Het beste Android-nieuws: nieuwe Chromecast-concurrent nu te koop

Michel van 't Klaphek
20 november 2021, 16:20
2 min leestijd
Het beste Android-nieuws: nieuwe Chromecast-concurrent nu te koop

Amazon bracht haar Chromecast-concurrent in Nederland uit en wanneer krijgt jouw Samsung-telefoon de Android 12-update? Dat, en nog veel meer vind je in dit wekelijkse overzicht van het beste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Deze Chromecast-concurrent is nu te koop in Nederland voor 40 euro

Sinds afgelopen week zijn twee Chromecast-concurrenten in Nederland te koop. Het gaat om hdmi-dongles van Amazon: de Fire TV Stick en Fire TV Stick 4K Max. Voor het goedkoopste apparaatje betaal je 39,99 euro.

De nieuwe streamingapparaatjes zijn via de Amazon-website te bestellen en kosten respectievelijk 39,99 en 64,99 euro. Het goedkoopste model streamt beelden in full-hd (1080p), de Max doet dit in 4K.

Zo kun je de Amazon Fire TV Stick in Nederland kopen

‘Dit is wanneer jouw Samsung Android 12 krijgt’

samsung galaxy s21 ultra review

Het vermeende updateschema voor Android 12 van Samsung ligt op straat. Daarin is te zien welke toestellen nog dit jaar kunnen genieten van de nieuwe software. Ook de plannen voor volgend jaar zijn daarin vermeld.

De informatie kwam naar bovendrijven via een bekende Twitteraar. Omdat de updatedata nog niet bevestigd zijn, is het verstandig de claims met een korreltje zout te nemen. Trouwens, de Samsung Galaxy S21 heeft inmiddels al Android 12 gekregen.

Is dit wanneer jouw Samsung Android 12 krijgt?

Motorola Moto G200, Moto G51 en Moto G31 officieel

motorola moto g200 officieel

Motorola brengt binnenkort drie smartphones uit in Nederland. Het bedrijf heeft de Moto G200 aangekondigd, een nieuwe high-end midranger, maar komt ook met twee betaalbare toestellen: de Moto G51 en Moto G31.

De drie modellen komen in december en januari uit. Op het eerste gezicht zit het met de prijs-kwaliteitsverhouding wel snor. Belangrijk om vooraf te weten: de drie nieuwe Motorola-toestellen draaien bij uitkomst op Android 11.

Dit moet je weten over de nieuwe Motorola-toestellen

OnePlus lanceert speciale Pac-Man-versie van Nord 2

OnePlus Nord 2 - Pac-Man

OnePlus heeft een heuse Pac-Man-versie van de Nord 2-smartphone gemaakt. Het toestel heeft precies dezelfde hardware als de ‘gewone’ Nord 2, maar wel een ander uiterlijk. De achterkant geeft bijvoorbeeld licht in het donker.

Ook in de software zijn allerlei verwijzingen naar Pac-Man te vinden. Bij het opstarten van het toestel zie je bijvoorbeeld de bekende opstartanimatie van het gele happertje. Hij is 30 euro duurder dan de normale OnePlus Nord 2, die afgelopen juli verscheen.

Dit is de OnePlus Nord 2 Pac-Man

‘OnePlus 10 ligt pas maanden na release in Nederlandse winkels’

OnePlus 10 Pro

OnePlus kondigt de OnePlus 10 begin 2022 aan. Volgens geruchten komt de smartphone echter pas maanden na de Chinese release naar de rest van de wereld.

De OnePlus 10 en 10 Pro zijn naar verluidt rond maart of april te koop in Nederland en de rest van de wereld. Volgens een nieuw gerucht van Max Jambor liggen de toestellen echter al in januari of februari in de Chinese winkels. OnePlus heeft wel eerder voorgaande modellen als eerst in China uitgebracht, maar het verschil was nooit zo groot.

Lees verder over de vertraagde OnePlus 10 Pro

Video van de week: eten bestellen via Google Maps

Zo bestel je eten via Google Maps
Bron afbeelding: OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast met TV
Google Chromecast met TV

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu