De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android nieuws #49: Android 8.1 release en Huawei P11

Wouter Nijsen
9 december 2017, 18:39
3 min leestijd
Android nieuws #49: Android 8.1 release en Huawei P11

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 vanaf nu beschikbaar: dit is er nieuw

android 8.1 accu

Android 8.1 (Oreo) is officieel vrijgegeven. Heb je een Nexus- of Pixel-toestel, dan kun je de software vanaf vanavond op je smartphone installeren. Wat ons betreft de belangrijkste verbetering, is dat Android nu accu-informatie over je bluetooth-apparaten toont. In Android 7.0 (Nougat) en eerder kon je wel met koptelefoons of speakers verbinden, maar was niet te zien hoeveel accu je nog had. Ook op de achtergrond zijn er verbeteringen doorgevoerd, die Android niet alleen sneller maar ook slimmer moeten maken. Zo is er nu een set gereedschappen voor ontwikkelaars waarmee ze machine learning aan hun apps kunnen toevoegen.

→ Lees meer over de release en features van Android 8.1

Deze Star Wars-versie van de OnePlus 5T komt naar Europa

Star Wars OnePlus 5T

De Star Wars-editie van de OnePlus 5T werd vorige week aangekondigd in India en zou oorspronkelijk enkel daar verschijnen. Nu blijkt dat het toestel echter ook naar Europa komt en vanaf volgende week verkrijgbaar is in verschillende Scandinavische landen. De smartphone wordt vanaf 13 december verkocht in Finland, Zweden en Denemarken. Hoewel een Nederlandse release nog niet genoemd wordt, lijkt de kans daarop plots een stuk groter.

→ Lees verder over de Star Wars-editie van de OnePlus 5T

Minister: ‘Smartphone op de fiets gebruiken vanaf 2020 verboden’

Minister Cora van Nieuwenhuizen wil het wetsvoorstel in de loop van 2018 introduceren. Over de precieze inhoud van de wet wordt op dit moment nog overlegd met de Raad van State en het Openbaar Ministerie. Zo moeten de nieuwe regels helder en handhaafbaar worden, zo geeft de minister aan. Als het wetsvoorstel uiteindelijk de Tweede Kamer passeert, gaat het vervolgens waarschijnlijk in 2020 in. Hoe het verbod precies ingevuld wordt is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk krijg je straks een boete voor het gebruik van de smartphone op de fiets. Hoe hoog die boete is, wordt later bepaald.

→ Lees verder over het smartphoneverbod op de fiets

Wat de Snapdragon 845-chip ons vertelt over smartphones in 2018

qualcomm snapdragon 845

De nieuwe Snapdragon 845 heeft uitgebreide kunstmatige intelligentie ingebouwd, waardoor de chip slimmer omgaat met veel taken. Zo kan je smartphone straks in real time een gesprek dat je volgt, vertalen. Ook helpt de AI met het vinden van de beste en snelste mobiele netwerken in de buurt. Volgens Qualcomm zorgt het ook voor een betere accuduur, omdat met een slimme AI die taken veel efficiënter verlopen. De Snapdragon 845 wordt uitgerust met een X20-modem, die ondersteuning biedt voor mobiel internet van maximaal 1Gbps. Daarmee loopt Qualcomm flink voor op Nederlandse providers.

→ Lees verder over de Qualcomm Snapdragon 845-chip

‘Huawei P11 heeft 40 megapixel-camera met drie lenzen’

Huawei P10 Lite review

De opvolger van de Huawei P10 wordt mogelijk uitgerust met een driedubbele 40 megapixel-camera. Dat blijkt uit marketingmateriaal dat door telecominsider Evan Blass is gedeeld op Twitter. Tevens komt voorop een 24 megapixel-camera te zitten. Op de gelekte marketingmaterialen wordt alleen de ‘Huawei PCE Series’ genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit een nieuwe naam is voor de Huawei P11, of een speciale variant van het vlaggenschip met een focus op de camera. Nieuwe smartphones in de Huawei P-serie worden doorgaans in het voorjaar aangekondigd, en de verwachting is dat de P11 in februari of maart het levenslicht ziet.

→ Lees verder over de mogelijke Huawei P11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu