De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #45: Android-jubileum en problemen met Galaxy S8-microfoon

Rick van der Veer
11 november 2017, 14:14
3 min leestijd
Android nieuws #45: Android-jubileum en problemen met Galaxy S8-microfoon

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Opinie: Android is na tien jaar slimmer dan ooit, maar Google blijft fouten maken

Android jubileum

Android viert deze week zijn tiende verjaardag. Geruchten dat Google aan een eigen smartphone werkte zoemden eind 2007 rond, maar al snel bleek dat het zoekbedrijf grotere plannen had. Het besturingssysteem is door tal van slimme innovaties niet meer weg te denken, maar tegelijkertijd blijft Google dezelfde domme fouten maken. Android is na tien jaar slimmer dan ooit, maar Google blijft dezelfde fouten uitbouwen. Tijd voor een terugblik op de beste verbeteringen die Android teweeg heeft gebracht – en de dieptepunten die nog altijd niet worden aangepakt.

→ Lees verder over wat Google beter kan doen

Samsung Galaxy S8 heeft microfoonproblemen, en dit is hoe je het oplost

Samsung Galaxy Note 8 review

Steeds meer gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zeggen onverstaanbaar te zijn op hun toestel. Even blazen lost het op, maar toch is waarschijnlijk niet stof het probleem. Op het officiële Samsung-forum zijn inmiddels tientallen meldingen te vinden van gebruikers die klagen over de microfoon op hun Galaxy Note 8 en Galaxy S8. Tijdens het bellen zijn ze onverstaanbaar, de Samsung Bixby-assistent begrijpt de opgegeven commando’s niet en stemopnames zitten vol ruis. Samsung zelf heeft nog verklaring gegeven voor de problemen, maar de gebruikers hebben zelf al een opmerkelijke oplossing gevonden.

→ Lees verder over de microfoonproblemen van de Galaxy S8

Waarom de OnePlus 5T geen draadloos laden ondersteunt

OnePlus 5T draadloos opladen

Beelden van de voor- en achterkant van de OnePlus 5T zijn online opgedoken. Tevens heeft een topman bevestigd dat de smartphone niet overweg kan met draadloos opladen. Op donderdag 16 november wordt de OnePlus 5T pas officieel onthuld, maar gelekte beelden geven het design nu al prijs. De OnePlus 5T krijgt een voorkantvullend scherm, zo blijkt uit de foto die 24/7 Techie heeft bemachtigd. De fysieke homeknop onder het scherm ontbreekt voor het eerst. De vingerafdrukscanner is daardoor achterop het toestel te vinden. Daar zit ook een dubbele camera.

→ Lees verder over het design en het gebrek aan draadloos laden op de OnePlus 5T

Brandweer waarschuwt: ‘s nachts je smartphone opladen is gevaarlijk

smartphone opladen brandgevaarlijk

‘s Nachts voor het slapen je smartphone aan de oplader? Beter niet doen, raden de brandweer en verzekeraars aan. Het risico op oververhitting is namelijk groot. De waarschuwing is te vinden in de Risicomonitor Woningbranden 2017, die opgesteld is door het Verbond van Verzekeraars samen met Brandweer Nederland. De organisaties benoemen specifiek de gevaren van lithium-ion-accu’s, die vaak in smartphones zitten. Vooral ‘overladen’ kan voor problemen zorgen. Als je toestel voor te lang wordt opgeladen, ontstaat oververhitting en dat kan tot brand leiden.

→ Lees verder over de waarschuwing over ‘s nachts je smartphone opladen

Android-beveiligingsupdate voor november pakt wifi-lek aan

Android-beveiligingsupdate november 2017

Google heeft de Android-beveiligingsupdate voor november vrijgegeven. De update pakt een groot aantal kwetsbaarheden aan en biedt bescherming tegen het recente wifi-beveiligingslek. In oktober werd dat beveiligingslek in wifi-verbindingen ontdekt. Daarmee was het voor aanvallers mogelijk om je surfgedrag in de gaten te houden. De Android-beveiligingsupdate voor november biedt bescherming tegen deze KRACK-bug. Na installatie kunnen kwaadwillenden niets meer met je toestel. In totaal worden er iets meer dan dertig bugs en andere problemen in Android aangepakt, niet allemaal gerelateerd aan KRACK.

→ Lees verder over de Android-beveiligingsupdate voor november

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu