De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #45: OnePlus X, Galaxy S7 en Android-hardware

Redactie
7 november 2015, 16:00
3 min leestijd
Android nieuws #45: OnePlus X, Galaxy S7 en Android-hardware

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

OnePlus X vanaf nu te bestellen: dit moet je weten

oneplus x officieel

Zoals vorige week werd aangekondigd, is de OnePlus X nu verkrijgbaar in Europa. De smartphone is te bestellen via de officiële website van OnePlus, waar je 269 euro betaalt voor het reguliere model. Op het moment van schrijven is de gelimiteerde Ceramic-versie, die normaliter 369 euro kost, uitverkocht. Om de OnePlus X te kunnen kopen dien je wel te beschikken over een invite. Het invitesysteem van de OnePlus loopt voor een maand, waarna de smartphone wekelijks voor een paar uur voor iedereen verkrijgbaar wordt. Heb je geen uitnodiging, dan is het dus raadzaam om nog eventjes te wachten. De OnePlus X beschikt over een 5 inch-full-hd-scherm, Snapdragon 801-chip, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, 13 en 8 megapixel-camera en 2525 mAh-accu.

`Google wil meer eenheid in Android-hardware`

google logo

Google werkt volgens The Information aan deals met chipmakers om samen te werken aan meer uniforme hardware voor Android-toestellen. Hiermee hoopt Google chips te kunnen maken die specifiek voor Android-software zijn gemaakt, zoals Apple doet met iOS. Hierdoor kan het besturingssysteem de volle kracht van de hardware benutten en werkt het systeem een stuk efficiënter. De uniformiteit van het Apple-platform is een van de krachten van iOS. De software werkt goed, omdat de hardware daar volledig op is afgesteld. Bij Android is er een grote variatie aan hardware, wat een hoop problemen oplevert. Zo raken onderdelen verouderd en is er meer kans op beveiligingslekken. Google wil net als Apple meerdere functies combineren in één chip.

Samsung Galaxy S7 mogelijk goedkoper dan Galaxy S6

Samsung-uitgelicht

De Samsung Galaxy S7 krijgt bij verschijning mogelijk een lagere prijs dan de Galaxy S6. Samsung zou het aanstaande vlaggenschip ongeveer 10 procent goedkoper willen maken. Dat blijkt uit een bericht op het Chinese sociale netwerk Weibo, dat zich baseert op een uitspraak van Samsung-topman Kwon Oh-Hyun. Oh-Hyun geeft aan dat Samsung zich moet aanpassen aan de stagnerende smartphonemarkt. Een lagere adviesprijs voor de Galaxy S7 zou daarom niet eens zo onwaarschijnlijk zijn. Dit zou betekenen dat de smartphone een adviesprijs krijgt van 630 euro, waar de Galaxy S6 bij verschijning nog een prijskaartje had van 699 euro.

Google schept duidelijkheid over toekomst Chrome OS

chromeos-gr

Toen enkele dagen geleden het bericht verscheen dat Google Chrome OS in 2017 zou willen samenvoegen met Android, was de toekomst van het lichte besturingssysteem onduidelijk. Chrome OS zal echter gewoon blijven bestaan, bevestigt Google. Hoewel het bedrijf werkt aan een manier om de krachten van Chrome OS en Android te combineren, is er op dit moment geen plan om Chrome OS daarbij uit te faseren. Sterker nog: Google is druk aan het werk om een toekomst voor het besturingssysteem te bouwen. Zo werkt Google aan een nieuw ontwerp, dat gebaseerd is op Androids Material Design. Tevens zal het bedrijf zich blijven richten op de veiligheid met garantie op vijf jaar lang automatische updates. Ook laat Google weten in 2016 met “dozijnen“ aan nieuwe Chromebooks te komen.

BlackBerry Priv krijgt maandelijkse beveiligingsupdates

officiële specs blackberry priv release

Deze week maakte BlackBerry meer informatie over hun beveiligingsplannen van de Priv bekend. Het bedrijf  heeft onder meer laten weten dat gebruikers van de BlackBerry Priv beveiligingsupdates maandelijks kunnen verwachten. Dit geldt echter alleen wanneer jij je telefoon via BlackBerry`s eigen online winkel koopt. De mensen die een BlackBerry Priv aanschaffen via een provider, moeten afwachten of deze akkoord gaat met de maandelijkse beveiligingspatch. Verdere plannen van BlackBerry om de Priv zo veilig mogelijk te houden bevatten een zogenaamde `hotfix`. Wanneer hier sprake van is, is een kwetsbaarheid in het beveiligingssysteem zo gevaarlijk dat het bedrijf vindt dat het niet kan wachten op de maandelijkse update om dit op te lossen. BlackBerry stuurt dan een hotfix uit naar de beschadigde toestellen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu