Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #46: Disney Plus is hier, Motorola Razr maakt comeback en meer

Michel van 't Klaphek
16 november 2019, 16:47
3 min leestijd
Android nieuws #46: Disney Plus is hier, Motorola Razr maakt comeback en meer

De redactie van Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws. Misschien heb je niet alle gebeurtenissen bij kunnen houden. Dat is niet erg, want met ons weekoverzicht ben je in een paar minuten bijgepraat over alle gebeurtenissen in de wereld van Android.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus officieel in Nederland uitgebracht: streamingdienst voor 7 euro per maand Disney Plus

Nederland behoorde tot de eerste landen waar getest werd met Disney Plus. Tot nu toe was de dienst gratis te gebruiken. Vanaf vandaag heb je echter een abonnement nodig om alles van de streamingdienst te kunnen bekijken, delen en downloaden. Disney Plus is vanaf nu te gebruiken in Nederland voor 6,99 per maand.

Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig 69,99 te betalen, waarvoor je een heel jaar kunt kijken. Voor dat bedrag kun je genieten van je favoriete Disneyfilms, maar ook content van Pixar en Marvel bekijken. Ook kom je als liefhebber van Star Wars aan je trekken. Tot slot kun je ook allerlei documentaires zien van National Geographic.

→ Lees verder over de start van Disney Plus

‘Renders tonen Samsung Galaxy A51 met vier camera’s op achterkant’ Samsung Galaxy A51 - render

Dankzij de bekende telecominsider OnLeaks zijn er renders van de Samsung Galaxy A51 verschenen. De afbeeldingen zijn met de computer gegenereerd en geven een goed beeld van het aankomende toestel.

De lekker heeft de afgelopen jaren regelmatig designs laten zien van aankomende smartphones. De A51 gaat de populaire Samsung Galaxy A50 opvolgen. Qua specificaties verwachten we geen al te grote upgrades, maar het design verschilt op veel punten.

→ Lees verder over de gelekte Samsung Galaxy A51-afbeeldingen

Overzicht: Alle games die je met Google Stadia kunt spelen Google Stadia verwachtingen

Google Stadia is vanaf 19 november beschikbaar in Nederland. Je moet hiervoor wel een Pro-abonnement afsluiten, want de ‘gratis’ versie verschijnt pas in 2020. Googles streamingdienst maakt het mogelijk om vanaf praktisch alle schermen consolewaardige games te spelen, als je maar een internetverbinding hebt.

Google Stadia heeft de handen ineengeslagen met meerdere gamestudio’s, waaronder populaire namen als Ubisoft, Square-Enix, Bethesda en 2K Games. Bovendien gaat men eigen games ontwikkelen onder de Stadia Entertainment-vlag. Afgelopen week heeft Google aangegeven welke games via Google Stadia speelbaar zijn.

→ Lees verder over de games van Google Stadia

Motorola Razr officieel: iconische retrotelefoon maakt comeback Motorola Razr

Na lange tijd van geruchten heeft Motorola de vernieuwde Razr officieel gepresenteerd. De bekende telefoon is in een nieuw jasje gestoken. Zo is er onder andere een vouwbaar scherm aanwezig van 6,2 inch.

De Motorola Razr heeft een oled-scherm van 6,2 inch met een resolutie van 2142 bij 876 pixels. Het is een vouwbaar scherm dat bestaat uit twee delen. Als het toestel is dichtgeklapt ontstaat er een kleine ronding, zodat er geen scherpe vouw aanwezig is.

→ Lees verder over de kersverse Motorola Razr

‘Huawei kan Android blijven updaten door verlenging vrijstelling VS’ huawei android updates

Huawei-smartphones kunnen nog een halfjaar lang Android-updates ontvangen. Door het handelsverbod tussen de VS en China dreigde hier een eind aan te komen, maar volgens bronnen wordt de tijdelijke vrijstelling voor Huawei verlengd.

De vrijstelling betekent dat Amerikaanse bedrijven tijdelijk nog zaken kunnen doen met Huawei. Het is Google dus toegestaan om software te leveren aan de Chinese smartphonefabrikant. Daardoor kunnen Huawei en dochterbedrijf Honor de komende zes maanden nog Android-updates beschikbaar stellen, zo melden bronnen aan Politico.

→ Lees verder over de Android-updatevrijstelling voor Huawei

Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Goed nieuws voor gebruikers van een Sony-smartphone. Het bedrijf heeft bekendgemaakt welke toestellen een update naar Android 10 krijgen. Vanaf volgende maand worden de eerste updates al uitgebracht.

Net als voorgaande jaren is Sony er relatief vroeg bij met Android-updates. In een blog zet het bedrijf op een rijtje welke toestellen een update naar Android 10 kunnen verwachten. Uiteraard worden de nieuwere Xperia 1 en Xperia 5 bijgewerkt, maar ook gebruikers van een ouder Sony-vlaggenschip kunnen straks aan de slag met alle nieuwe features in Android 10.

→ Lees verder over de Android 10-update voor Sony-telefoons

Video van de week: check onze Google Nest Mini review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu