Android-nieuws #48: Samsung Galaxy S21, Poco M3 officieel en meer

Wouter Nijsen
28 november 2020, 16:11
3 min leestijd
Android-nieuws #48: Samsung Galaxy S21, Poco M3 officieel en meer

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van alle nieuwtjes uit de Android-wereld. Wie afgelopen week niet alles heeft kunnen volgen, praten we in dit nieuwsoverzicht bij. Dit is het belangrijkste Android-nieuws van de afgelopen dagen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S21 is mogelijk te ontgrendelen met je stem

samsung galaxy s20 ultra review

Volgens website Sammobile krijgt de Samsung Galaxy S21 een nieuwe feature, waardoor je je stem kunt gebruiken om de telefoon te ontgrendelen. Dit zou werken via Bixby, de slimme assistent van de fabrikant die op veel Samsung-telefoons te vinden is. In plaats van dat je de vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning gebruikt om de Galaxy S21 te ontgrendelen, doe je dit via een stemcommando. Het is wel de vraag hoe veilig de stemontgrendeling is. Met een opname van je stem zouden anderen bijvoorbeeld alsnog de Galaxy S21 kunnen ontgrendelen, net als dat de gezichtsherkenning van veel Android-telefoons te foppen is met een foto. 

→ Lees verder over de stemontgrendeling van de Samsung Galaxy S21

Poco M3 officieel: budgetsmartphone van 149 euro met enorme accu

poco m3 officieel

Met een adviesprijs van 149 euro is de Poco M3 een echte budgetsmartphone. De Poco M3 valt vooral op door de accu, die met een capaciteit van 6000 mAh enorm groot is. Volgens Xiaomi gaat de smartphone bij normaal gebruik zo’n drie dagen mee. Ben je een lichte gebruiker, dan zou je zelfs vijf dagen zonder opladen kunnen. Het scherm is 6,53 inch groot en heeft een waterdruppel-notch. De resolutie is 2340 bij 1080 pixels en de randen rondom het display zijn redelijk dun. Op de achterkant zit een driedubbele camera van respectievelijk 48, 2 en 2 megapixel. 

→ Lees verder over de aankondiging van de Poco M3

‘Motorola komt begin 2021 met betaalbaar vlaggenschip’

motorola edge review

Motorola presenteert begin 2021 een high-end smartphone met een vriendelijk prijskaartje. Volgens het Duitse Technik News krijgt de ‘Motorola Nio’ een Snapdragon 865-chip. Die processor zit dit jaar al in veel high-end telefoons, zoals de OnePlus 8T en Sony Xperia 5 II. Motorola stopt daar naar verluidt 8 of 12GB werkgeheugen bij en 128 of 256GB opslaggeheugen. Hoe groot het scherm van Motorola’s betaalbare vlaggenschip wordt, is nog niet bekend. De resolutie wel: die bedraagt 2520 bij 1080 pixels. Het display krijgt verder een verversingssnelheid van minimaal 90Hz. Dat betekent dat animaties er vloeiender uitzien en je soepel door sociale media scrolt.

→ Lees verder over het nieuwe Motorola-vlaggenschip in 2021

Betaalbare Samsung Galaxy A12 en A02s begin volgend jaar naar Nederland

samsung galaxy a02s

De Galaxy A12 en A02s zijn de nieuwste budgetsmartphones van Samsung en verschijnen begin volgend jaar in Nederland. Het bedrijf laat weten dat de A12 in januari 2021 te koop is, waarna de A02s in februari volgt. De precieze releasedata zijn onduidelijk en ook weten we nog niet wat de toestellen gaan kosten. Dit maakt Samsung op een later moment bekend. De belangrijkste features van de Samsung Galaxy A12 en A02s zijn het grote scherm, de forse accu en meerdere camera’s achterop. Beide toestellen hebben een scherm van 6,5 inch en accu van 5000 mAh. De telefoons ondersteunen snelladen met maximaal 15 Watt, net als bijvoorbeeld de Galaxy A41Galaxy A51 en Galaxy A21s.

→ Lees verder over onthulling van de Samsung Galaxy A12 en Galaxy A02s

‘Sony brengt Compact-lijn terug met nieuwe 5,5 inch-smartphone’

sony xperia x compact review

Sony komt in de eerste helft van volgend jaar misschien met een nieuwe, kleine telefoon in de Compact-lijn. Deze reeks smartphones werden een aantal jaar geleden verkocht en waren populair door het handzame formaat. Het onaangekondigde toestel zou een scherm van 5,5 inch hebben, wat relatief compact is. De nieuwe Sony-telefoon zou een kleinere versie zijn van de Xperia 1 III, die de Xperia 1 II van dit jaar moet opvolgen. Naar verluidt beschikt het kleine toestel over de nog onaangekondigde Snapdragon 775-processor. Verder zijn er nog geen specificaties of andere details bekend.

→ Lees verder over de nieuwe Xperia Compact-telefoon van Sony

Video van de week: je Google-account beheren

Tip: beheer de apparaten die toegang hebben tot je Google-account
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu