De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android weekoverzicht #49: YotaPhone 2, Popcorn Time-app en Inbox by Gmail

Gijs Ettes
6 december 2014, 14:15
4 min leestijd
Android weekoverzicht #49: YotaPhone 2, Popcorn Time-app en Inbox by Gmail

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Opvallende YotaPhone 2 vanaf maandag verkrijgbaar in Nederland

YotaPhone 2

De YotaPhone 2, het opvallende toestel van Russische komaf met een e-ink-scherm aan de achterzijde, heeft een releasedatum en prijs gekregen. De smartphone is vanaf aankomende maandag 8 december te koop  voor 699 euro. Het toestel krijgt, zoals we hadden verwacht, een flink prijskaartje. Haal je het in huis, dan heb je wel twee apparaten in één tot je beschikking. De YotaPhone 2  fungeert zowel als smartphone als e-reader, wat komt door het e-ink-scherm aan de achterkant. Deze is, naast het lezen van digitale boeken, ook geschikt voor het checken van notificaties, gemiste oproepen en het weerbericht. Dankzij de gebruikte schermtechnologie is het display erg zuinig: alleen als het ververst wordt, verbruikt het energie.

Android-app van PopcornTime.io in ontwikkeling

popcorn time android nieuws

Het team achter PopcornTime.io, een fork van Popcorn Time die is gebaseerd op de code van de originele makers, werkt aan een Android-app. Een iOS-versie is ‘zeer zeker niet in de maak’ omdat het team momenteel niet de beschikking heeft over mensen met de vaardigheid en bereidheid om een iOS-app te maken. De Android-app komt er dus wel aan, al kan PopcornTime.io nog geen specifieke datum voor een release ervan geven. “Uiteraard willen we de app zo spoedig mogelijk uitbrengen, maar we willen deze in ieder geval gedeeltelijk compleet maken alvorens we de app uitbrengen.” PopcornTime.io geeft verder aan dat de Android-app veel van de features zal bevatten die je ook op de desktopversie vindt. “Films, series en hun ondertitels zijn in de app te vinden, alsmede beoordelingen, de videokwaliteit, een synopsis, coverfoto, trailer en zoekfunctie.” Of de animesectie ook zijn opwachting maakt in de app, is onduidelijk.  Ook wat betreft Chromecast– en Android TV-ondersteuning heeft PopcornTime.io nog geen knopen doorgehakt.

Google hoopt dat Inbox Gmail gaat vervangen

Inbox alternatieven

Google hoopt dat Inbox Gmail uiteindelijk gaat vervangen. Dat betekent niet dat Gmail gaat verdwijnen, maar dat Gmail-gebruikers Inbox gaan gebruikers om hun e-mails te beheren. Dit gaf een woordvoerder van het Inbox by Gmail-team aan tijdens een Ask Me Anything (AMA)-sessie op Reddit. “Inbox zal Gmail op de korte termijn niet vervangen, maar we hopen dat dit op de lange termijn wel gebeurt. Inbox is een nieuw product en daarom lanceren we het ook als een apart product naast Gmail. Uiteindelijk hopen we dat Gmail-gebruikers Inbox als app kiezen”, aldus de woordvoerder. Inbox by Gmail laat gebruikers e-mails als voltooid markeren door ze naar links te swipen, of als herinnering in te stellen door ze naar rechts te swipen. Voltooien zorgt voor een groene kleur bij het swipen, een herinnering kleurt donkergeel.

Samsung start uitrol Android Lollipop-update voor Galaxy S5

Galaxy S5 videoreview

Samsung is afgelopen week gestart met de uitrol van de Galaxy S5 Android Lollipop-update, al is deze vooralsnog alleen in Polen te downloaden. Volgens Sammobile duurt het echter niet lang meer voordat de update ook in andere landen beschikbaar wordt. De update is mooi op koers om deze maand – zoals Samsung eerder beloofde – beschikbaar te worden voor alle bezitters van het toestel. Hij  brengt een flink aantal veranderingen en verbeteringen met zich mee. Zo krijgen alle Samsung-apps een Material Design-sausje waardoor ze er simplistischer, strakker en witter uitzien. De telefoon-app, berichten-app, klok en notitie-app ogen bijvoorbeeld een stuk frisser. Ook zijn er toffe nieuwe animaties voor elk onderdeel van de interface.

Google gaat eigen apps kindvriendelijker maken

ouderlijk toezicht android

Google-apps worden dagelijks door miljoenen mensen van over de hele wereld gebruikt, waaronder ook veel kinderen. Voor die laatste doelgroep is Google voornemens om haar apps kindvriendelijker te maken. De zoekgigant ontwikkelt momenteel aparte versies van Chrome en YouTube, zodat deze kindvriendelijker worden. Hiermee wordt getracht om het internet veiliger te maken voor kinderen, zodat zoekresultaten beter passen bij de jongere doelgroep. De apps worden daarnaast hoogstwaarschijnlijk voorzien van meer opties voor ouderlijk toezicht, zodat bepaalde websites handmatig af te schermen zijn. Een logische stap van Google, zeker wanneer je bedenkt dat kinderen steeds eerder met het web  in aanraking komen en ouderlijk toezicht hierdoor veel belangrijker wordt.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

YotaPhone 2
YotaPhone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu