Android weekoverzicht #48: NPO Chromecast-ondersteuning en Peerby

Gijs Ettes
29 november 2014, 12:51
3 min leestijd
Android weekoverzicht #48: NPO Chromecast-ondersteuning en Peerby

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

NPO-app kan eindelijk streamen naar de Chromecast

android nieuws

De Chromecast ondersteunt sinds afgelopen week eindelijk NPO-app, zodat je programma’s en series vanaf je smartphone of tablet naar de Chromecast kunt streamen. De NPO werkte samen met Google om “de best mogelijke ervaring” voor de Android-app te ontwikkelen. De uitzendingen worden wel in maximaal 342p naar de Chromecast gestreamd, aanzienlijk minder dus dan hd. Via de cast-knop bij een uitzending kun je de beelden naar de tv streamen.

Nederlandse spullenleen-app Peerby nu ook voor Android

peerby-groot

De Nederlandse spullenleen-app Peerby is er nu ook voor Android. Heb je even iets nodig, zoals een boor, hamer, lijmpistool of nietmachine? Dan kun je terecht bij Peerby, de app die het kopen van deze producten die je maar één (of twee) keer nodig hebt overbodig maakt. “Met Peerby leen je eenvoudig spullen van mensen in de buurt; vaak krijg je al binnen 30 minuten antwoord”, aldus Peerby. De afgelopen maand waren de decoupeerzaag, boormachine en verhuisdozen de populairste Peerby-items. De app laat je vanaf begin 2015 zelfs spullen tegen een tarief aan mensen te verhuren, waarbij de app de betaling en verzekering regelt. Daarmee kun je ook nog een centje verdienen aan het uitlenen van je spullen.

Samsung stopt toch niet met berichten-app ChatOn

chaton

Samsung gaat toch niet stoppen met zijn onlineberichtendienst ChatOn, dat de strijd met concurrenten als WhatsApp, Telegram en Hangouts zou hebben verloren. Eerder hadden enkele bestuurders van het bedrijf tegen The Korea Times gezegd dat de chat-app wel degelijk zou verdwijnen. Volgens de bestuurders zou ChatOn per regio worden uitgefaseerd, maar hier blijkt uiteindelijk niets van waar te zijn. “De recente geruchten over het sluiten van ChatOn zijn niet waar en ChatOn blijft gewoon voor consumenten van over de hele wereld te gebruiken”, aldus Samsung.

Xiaomi voorlopig niet naar Europa wegens productieproblemen

xiaomi logo

De Chinese fabrikant Xiaomi wordt voorlopig niet actief in nieuwe markten, zo laat topman Hugo Barra weten aan Bloomberg. Xiaomi, dat vier jaar geleden werd opgericht, verkocht lange tijd zijn goedkope smartphones en tablets alleen in China, maar sinds dit jaar is het bedrijf ook actief in India, Maleisië, Singapore en de Filipijnen. Daar gaan de apparaten van Xiaomi als warme broodjes over de toonbank en het was dus niet verwonderlijk dat de fabrikant plannen had om de internationale smartphonemarkt te bestormen. Volgens Barra was het plan om dit jaar in tien landen actief te zijn, maar dat uitbreidingsdoel wordt nu teruggeschaald. “We focussen ons op het toevoegen van één land per keer waar we al onze producten uitbrengen, alvorens we naar nieuwe landen uitbreiden.”

Politie start uitrol Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon

politie galaxy s5

Eerder dit jaar lekte uit dat de Samsung Galaxy S5 op termijn de nieuwe diensttelefoon zou worden van de Nationale Politie. Een proef met het toestel is inmiddels gestart, zo bevestigt een woordvoerder van de politie desgevraagd aan Android Planet. Hoewel uit berichten afkomstig van een forum voor hulpverleners blijkt dat steeds meer korpsen een Galaxy S5 gebruiken als vervanger voor de flink verouderde BlackBerry’s, laat een woordvoerder van de politie weten dat dit toch vooral een eerste voorzichtige proef is. “Het gaat maar om een beperkt aantal toestellen dat we uitrollen, om zo te kijken of de smartphones dat doen wat ze moeten doen. Over een aantal maanden, als de eerste resultaten beschikbaar zijn, wordt gekeken of en hoe de proef een vervolg krijgt.”

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu