. Zo is de accuduur absoluut ondermaats en hetzelfde geldt in mindere mate voor de prestaties van het toestel”, aldus Wouter. “Voor een adviesprijs van 600 euro hadden we op deze vlakken meer verwacht, zeker als je nagaat dat bijvoorbeeld de Xperia Z3 Compact, een vergelijkbaar toestel met betere prestaties en een superieure batterijduur, voor zo`n 100 euro minder aan te schaffen is.” De Galaxy Alpha is eveneens per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 600 euro.

Android nieuws: metalen Galaxy A5 en A3 geïntroduceerd

Samsung Galaxy A5 specs

Samsung heeft de Galaxy A3 en Galaxy A5 officieel onthuld. Beide smartphones maken deel uit van de nieuwe premium A-lijn, waar onder andere de Galaxy Alpha onder valt. De Galaxy A5 en Galaxy A3 zijn midrange-toestellen die over minder krachtige specificaties beschikken dan de Alpha, maar wel van het fraaie nieuwe metalen design zijn voorzien.

De Galaxy A5 en Galaxy A3 zijn respectievelijk 6,7 en 6,9 millimeter dun, waardoor de toestellen de dunste Samsung-smartphones ooit zijn. Het metalen frame is bij beide toestellen hetzelfde, en zowel de A3 als A5 komen in verschillende kleuren uit.

https://www.youtube.com/watch?v=m1uzXBo_VPQ

Google Fit nu te downloaden

Google Fit downloaden

Google heeft zijn eigen fitness-app Google Fit uitgebracht. De app zat er al een tijdje aan te komen en werd voor het eerst getoond tijdens de Google I/O in juni. Nu is hij eindelijk te downloaden in de Play Store en daarmee is het hoog tijd om eens te bekijken wat je er allemaal mee kunt. In principe fungeert Google Fit als een hub voor al je (sport)activiteiten en gegevens over je gezondheid. De app maakt standaard deel uit van Android 5.0, maar ook gebruikers die beschikken over Android 4.0 of nieuwer kunnen hem downloaden en installeren.
Nadat je dat hebt gedaan, kies je een van je Gmail-accounts voor het bijhouden van je activiteiten en fitnessdoelen. Google Fit werkt zowel met je smartphone als met je pc en apparaten met Android Wear.

De opmerkelijke opmars van Xiaomi

xiaomi logo

Xiaomi mag dan in ons land weinig bekendheid genieten, maar op de wereldwijde smartphonemarkt is de telefoonmaker bezig aan een opmerkelijke opmars. Xiaomi is in slechts vier jaar tijd uitgegroeid tot de nummer één in thuisland China, wat vooral is te danken aan de goedkope, maar capabele toestellen in de Redmi-lijn. De smartphones gaan als warme broodjes over de toonbank en hebben vaak maar een paar minuten nodig om volledig uitverkocht te raken.
Volgens de laatste cijfers heeft Xiaomi inmiddels LG afgelost als de nummer drie in de top van grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Het bedrijf moet alleen nog Samsung en Apple voor zich dulden, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook die twee hun leidende positie moeten afstaan. Lees er alles over in ons artikel over Xiaomi.

Android-oprichter Andy Rubin vertrekt bij Google

Andy_Rubin_w_Android_Logo_Wide

Andy Rubin, de man die Android heeft opgericht en voor een lange tijd heeft beheerd, vertrekt bij Google. Rubin gaat hardwarestartups helpen op hun projecten op te zetten via een incubator. Of Google bij de incubator betrokken is, is nog niet bekend.
Rubin is sinds maart 2013 al niet meer actief binnen Android. De Amerikaan werkte de afgelopen jaren bij de robotafdeling van Google, waar onderzoek wordt gedaan naar robotica. Voor Android verandert er dus niets, maar het is wel onverwachts dat Rubin, die sinds 2005 al voor Google werkt, plotseling een ander pad gaat bewandelen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu