Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #48: OnePlus 5T review en Samsung Android Oreo

Wouter Nijsen
2 december 2017, 18:36
3 min leestijd
Android nieuws #48: OnePlus 5T review en Samsung Android Oreo

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T review: groter vlaggenschip is een kleine verbetering

OnePlus 5T review

Slechts vijf maanden na de release van de OnePlus 5 komt de fabrikant alweer met de 5T aanzetten. Tijdens de presentatie van de 5T legde OnePlus uit de T-lijn vooral te zien als een kans om de nieuwste technologieën toe te voegen aan zijn smartphones. OnePlus zegt het belangrijk te vinden altijd de nieuwste hardware aan zijn klanten te kunnen bieden, maar dit betekent wel dat je snel met een ‘verouderd’ toestel zit. De OnePlus 5T lijkt aan de binnenkant veel op zijn voorganger, maar aan de buitenkant is er genoeg verbeterd. Dat maakt van de 5T één van de beste Android-smartphones van het moment, zoals je leest in onze review.

→ Lees verder in de OnePlus 5T review

‘Deze Samsung-smartphones krijgen een update naar Android 8.0’

Samsung Android Oreo-updates

Het merendeel van alle Samsung-smartphones uit 2017 krijgt een Android 8.0-update, zo blijkt uit een lijst die deze week opdook. Het overzicht is nog niet door Samsung zelf bevestigd, maar komt van een doorgaans betrouwbare telecominsider. Vooral bij de vlaggenschepen biedt Samsung langdurige ondersteuning. Zo krijgen de Galaxy S8, Galaxy S7 en Galaxy S6 allemaal een update. Vooral die laatste is opvallend, omdat de S6 inmiddels bijna drie jaar oud is. Doorgaans stopt Samsung na twee jaar met updaten. Geruchten over deze Galaxy S6-update doken vorige week al op.

→ Lees verder over de Android Oreo-update van Samsung

Google gaat pottenkijkers op je smartphone tegen met kunstmatige intelligentie

smartphone meekijker

Heb je ook wel eens het gevoel dat iemand meekijkt met wat jij op je smartphone doet? Of durf je dingen niet te openen, omdat er iemand achter je staat? Twee onderzoekers van Google zijn aan de slag gegaan met dit probleem. Hun project heet de “electronic screen protector” en deze week laten ze hun werk zien tijdens een conferentie in Californië. Op dit moment werkt de technologie enkel nog op een Google Pixel, maar het is goed mogelijk dat het later ook naar andere toestellen komt. Voor deze technologie wordt de selfiecamera van de Pixel gebruikt, maar ook kunstmatige intelligentie waarmee ogen worden gespot. Deze AI wordt nu gebruikt om bijvoorbeeld betere foto’s te maken of om toestellen met je gezicht te ontgrendelen.

→ Lees verder over hoe Google pottenkijkers tegen gaat

Zo zorgt Samsung ervoor dat je accu straks in 12 minuten vol zit

betere smartphone-accu's

Onderzoekers van het Samsung Advanced Institute of Technology hebben een technologie ontdekt die voor forse accuverbeteringen zorgt. Die zorgt ervoor dat accu’s niet alleen 45 procent langer meegaan, maar ook tot wel vijf keer zo snel opladen. De nieuwe accu’s combineren lithium-ion met grafeen. Dat is een technologie die elektriciteit veel sneller kan geleiden. Simpel gezegd zorgt het ervoor dat de stroom sneller van de oplader naar de accu gaat. Volgens de onderzoekers zorgt het ervoor dat accu’s die normaal slechts na een uur vol zitten, met de nieuwe technologie al na 12 minuten vol zitten.

→ Lees verder over de betere smartphone-accu’s van Samsung

‘Afbeeldingen tonen Nokia 9 met voorkantvullend scherm’

nokia 9

Al een tijdje gaan er geruchten over de opvolger van de Nokia 8, het nieuwste vlaggenschip van het Finse HMD Global. Op nieuwe afbeeldingen is de smartphone duidelijk te zien, al zou het nog gaan om een dummy van het toestel. Het design van de Nokia 9 doet vooral denken aan de Nokia-toestellen die al zijn verschenen. De achterkant is waarschijnlijk van metaal gemaakt (waardoor draadloos opladen ontbreekt) en de afgeronde randen zorgen dat het toestel lekker in de hand ligt.

→ Lees verder over de Nokia 9 dummy

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu