Android nieuws #47: Android 6.1, Popcorn Time en Flitsmeister breidt uit

Redactie
21 november 2015, 13:15
3 min leestijd
Android nieuws #47: Android 6.1, Popcorn Time en Flitsmeister breidt uit

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Android 6.0.1 verschijnt snel, Android 6.1 volgend jaar`

android-6-0-marshmallow 2

Een kleine en grotere update voor Android 6.0 (Marshmallow) zijn in ontwikkeling. Android 6.0.1 moet nog binnen enkele maanden uitkomen, terwijl Android 6.1 gepland staat voor volgend jaar. Details over deze updates zijn er nog niet, maar het is logisch om aan te nemen dat Android 6.0.1 een kleine update zal zijn die enkele foutjes uit Marshmallow verbetert. De Android 6.1-update zal mogelijk wat nieuwe features toevoegen, maar daarvoor moeten we dus nog wachten tot volgend jaar. Android 5.1 (Lollipop) had echter vergeleken met Android 5.0 voornamelijk nog verbeteringen op het bestaande besturingssysteem zonder echt nieuwe functies toe te voegen.

Flitsmeister breidt uit met flitspalen en controles in heel Europa

Flitsmeister

Flitsmeister breidt zijn functionaliteiten uit naar heel Europa. Vanaf begin december toont de app flitspalen en trajectcontroles, later wordt ook de actuele situatie op de weg beschikbaar voor Pro-gebruikers van de app. In december zal Flitsmeister flitspalen en startpunten van trajectcontroles in heel Europa gaan tonen in zowel de Android- als iOS-versie van de app. Behalve voor landen als Duitsland en Frankrijk, worden ook flitsers in Oostenrijk, Polen en Turkije getoond. Flitsmeister Europa is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Pro-leden van de app, die hier momenteel 5,99 euro per jaar voor betalen.

Bekendste Popcorn Time-versie keert snel terug

popcorn time

PopcornTime.io, de populairste versie van Popcorn Time, gaat mogelijk op korte termijn weer live. Eén van de oorspronkelijke  ontwikkelaars werkt aan een terugkeer en op Reddit maakten betrokken gebruikers al eerder een werkende versie beschikbaar. Het gebruik hiervan is echter op eigen risico en illegaal in Nederland, omdat je auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt uit illegale bron. Stichting Brein liet eerder weten dat boetes voor individuele Popcorn Time-gebruikers niet ondenkbaar zijn. Eind vorige maand ging PopcornTime.io offline na `interne problemen`, maar al snel claimden de Amerikaanse filmindustrie en brancheorganisatie MPAA verantwoordelijk te zijn voor het neerhalen van de populaire Popcorn Time-fork.

Google Play maakt zichtbaar welke apps advertenties bevatten

googleplay

Google heeft ontwikkelaars van Android-apps een e-mail gestuurd, waarin gevraagd wordt aan te geven of hun apps wel of geen advertenties bevat. Dat moet in ieder geval vóór 11 januari aanstaande doorgegeven worden, waarna de extra informatie begin volgend jaar zichtbaar wordt voor gebruikers door middel van de melding (met advertenties). De Play Store gaf al langer melding van advertenties in een app in het Familie-gedeelte. Nu wordt dit uitgebreid naar het volledige Google Play. Onder advertenties verstaat Google onder meer banners, native ads en display ads. Google waarschuwt ontwikkelaars dat het ontkennen van advertenties in een app terwijl deze wel aanwezig zijn, kan leiden tot verwijdering.

Google start voorzichtig met streamen van apps

google logo

Google heeft  de mogelijkheid uitgerold om apps te streamen vanuit de Google-app. Deze functie komt bovenop het nieuws dat Google nu ook content uit apps in zijn zoekresultaten laat zien. Tussen sommige van deze zoekresultaten zal vanaf nu een stream-knop geplaatst worden. Door hierop te drukken, word je direct naar de volledige app gestuurd zonder dat je deze eerst hoeft te downloaden. Het gaat bij het streamen niet om web-apps, maar volledige native apps. Bevalt het, dan is er een knop aanwezig om die app direct te downloaden op je smartphone of tablet. We zijn helaas nog niet op het punt dat je apps voortaan volledig kunt streamen waardoor updaten niet meer nodig is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu