Android nieuws #45: Grote accu voor Samsung Galaxy S11, veiligere Play Store en meer

Michel van 't Klaphek
9 november 2019, 16:48
4 min leestijd
Android nieuws #45: Grote accu voor Samsung Galaxy S11, veiligere Play Store en meer

Zeven dagen per week houdt Android Planet je op de hoogte van al het Android-nieuws. Misschien heb je niet alle ontwikkelingen bij kunnen houden. Dit geeft niet, want met ons weekoverzicht ben je zo weer bijgepraat over het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S11-telefoons krijgen fors grotere accu’s dan S10-lijn’ galaxys10e

In februari 2020 verwachten we de Galaxy S11-lijn te zien. Informatie over de vermeende accu van de Samsung Galaxy S11e is nu verschenen. Volgens geruchten krijgt de accu een hogere capaciteit dan de normale Galaxy S10. De gegevens over de vermeende accu van de aankomende Galaxy S11e zijn ontdekt door GalaxyClub. Foto’s en meer info is namelijk verschenen bij een Koreaanse instantie.

De website denkt aan de hand van de foto hieronder dat de accu een capaciteit heeft van minimaal 3700 mAh. De huidige Galaxy S10e moet het doen met een accu van slechts 3100 mAh. Ook de reguliere Samsung Galaxy S10 heeft een lagere capaciteit (3400 mAh) dan dat de S11e zou krijgen.

→ Lees verder over de vermeende Samsung Galaxy S11-accu

Google gaat de Play Store veiliger maken door samenwerking met antivirusbedrijven Agent Smith-malware

Google heeft de handen ineengeslagen met beveiligingsbedrijven Eset, Lookout en Zimperium. De nieuwe samenwerking gaat de strijd aan met kwaadaardige apps in de Play Store, die bijvoorbeeld malware bevatten.

Iedere dag komen er duizenden apps bij in de Play Store. De meeste applicaties hebben niks kwaads in de zin, maar er zitten weleens rotte appels tussen. Deze apps bevatten bijvoorbeeld malwareransomware of adware, en proberen bijvoorbeeld persoonlijke gegevens te stelen. De App Defense Alliance moet voorkomen dat deze programma’s überhaupt in de Play Store terechtkomen.

→ Lees verder over de App Defense Alliance

OnePlus brengt voortaan telkens twee smartphones per halfjaar uit oneplus 7t review

OnePlus laat weten dat de strategie van het uitbrengen van twee telefoons voortgezet wordt, althans voor de komende tijd. Ceo Pete Lau geeft aan dat ze met toestellen in verschillende prijsklassen een groter publiek kunnen bedienen.

De introductie van de OnePlus 7 en 7 Pro in mei van dit jaar zorgde voor wat verbazing. OnePlus die tegelijkertijd twee toestellen presenteerde? Dat strookte namelijk niet met eerdere uitspraken van het bedrijf. Inmiddels heeft de Chinese fabrikant datzelfde kunstje ook uitgevoerd bij de OnePlus 7T en 7T Pro. Ceo Pete Lau heeft aan The Times of India laten weten volledig achter deze strategie te staan.

→ Lees verder over de nieuwe strategie van OnePlus

Xiaomi Mi Note 10 officieel: vijf camera’s op achterkant en grote accu

De Xiaomi Mi Note 10 en Redmi Note 8T zijn officieel gepresenteerd. De Mi Note 10 heeft vijf camera’s op de achterkant, waaronder een 108 megapixel-lens. Daarnaast is een groot amoled-scherm en enorme 5260 mAh-accu aanwezig.

Tijdens een event in Madrid is de Xiaomi Mi Note 10 gepresenteerd. Het toestel heeft een adviesprijs van 549 euro en is binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Bij dit toestel legt de Chinese fabrikant de focus volledig op de camera en accuduur. De Mi Note 10 is namelijk uitgerust met een zestal camera’s, waarvan je er vijf op de achterkant vindt.

→ Lees alles over de Xiaomi Mi Note 10

Google Nest Hub checkt nu via ultrasoon geluid of jij in de buurt bent Google Nest Hub

Google rolt nu een update uit voor de Nest Hub en Hub Max. Daardoor detecteren ze door middel van ultrasoon geluid of jij dichtbij staat of juist ver weg. De interface daar vervolgens op aangepast. Google is begonnen met de uitrol van een update voor de Nest Hub en Hub Max.

Door middel van ultrasoon geluid weet het slimme display of je er vlak voor staat of juist niet. Daarop wordt vervolgens de interface aangepast. Als je wat verder weg bent, zie je bijvoorbeeld de tijd in een wat groter lettertype. Als je wat dichterbij komt, wordt de tijd kleiner getoond. Ook verschijnen dan knoppen, zodat je direct acties uit kunt voeren.

→ Lees verder over de Google Nest Hub-update

Dit gebeurt er met je Fitbit-data na de overname door Google Fitbit Versa 2

Er is nog een hoop onduidelijk over de Fitbit-overname door Google. We weten bijvoorbeeld niet of de smartwatchmaker als apart merk blijft bestaan, of opgaat in de kolos die Alphabet heet, het moederbedrijf van Google. Hoe er met Fitbit-data van huidige klanten wordt omgesprongen, is wel iets duidelijker geworden.

“Fitbit gezondheid- en welzijn-data wordt niet gebruikt voor Google-advertenties”, zo valt in het begeleidende persbericht te lezen. Aangezien Google als techbedrijf met hardware, software en straks ook vastgoed gebaat is bij zoveel mogelijk dataverzameling, is dit een geruststellend statement. Wel is het voorlopig niet meer dan een belofte.

→ Lees verder over hoe je Fitbit-data kunt verwijderen

Video van de week: check onze Google Pixel 4 XL review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu