Android nieuws #45: Opvouwbare smartphones en Google Pixel 3 XL preview

Wouter Nijsen
10 november 2018, 18:41
3 min leestijd
Android nieuws #45: Opvouwbare smartphones en Google Pixel 3 XL preview

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Samsung kondigt eerste opvouwbare telefoon aan, verschijnt volgend jaar

Opvouwbare-Samsung-telefoon 2

Na jaren van geruchten, schetsen en concepten is het moment daar: Samsung heeft haar eerste opvouwbare smartphone met flexibele schermen aangekondigd. Het toestel, dat nog geen naam heeft, werd getoond tijdens Samsungs eigen ontwikkelaarsconferentie. Het bedrijf heeft hiervoor een nieuwe schermtechniek ontwikkeld: Infinity Flex. De buigbare telefoon bestaat eigenlijk uit drie schermen. Aan de achterkant zit een kleiner display die je met een hand kunt bedienen. Volgens Samsung zul je alledaagse taken zoals WhatsApp, Facebook en internetten voornamelijk op dit scherm doen. Het grote tablet-scherm gebruik je voor het kijken van een film of het spelen van games. Ook kun je tot drie apps naast elkaar draaien en zo multitasken.

→ Lees verder over de opvouwbare smartphone van Samsung

Google Pixel 3 XL preview: eerste uren met het vlaggenschip

google pixel 3 xl preview

Toen Google vorige maand de Pixel 3 en Pixel 3 XL presenteerde, wisten we eigenlijk al alles over de smartphones. Ze waren uitgebreid gelekt en we kunnen ons geen andere smartphones herinneren waarover voor de onthulling al zoveel bekend was. Daardoor was het Made by Google 2018-event niet zo spannend, toch kijken we altijd uit naar de release van nieuwe Pixel-telefoons. Ze behoren tot de beste smartphones, en zijn voornamelijk interessant door de software en camera’s. Net als voorgaande jaren brengt Google twee Pixel-smartphones uit: de reguliere Pixel 3 en grotere Pixel 3 XL. We gingen aan de slag met de 3 XL en in deze hands-on bespreken we onze eerste bevindingen.

→ Lees verder in de uitgebreide Google Pixel 3 XL preview

Handig: Android-apps binnenkort ook tijdens updaten te gebruiken

Tijdens de Android Dev Summit heeft Google een toffe vernieuwing getoond. Door de nieuwe ‘in-app updates-api’ kunnen ontwikkelaars nieuwe app-updates uitsturen, en gebruikers vragen deze te installeren zonder dat de betreffende app afgesloten hoeft te worden. Nu is het zo dat wanneer je een app-update downloadt en installeert via de Play Store, je de applicatie tijdelijk niet kunt gebruiken. Bij minder urgente app-updates wordt het bovendien mogelijk om de applicatie te blijven gebruiken, terwijl op de achtergrond de nieuwe versie wordt gedownload.

→ Lees verder over apps gebruiken tijdens het updaten

Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 9 krijgen Android Pie-update in januari

galaxy s10 kunstmatige intelligentie

De Android Pie-update rolt vanaf januari uit voor de Galaxy S9 en Galaxy Note 9. De skin van Samsung, One UI, is compleet vernieuwd en makkelijker met één hand te bedienen. Deze vervanger van Samsung Experience (het eerdere TouchWiz) moet het vooral makkelijker maken om smartphones met grote, lange schermen met één hand te kunnen besturen. Het scherm is hierbij in twee stukken verdeeld. De knoppen om naar het thuisscherm of een pagina terug te gaan zitten hierbij onderaan het display, zodat je er makkelijker met je duim bij kan.

→ Lees verder over Android Pie voor de Galaxy S9 en Note 9

Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Net als sommige andere smartphonefabrikanten maakt Google vanaf het begin duidelijk tot wanneer zijn smartphones updates ontvangen. Op een supportpagina is precies te lezen tot wanneer de zoekgigant nieuwe Android-versies en gegarandeerde beveiligingsupdates belooft, zodat je als gebruiker weet waar je aan toe bent. Helaas hebben we slecht nieuws, want het lijkt erop dat de Nexus 5X en Nexus 6P gisteren de laatste software-update hebben gehad. Op de supportpagina staat immers dat de Nexus 5X en 6P na november 2018 niet meer hoeven te rekenen op beveiligingspatches.

→ Lees verder over het einde van de Nexus 5X en Nexus 6P

Bron afbeelding: Android Authority
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu