De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #5: LG G5, Galaxy S7 en meer Apple Android-apps

Redactie
6 februari 2016, 15:50
3 min leestijd
Android nieuws #5: LG G5, Galaxy S7 en meer Apple Android-apps

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

LG G5 onthulling op 21 februari bevestigd, dit moet je weten

lg g5

De officiële presentatie van de LG G5 vindt op 21 februari vanaf 14.00 uur `s middags plaats. Als we de laatste geruchten mogen geloven onthult LG dan zijn nieuwe vlaggenschip, dat op een groot aantal punten afwijkt van de LG G4. Zo is de behuizing van metaal, zijn de volumetoetsen naar de zijkant verplaatst en is er aan de achterkant een vingerafdrukscanner te vinden. Hoogstwaarschijnlijk biedt de LG G5 wederom de mogelijkheid om de opslagruimte uit te breiden met een micro-sd-kaart, maar of ook de accu verwisselbaar wordt, is niet zeker. Er zijn aanwijzingen dat de smartphone deels modulair wordt, waardoor de 2800 mAh-accu uit het toestel kan worden geschoven.

Apple brengt mogelijk meer apps uit voor Android

apple music android

Apple wil meer apps beschikbaar maken voor Android. Het bedrijf test momenteel Apple Music op het platform om te zien of onder gebruikers voldoende interesse is in Apple Android-apps. Dat zei ceo Tim Cook tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen van het bedrijf. Tijdens zo`n event spreekt Tim Cook medewerkers toe over de huidige situatie en de toekomst van het bedrijf. Cook gaf geen verdere toelichting over zijn uitspraak om meer iOS-apps en -diensten beschikbaar te maken voor Android. Welke apps in de rij staan om te worden omgezet blijft dus onduidelijk. Wel lijkt de stap logisch: het bedrijf wil immers zoveel mogelijk (nieuwe) gebruikers naar het eigen ecosysteem lokken.

Samsung presenteert Galaxy S7 op 21 februari

Samsung Galaxy S7 edge

Samsung heeft een nieuwe editie van Unpacked aangekondigd. Tijdens het evenement, dat op 21 februari plaatsvindt, wordt de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S7 verwacht. Net als vorig jaar zullen ook de Galaxy S7 en de S7 Edge op de zondag voorafgaand aan het Mobile World Congress worden gepresenteerd. En net als een jaar geleden is er ook nu weer het nodige over Samsungs vlaggenschip uitgelekt. Afgelopen tijd verschenen onder meer renders van hoe de Galaxy S7 eruit gaat zien. Wat daarbij vooral opvalt is dat de S7 niet gek veel afwijkt van zijn voorganger. Alleen de homeknop iets vierkanter dan bij de Galaxy S6.

Metalen Honor 5X nu verkrijgbaar voor 229 euro

honor 5x featured

De Honor 5X is deze week  officieel gelanceerd in Europa. De metalen budgettelefoon beschikt onder meer over een vingerafdrukscanner en een scherp 5,5 inch-scherm. Na de introductie van het toestel in München ligt de Honor 5X in nu in de schappen van verschillende webshops en Vmall, de eigen shop van Huawei en Honor. De smartphone heeft een prijskaartje van 229,99 euro en hiervoor krijg je een toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zo weet Android Planet uit eigen ervaring. Wij mochten het toestel al eerder ontvangen en hebben een uitgebreide Honor 5X review geschreven.

Dit brengt de laatste update voor Android Wear

android wear lollipop-update

Google heeft deze week een update voor Android Wear uitgebracht. De update maakt het mogelijk om de ingebouwde speaker van smartwatches te gebruiken, wat erg handig is. Zo kun je via bluetooth telefoneren en ontvangen audio- of videoberichten checken. Ook breidt de update de stembediening van Android Wear uit. Je kunt nu je stem gebruiken om een bericht te sturen met apps als WhatsApp, Telegram, Hangouts en Viber. Ben je bijvoorbeeld te laat voor een afspraak, dan kun je het `OK Google`-stemcommando gebruiken om snel een berichtje te verzenden. Tot slot voegt de update een aantal nieuwe polsbewegingen toe om het besturingssysteem te bedienen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu