Android nieuws #48: Tele2, Sony Xperia XZ4 en Google Fast Pair

Wouter Nijsen
1 december 2018, 18:33
3 min leestijd
Android nieuws #48: Tele2, Sony Xperia XZ4 en Google Fast Pair

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile neemt Tele2 over: dit verandert er voor jou

T-Mobile Tele2-overname

T-Mobile kondigde ruim een jaar geleden zijn overnameplannen aan, en mag die nu gaan doorvoeren. Dat betekent dat Tele2 waarschijnlijk binnen enkele maanden ingelijfd wordt. Hoewel de Europese Commissie oorspronkelijk nog vreesde voor een gebrek aan concurrentie door de overname, zijn die bezwaren na een uitgebreid onderzoek van de tafel geveegd. Volgens de overheidsinstantie hebben de twee providers ook gezamenlijk een beperkt marktaandeel op de Nederlandse markt. KPN en VodafoneZiggo zijn de grootste providers in Nederland, op de voet gevolgd door T-Mobile (20 procent marktaandeel) en met Tele2 ver daarachter op de vierde plaats met slechts 5 procent marktaandeel. Ook na de overname blijft T-Mobile de nummer drie.

→ Lees verder over de overname van Tele2 door T-Mobile

‘Sony Xperia XZ4 krijgt 6,5 inch-scherm en driedubbele camera’

sony xperia xz4 renders

Gelekte afbeeldingen van de Sony Xperia XZ4, zoals het vlaggenschip waarschijnlijk gaat heten, laten zien dat de smartphone een driedubbele camera aan de achterkant heeft. Voor Sony is dit nieuw: de fabrikant gaf de Xperia XZ3 slechts een enkele camera, terwijl de XZ2 Premium er twee had. Het is nog onduidelijk welke specifieke functies de extra cameralenzen met zich meebrengen. De Xperia XZ4 zou ook een groter 6,5 inch-scherm krijgen, waarbij opvalt dat er boven- en onderaan twee dunne randen zitten. Sony lijkt de notch te negeren en kiest voor een wat traditioneler ontwerp. Ook opvallend is de vingerafdrukscanner, die mogelijk in de aan/uit-knop aan de zijkant verwerkt zit.

→ Lees verder en bekijk de Sony Xperia XZ4 renders

Met Googles Fast Pair-update koppel je sneller je bluetooth-koptelefoon

Google Fast Pair-update

Je kunt voortaan bluetooth-accessoires koppelen aan je Google-account. Stap je over naar een nieuwe Android-smartphone of -tablet, dan kun je vervolgens nog sneller je koptelefoon of speaker linken aan je toestel. Daardoor heb je geen gehannes meer met de koppelmodus van je koptelefoon, en het zoeken in de instellingen naar het juiste apparaat. Herkent je smartphone een koptelefoon die je eerder aan je Google-account hebt gekoppeld, dan krijg je direct een notificatie. Daar hoef je alleen maar op te drukken om de twee apparaten te linken. Het instelproces is vergelijkbaar met hoe je AirPods aan een iPhone koppelt.

→ Lees verder over de update van Google Fast Pair

‘McLaren-versie OnePlus 6T heeft 256GB opslag, 10GB werkgeheugen’

OnePlus 6T Thunder Purple

Op 11 december wordt de OnePlus 6T McLaren Edition onthuld, zo schrijft MySmartPrice op basis van ‘betrouwbare bronnen’. Het toestel is een ‘saluut aan snelheid’ en wordt daarom uitgerust met krachtigere hardware dan de gewone OnePlus 6T. Waar het standaardmodel beschikt over 6GB RAM en 128GB opslag, krijg dit model liefst 10GB werkgeheugen en 256GB aan opslagruimte. Hoeveel deze McLaren-smartphone gaat kosten is nog onduidelijk. Waarschijnlijk ligt de adviesprijs zo rond de 600 tot 700 euro; iets duurder dan de reguliere 6T. Het toestel wordt naar verwachting slechts in een kleine oplage geproduceerd. Onbekend is of de samenwerking nog andere aanpassingen of verbeteringen oplevert.

→ Lees verder over de OnePlus 6T McLaren Edition

Opvallende Vivo Nex nu ook bij Nederlandse webwinkel te koop

vivo nex

Nadat Belsimpel onlangs een samenwerking aanging met Xiaomi, is nu ook de eerste Vivo-telefoon te bestellen. Het gaat om de Vivo Nex, een Chinese smartphone die eerder dit jaar werd uitgebracht. Belsimpel laat aan Android Planet weten dat er waarschijnlijk meer toestellen volgen, mits deze de band 20 ondersteunen voor 4G. De Vivo Nex is compatibel met alle Nederlandse netwerken. De webwinkel verkoopt de Vivo Nex voor 849 euro en geeft aan deze binnen twee tot vier dagen te kunnen leveren. Hiermee is de smartphone een stuk duurder dan de meeste high-end Android-telefoons die dit jaar zijn verschenen.

→ Lees verder over de Vivo Nex in Nederland

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu