Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #49: Kleinere app-updates en alles over de LG G6

Wouter Nijsen
10 december 2016, 13:45
3 min leestijd
Android nieuws #49: Kleinere app-updates en alles over de LG G6

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Zo verkleint Google de app-updates op Android

play store zoekresultaten

Google heeft een nieuwe methode geïntroduceerd voor het updaten van apps. Dankzij de nieuwe techniek zijn updates straks meer dan de helft kleiner dan voorheen. Updates via Google Play gaan gebruikmaken van een andere techniek om nieuwe versies van apps te installeren. Met file-by-file patching worden alleen de veranderingen tussen de oude en nieuwe versies van een app gedownload. Hiermee zouden app-updates gemiddeld 65 procent kleiner zijn dan voorheen, doordat niet de hele app opnieuw gedownload hoeft te worden. De verschillen in updategrootte zijn per app verschillend. Zo worden nieuwe versies voor Netflix maar liefst 92 procent kleiner, terwijl updates voor de Gmail-app maar 59 procent kleiner worden.

‘LG G6 is waterdicht en kan draadloos opladen’

LG friends prijzen

Terwijl Lenovo met de Moto Z zich vol vertrouwen gaat storten op het maken van modules, lijkt LG een andere kant op te gaan. De LG G5 onderscheidde zich van andere toestellen met een lade voor modules, maar volgens de nieuwste geruchten laat de LG G6 dit idee compleet vallen. In plaats daarvan zou LG een waterdicht toestel willen aanbieden. Ook lijkt het er op dat de LG G6 ondersteuning gaat bieden voor draadloos opladen. Wellicht kiest LG ervoor om volledig over te gaan op deze manier van opladen, om een gat minder te hebben waar water in terecht kan komen. Dit zou het onderweg opladen echter wel een stukje lastiger maken.

Lees ook: 4 zaken die we nog meer weten over de LG G6

Android 7.1.1 is nu te downloaden voor Nexus- en Pixel-toestellen

android 7.1.1

Het is weer tijd voor een update, want Android 7.1.1 is te downloaden. Dit betekent dat de Pixel-toestellen een kleine update krijgen. In deze update worden wat problemen verholpen, zoals dat de bluetooth-connectie kon uitvallen na een tijdje gebruik. Nexus-toestellen draaiden nu nog op Android 7.0 (Nougat), dus daarom biedt deze update voor Nexus-gebruikers ook wat nieuwe functies. De belangrijkste vernieuwing van Android 7.1 is de toevoeging van app-shortcuts. Dit betekent dat als je het icoontje van een app een seconde ingedrukt houdt, er een menuutje verschijnt. Dit menuutje heeft snelkoppelingen naar functies uit de app.

Bluetooth-apparaten in 2017 hebben vier keer beter bereik

google pixel xl

Deze week werd een nieuwe standaard voor bluetooth-verbindingen gelanceerd: Bluetooth 5. Deze nieuwe versie van de vertrouwde verbinding biedt enkele handige verbeteringen. Zo zal de aansluiting sneller zijn en is er een flink beter bereik mogelijk. Al afgelopen juni is deze upgrade aangekondigd. De eerste apparaten met deze verbeteringen verschijnen in de komende twee tot zes maanden. Welke producten als eerste meedoen is nog niet bekend. In de praktijk kan Bluetooth 5 maar liefst vier keer zo lange afstanden overbruggen. Denk hierbij aan koptelefoons en speakers waarbij de verbinding stabiel blijft als je deze apparaten verder weg van je smartphone houdt. Daarnaast is de nieuwe versie van de draadloze verbinding twee keer zo snel als de voorganger.

Zo wordt Google Home binnenkort een stuk veelzijdiger

google assistant api

Met Google Home kun je in je huiskamer allerlei dingen vragen aan de Google Assistant. De mogelijkheden van deze assistent zijn echter wat beperkt. Door het gebruik van IFTTT zijn er al meer opties, maar nu heeft Google ook een api beschikbaar gesteld zodat ontwikkelaars nieuwe interacties kunnen creëren. Specifiek gaat het hier om apps, of andere diensten, die op deze manier ondersteuning kunnen krijgen voor Google Home via een gespreksactie. Dit betekent dat de gebruiker een vraag stelt en er vervolgens een gesprek kan plaatsvinden over die vraag. Zodra ontwikkelaars een dergelijke gespreksactie hebben gecreëerd en deze hebben ingediend bij Google, hoeven gebruikers niets te doen. Zodra Google de actie heeft goedgekeurd, kan er direct via Google Home gebruik van gemaakt worden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu