Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #49: Android 10-updates voor Samsung en Sony en jouw Spotify-jaaroverzicht

Michel van 't Klaphek
7 december 2019, 16:48
3 min leestijd
Android nieuws #49: Android 10-updates voor Samsung en Sony en jouw Spotify-jaaroverzicht

Zeven dagen per week houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het belangrijkste Android-nieuws. Heb je niet alle ontwikkelingen bij kunnen houden? Geen zorgen! Met ons Android-nieuwsoverzicht ben je in een paar minuten weer helemaal bijgepraat.

Lees verder na de advertentie.

Android 10-update voor Samsung Galaxy S10 nu in Nederland space zoom

We hebben er even op moeten wachten, maar de Android 10-uitrol is ook voor Nederlandse Samsung Galaxy S10-eigenaren begonnen. De software is binnen te hengelen via een OTA-update of de SmartSwitch-software op een computer. Heb je een Samsung Galaxy S10eGalaxy S10 of S10 Plus? Dan is er goed nieuws. De uitrol van de stabiele versie van Android 10 voor die toestellen is namelijk ook in Nederland begonnen. Dat gaat via een zogenaamde OTA-update, direct op jouw toestel.

→ Lees verder over de Android 10-update voor de Samsung Galaxy S10

Spotify Wrapped: zo bekijk je jouw persoonlijke jaaroverzicht Spotify Wrapped

Gebruik jij Spotify soms of juist altijd? Het is weer het einde van het jaar en dat betekent tijd voor Spotify Wrapped. Alle feitjes over jouw persoonlijke Spotify-avonturen van 2019 check je nu. Het is weer tijd voor het bekende jaaroverzicht van Spotify, oftewel Wrapped. De bekende muziekdienst komt aan het einde van het jaar altijd met allerlei leuke weetjes over jouw luisterhistorie. Welke artiest was je favoriet, welke genres heb je het meest geluisterd en wat was je favoriete liedje van dat jaar?

→ Lees verder over Spotify Wrapped 2019

Betaalbare Nokia 2.3 met Android One en grote accu officieel gepresenteerd Nokia 2.3

HMD Global, het bedrijf dat de rechten bezit om de naam van Nokia te mogen gebruiken heeft de Nokia 2.3 officieel geïntroduceerd. Het betaalbare toestel moet het hebben van Android One en een grote batterij. De Nokia 2.3 is een nieuwe telg in de familie van smartphones van Nokia en bevat een scherm van 6,2 inch. Het gaat om een lcd-paneel met een resolutie van 1520 bij 720 pixels. Aan de bovenkant van het display is een kleine inkeping aanwezig, een zogenaamde notch. Daarin is de 5 megapixel-frontcamera verwerkt.

→ Lees verder over de Nokia 2.3

‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt accu van 5000 mAh’ Samsung Galaxy S11 Plus

Er is informatie verschenen over de vermeende batterij van de aankomende Samsung Galaxy S11 Plus. Het zou gaan om een accu van 5000 mAh. Daarmee is de capaciteit flink groter dan zijn voorgangers. Informatie over de aankomende accu is verschenen via SafetyKorea. Daarbij gaat het om een batterij die modelnummer EB-BG988ABY draagt. Daaruit kunnen we concluderen dat deze gebruikt gaat worden in een toestel met modelnummer SM-G988. Dat is het vermeende nummer van de aankomende Samsung Galaxy S11 Plus.

→ Lees verder over de vermeende Samsung Galaxy S11 Plus-accu

Sony Xperia 1 en Xperia 5 krijgen nu update naar Android 10

Sony is begonnen met de uitrol van Android 10 voor de Xperia 1 en Xperia 5. Daarmee beschikken over de smartphones van het bedrijf over alle verbeteringen die deze nieuwe Android-versie introduceert. Sony beloofde in december een Android 10-update uit te brengen voor de Xperia 1 en Xperia 5 en komt die belofte nu netjes na. De nieuwste update, met versienummer 55.1.A.0.748, wordt op dit moment geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold.

→ Lees verder over de Android 10-update voor de Sony Xperia 1 en 5

Motorola One Hyper officieel: voorkantvullend scherm zonder notch motorola one hyper officieel

Motorola kondigt opnieuw een nieuwe smartphone aan. De One Hyper is een opvallend toestel met een scherm dat de volledige voorkant vult, en niet wordt onderbroken door een notch of cameragat voor de selfiecamera. De smartphone verschijnt ook in Nederland. Al geruime tijd gingen er geruchten over de Motorola One Hyper is nu de smartphone officieel aangekondigd. Het is de eerste Motorola-telefoon met een uitschuifbare selfiecamera, die automatisch uit de behuizing komt als je ‘m nodig hebt. Hierdoor is een notch of cameragat overbodig en kan de hele voorkant uit scherm bestaan. Alleen aan de onderkant is een zichtbare rand aanwezig.

→ Lees verder over de Motorola One Hyper

Video van de week: check onze Motorola Moto G8 Plus review

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu