De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android nieuws #47: Galaxy S9 in januari en gevaarlijke Android-apps

Wouter Nijsen
25 november 2017, 14:00
3 min leestijd
Android nieuws #47: Galaxy S9 in januari en gevaarlijke Android-apps

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung toont Galaxy S9 en S9 Plus al in januari’

We hoeven niet meer lang te wachten tot we iets over de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus horen. Volgens VentureBeat duiken de smartphones namelijk komende januari al op tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit is eerder dan verwacht. Het is nog niet duidelijk of Samsung de toestellen al volledig laat zien tijdens deze beurs, of dat het bedrijf enkel een teaser in petto heeft. Mogelijk bewaart het bedrijf de grote onthulling voor maart, om met een evenement de smartphones groots aan het publiek te presenteren. Dit deed het bedrijf dit jaar in maart ook voor de Galaxy S8 en S8 Plus.

→ Lees verder over de onthulling van de Galaxy S9 (Plus)

Randloze OnePlus 5T nu verkrijgbaar voor 499 euro

oneplus 5t

Een kleine week na de aankondiging gaat de OnePlus 5T in de verkoop. Voor een losse OnePlus 5T met 64GB opslagruimte betaal je 499 euro. Een variant met 128GB opslagruimte wordt tevens verkocht voor 569 euro. De 5T is de eerste OnePlus-smartphone met een voorkantvullend scherm. Daardoor is wel de homeknop gesneuveld en de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. De telefoon heeft wel een groter 6 inch-scherm, ten opzichte van de 5,5 inch-schermen in vorige modellen. Door de kleinere randen is het algehele formaat echter ongeveer hetzelfde gebleven.

→ Lees verder over de release van de OnePlus 5T

Ontwikkelaars krijgen Android 8.0 werkend op oude Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite Android 8.0

Omdat fabrikanten doorgaans na zo’n twee jaar stoppen met het uitbrengen van Android-updates, ben je als gebruiker van een ouder, goedkoper toestel vaak aangewezen op onofficiële roms. Team OpenKirin heeft een versie van Android 8.0 (Oreo) voor de Huawei P8 Lite, een toestel uit 2015, ontwikkeld en op het XDA Developers-forum geplaatst. Het gaat om een experimentele en onvolledige versie van de Oreo-update. Hierdoor werken verschillende features, zoals bluetooth, nfc, de gyroscoop en fm radio nog niet.

→ Lees verder over de onofficiële Huawei P8 Lite Android 8.0-update

De 7 meestgestelde vragen over gevaarlijke apps in de Play Store

Gevaarlijke Android-apps verwijderen

Er gaat haast geen week voorbij, of er duiken nieuwe gevaarlijke apps op in de Play Store. De ene week zijn het nieuws-apps die op de achtergrond je bankgegevens proberen te bemachtigen, de andere week zitten virussen verstopt in ogenschijnlijke onschuldige zaklamp-apps. Regelmatig willen onze lezers weten hoe je nou het beste beschermd blijft als Android-gebruiker, en welke stappen je kunt zetten. Dit is hoe je niet alleen gevaarlijke Android-apps kunt verwijderen, maar ook herkennen en voorkomen.

→ Lees verder over gevaarlijke Android-apps

Google houdt je locatie in de gaten, ook al wil je dit niet

google locatiedata

Android-toestellen verzenden data over je locatie naar Google, ook al staat dit uit in je privacyinstellingen. Android-toestellen verzamelen de adressen van zendmasten waar je in de buurt bent en sturen deze informatie sinds begin 2017 door naar Google. Google stelt tegenover Quartz dat de verzonden data nooit is opgeslagen op de servers van het bedrijf. De locatiedata wordt volgens Google enkel gebruikt om pushnotificaties en berichtjes sneller af te leveren. Waarom je locatiedata hiervoor nodig is, is niet helemaal duidelijk.

→ Lees verder over de locatiedata die Google heeft verzameld

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu