De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #46: OnePlus 5T officieel en Samsung Galaxy S9 release

Wouter Nijsen
18 november 2017, 14:11
3 min leestijd
Android nieuws #46: OnePlus 5T officieel en Samsung Galaxy S9 release

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T officieel: alles wat je moet weten

OnePlus 5T officieel

Met de OnePlus 5T zet de Chinese fabrikant voor het eerst een smartphone met voorkantvullend scherm neer. Waar voorgaande OnePlus-toestellen wat grotere randen hadden, zit bij de 5T enkel boven en onder het scherm een kleine zwarte balk. Daardoor heeft het toestel een groter 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels), terwijl de behuizing nauwelijks is gegroeid ten opzichte van de 5,5 inch-OnePlus 5. De telefoon is vanaf 21 november te koop via de eigen webwinkel van het bedrijf. De 64GB-versie kost 499 euro, voor de variant met 128GB betaal je 569 euro.

→ Lees verder over de OnePlus 5T
→ Ook interessant: de voor- en nadelen van de OnePlus 5T

‘Duizenden Nederlanders hebben Android-apps met malware gedownload’

Android-bankvirus Nederland

Kwaadwillenden hebben via de Play Store acht gevaarlijke Android-apps weten te verspreiden. Daarbij zijn mogelijk duizenden Nederlandse gebruikers getroffen. Het virus zat verstopt in acht apps die zich voordeden als nieuwsdiensten of opruim-apps, zo ontdekte het cybersecuritybedrijf ESET. Eenmaal geïnstalleerd probeerde het virus de inloggegevens van eventuele bank-apps op je smartphone te bemachtigen. Volgens de onderzoekers van ESET zijn er zo’n 3000 Nederlandse toestellen getroffen. De apps hadden namen als Clear Android, World News Pro en MEX Tools. Nadat gebruikers de app gedownload hadden, kregen ze een melding dat deze alleen werkte door een Android-update of Flash plug-in te installeren. Door daar akkoord mee te gaan, werd de gebruiker naar een andere website doorgesluisd die het virus installeerde.

→ Lees verder over het bankvirus in Android

Prijsvraag: Android Planet geeft een Sony Xperia XZ1 Compact weg!

Sony Xperia XZ1 Compact winnen

Sinterklaas is niet de enige die deze maand cadeautjes uitdeelt. Android Planet en Sony geven namelijk een Sony Xperia XZ1 Compact weg! Meedoen is simpel. Via onderstaande link open je het deelnameformulier. Laat daar je naam, mailadres en het antwoord op de twee meerkeuzevragen achter. Vind je de vragen iets te lastig? De antwoorden ontdek je op onze Sony Xperia XZ1 Compact toestelpagina. Eenmaal ingevuld maak je automatisch kans op de gloednieuwe smartphone.

Vul het deelnameformulier in en maak kans op de Xperia XZ1 Compact!

‘Samsung Galaxy S9 release eerder dan verwacht’

Samsung Galaxy S9 release

De Samsung Galaxy S9 wordt eerder dan verwacht aangekondigd, zo heeft een doorgaans betrouwbare telecominsider laten weten op Twitter. Volgens Ricciolo presenteert Samsung de smartphone in februari 2018, vlak voor het Mobile World Congress. Op die jaarlijkse telecombeurs tonen vrijwel alle grote fabrikanten hun vlaggenschepen voor dat jaar. Naar verwachting doen ook Sony, Huawei en anderen daar hun vlaggenschepen uit de doeken. Een aankondiging in februari zou een kleine verrassing zijn. De Galaxy S8 werd juist eind februari gepresenteerd, wat betekent dat Samsung de presentatie nu een kleine maand naar voren schuift.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S9 release

LG V30 vanaf begin december in Nederland te koop

lg v30 pre-order

Hoewel er eerder nog werd gespeculeerd dat de LG V30 eind november in Nederland zou verschijnen, had de fabrikant uiteindelijk nog ietsje langer nodig. Het toestel is hier vanaf begin december verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en blauw, zo heeft LG laten weten. De losse V30 heeft een adviesprijs van 899 euro. Dat maakt hem één van de duurdere Android-smartphones van het moment. LG is rijkelijk laat met de release van zijn nieuwe vlaggenschip. De V30 werd eind augustus aangekondigd, maar ligt pas drie maanden later daadwerkelijk in de winkels. In de tussentijd zijn verschillende alternatieven van de concurrentie ook aangekondigd en uitgebracht.

→ Lees verder over de pre-order van de LG V30

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu