Android weekoverzicht #46: redesign Android Planet, Nexus 6 reserveren en #blauwevinkjes

Gijs Ettes
15 november 2014, 11:05
3 min leestijd
Android weekoverzicht #46: redesign Android Planet, Nexus 6 reserveren en #blauwevinkjes

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android Planet volledig vernieuwd

android nieuws

Het is je vast opgevallen: sinds afgelopen week is Android Planet volledig vernieuwd. De afgelopen periode  hebben we  hard gewerkt aan het vernieuwen, verbeteren en uitbreiden van de site, die natuurlijk al een tijdje toe was aan een lik verf. Het is echter niet bij een nieuwe huisstijl gebleven: aan de achterkant is er ook het flink geklust, zodat zowel de indeling als overzichtelijkheid van Android Planet is verbeterd en jij sneller vindt wat je zoekt. Android Planet is sinds mei 2013 eigendom van de Nijmeegse online uitgever BigSpark. Sinds dat moment hebben we de focus gelegd op de actualiteit en kwaliteit van de berichtgeving, met als resultaat een groei in bereik van ruim 600 procent. Android Planet bereikt maandelijks bijna 1 miljoen bezoekers, waarvan ook 10 procent uit België komt. Lees alles over het vernieuwde Android Planet.

Nexus 6 vanaf dinsdag te reserveren

nexus 6 bestellen

De Nexus 6 gaat als verwacht 649 euro kosten voor het 32GB-model, zo heeft de distributeur van het toestel in Nederland bevestigd. De nieuwe Nexus-telefoon is vanaf 18 november te reserveren en zal eind deze maand worden geleverd. Het 64GB-model gaat naar verwachting 699 euro kosten. Daarmee zijn beide versies  flink duurder dan de Nexus 5, die bij verschijning 349 euro kostte voor het 16GB-model en 399 euro voor de versie met 32GB aan opslagruimte. Pre-orders voor de nieuwe Nexus kunnen geplaatst worden bij Studentmobiel en Belsimpel. Het toestel werd ontwikkeld door Motorola en valt op door zijn grote  6 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor het onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden.  Binnenkort lees je de uitgebreide review van de Nexus 6 op Android Planet!

Blauwe vinkjes in WhatsApp nu uit te schakelen

blauwevinkjes

De blauwe vinkjes in WhatsApp zijn voortaan uit te schakelen, althans in de bètaversie van de app. WhatsApp heeft een populair bètakanaal waar je nog niet uitgebrachte versies van WhatsApp kunt downloaden. Hier heb je de mogelijkheid om nieuwe app-versies als apk-bestand te downloaden en te installeren. De blauwe vinkjes uitschakelen doe je door de bètaversie van de app hier te downloaden, het apk-bestand te installeren en vervolgens naar Account > Privacy > Read Receipts te gaan. Als je deze optie uitschakelt, worden er geen blauwe vinkjes meer getoond bij berichten die jij hebt gezien. Ook zie je geen blauwe vinkjes meer van anderen. Hiermee lijkt de functie grotendeels op het uitschakelen van de laatst gezien-status, waarbij anderen jouw status niet kunnen zien maar jij ook niet die van hen.

Samsung wilt samenwerking smartphones, gadgets, pc’s en tv’s verbeteren

Samsung Flow

Samsung heeft zijn nieuwe dienst Flow aangekondigd, die apparaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant beter wil laten samenwerken. Dit geldt voor smartphones, tablets, wearables, pc’s en tv’s van het bedrijf. De nieuwe dienst lijkt op Apples Continuity, waarbij processen en content tussen apparaten worden gesynchroniseerd. Samsung Flow moet de gebruikservaring van producten ten goede komen, omdat je gemakkelijk tussen apparaten kunt wisselen terwijl je hetzelfde blijft doen. De dienst bestaat uit drie onderdelen: Transfer, Defer en Notifiy. Deze zorgen ervoor dat processen en content tussen apparaten worden uitgewisseld, waardoor de gebruiker beter kan multitasken. Bij Transfer wordt het bijvoorbeeld mogelijk om snel content en processen tussen apparaten te delen. Dit kan met een foto, waarbij je de foto van een smartphone direct naar je tv stuurt. Transfer werkt ook bij een videogesprek.

En dan nog dit…

Het heeft even geduurd, maar de eerste Motorola- en Nexus-toestellen hebben deze week eindelijk de update naar Android 5.0 ontvangen. Benieuwd wat er allemaal veranderd en verbeterd is in de nieuwe Android-versie? Check onze Android Lollipop review!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu