De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #46: OnePlus 3T, WhatsApp-data en ZenWatch 3

Wouter Nijsen
19 november 2016, 13:33
3 min leestijd
Android nieuws #46: OnePlus 3T, WhatsApp-data en ZenWatch 3

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T officieel: dit moet je weten

oneplus-3t-uitg

Slechts een half jaar na de introductie van de OnePlus 3 komt de Chinese fabrikant al met een nieuw toestel. De OnePlus 3T is dan ook meer een tussenstap: de hardware is licht verbeterd, het design nauwelijks aangepast. De smartphone beschikt over de snellere Snapdragon 821-chip met 6GB RAM en 64GB/128GB aan opslagruimte. Verder is de frontcamera voorzien van een upgrade naar 16 megapixel, en is de accucapaciteit vergroot naar 3400 mAh. De OnePlus 3T kost 439 euro en is vanaf maandag 28 november verkrijgbaar. Het toestel vervangt overigens de reguliere OnePlus 3, die uit het aanbod verdwijnt.

Lees ook: Wat de OnePlus 3T ons leert over de toekomst van OnePlus

Waarom Huawei niet de Google Pixel maakte

google-pixel-preview1

Niet Huawei, maar HTC was uiteindelijk verantwoordelijk voor de productie van de Google Pixel. HTC’s naam is echter nergens terug te vinden: niet op het toestel zelf, niet in de handleiding, en ook niet in Googles aankondiging. Dat is ook precies de reden dat Huawei de productie niet op zich nam. Colin Giles, de Vice President van Huawei’s consumentendivisie, geeft aan dat Google met het bedrijf heeft gesproken over de productie van de Pixel-smartphones. Huawei leverde eind 2015 al de Nexus 6P in opdracht in Google en de twee bedrijven waren tevreden genoeg over die samenwerking om hem voort te willen zetten. De Nexus-reeks werd begin dit jaar echter geschrapt en vervangen door het Pixel-initiatief. Daarbij werd zowel de hardware als software op Googles naam werden gezet. Dat zag Huawei niet zitten: volgens Giles is het bedrijf te trots om niet zijn eigen stempel op zijn eigen hardware te zetten.

Facebook gaat (voorlopig) geen data van WhatsApp-gebruikers verzamelen

whatsapp antwoorden

Plannen om data te delen tussen WhatsApp en Facebook zijn voorlopig stopgezet in Europa. Na bezwaren van privacy-waakhonden heroverweegt Facebook zijn plannen. Facebook maakte eind augustus bekend dat het data van WhatsApp-gebruikers ging verzamelen om relevante informatie te verzamelen. Informatie over je WhatsApp-contacten en het gebruikte toestel zouden worden doorgegeven aan Facebook om relevantere advertenties te tonen op het sociale netwerk. Gebruikers van WhatsApp kregen dertig dagen de tijd om aan te geven of ze hun data wilden delen. Bij de instellingen stond oorspronkelijk standaard aangevinkt dat je je gegevens wil delen. Gebruikers die niet op de hoogte waren van de plannen van Facebook, hadden automatisch ingestemd met de gewijzigde voorwaarden.

Asus ZenWatch 3 vanaf 21 november te koop in Nederland

asus zenwatch 3

De Asus ZenWatch 3 is vanaf aanstaande maandag verkrijgbaar in Nederland en België. De ZenWatch 3 is alweer de derde smartwatch die Asus uitbrengt, maar wel een stukje duurder dan zijn voorgangers. Wel is hij flink verbeterd. Zo draait de Asus ZenWatch 3 op de Snapdragon Wear 2100-chip van Qualcomm, die speciaal voor wearables is ontwikkeld. De chip is een stuk zuiniger dan de Snapdragon 400-chip van de ZenWatch 2, wat de accuduur ten goede komt. De accucapaciteit bedraagt 340 mAh, al komt er ook een batterypack van 200 mAh beschikbaar. Daarnaast is er 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte aanwezig. Het horloge draait op Android Wear. De Asus ZenWatch 3 is onder meer bij Coolblue verkrijgbaar voor 249 euro.

‘Samsung Galaxy S8 krijgt drukgevoelig scherm’

huawei mate s force touch

Samsung gaat ‘in de nabije toekomst’ smartphones met drukgevoelige schermen produceren, zo claimt The Investor. De Samsung Galaxy S8 wordt het eerste Samsung-toestel met de technologie, gevolgd door steeds meer toestellen in de komende twee jaar. Een drukgevoelig scherm registreert hoe hard je drukt. Afhankelijk daarvan kunnen verschillende acties uitgevoerd worden. Zo kun je met een zachte druk in een navigatie-app meer informatie krijgen over de plek waar je op drukt, terwijl een harde druk direct de navigatie naar die locatie start. De technologie wordt vaak ook wel ‘Force Touch’ of ‘3D Touch’ genoemd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu