Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #5: Android 7.1.2 te downloaden en LG Watch Sport

Wouter Nijsen
4 februari 2017, 13:43
3 min leestijd
Android nieuws #5: Android 7.1.2 te downloaden en LG Watch Sport

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de vijfde week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Android 7.1.2 onthuld: dit moet je weten

Android 7.1.2

Google heeft deze week het Android 7.1.2 onthuld. Google noemt de update een ‘onderhoud release’ die zich dus voornamelijk op verbeteringen, bugfixes en optimalisatie. Een belangrijke update om te installeren dus, maar die geen spectaculaire nieuwe functies introduceert. Bètagebruikers kunnen de update installeren op de Google Pixel en Pixel XL, Pixel C, Nexus Player en Nexus 5X. De update voor de Nexus 6P wordt voorbereid en komt er spoedig aan. Als je al aangemeld bent verschijnt de update automatisch, al kunnen nieuwe testers zich via deze link ook inschrijven. Android 7.1.2 maakt overigens ook de vingerafdrukscanner van de Nexus 5X en 6P slimmer.

→ Lees verder over de onthulling van Android 7.1.2

‘Zo duur wordt de LG Watch Sport’

lg watch style-afbeelding

De adviesprijs van de LG Watch Sport bedraagt 349 dollar, zo claimt het doorgaans betrouwbare Android Police. Het is nog onbekend hoeveel de smartwatch in Nederland gaat kosten, maar vermoedelijk ligt de prijs hier ook tussen de 300 en 400 euro. De smartwatch wordt waarschijnlijk komende week officieel onthuld. Google presenteert op 9 februari de definitieve versie van Android Wear 2.0, tegelijkertijd met de eerste apparaten die het besturingssysteem voor wearables gebruiken. Die zijn door Google in samenwerking met LG ontwikkeld. Naast de LG Watch Sport staat er ook een Watch Style op de planning, die zo’n 100 dollar goedkoper is en een stukje kleiner.

→ Lees verder over de prijs van de LG Watch Sport

Niet Samsung, maar Apple verkoopt wereldwijd het meeste smartphones

In het vierde kwartaal van 2016 verkocht Samsung 77,5 miljoen smartphones, terwijl Apple er in die periode 78,3 miljoen wist te verkopen. Daarmee heeft Apple een nipte winst op Samsung weten te behalen. Samsung domineert al jaren de mobiele markt en hoeft nog maar zelden Apple voor zich te laten. Over het hele jaar gezien domineert Samsung bovendien nog steeds. In 2016 werden er 1,49 miljard smartphones verkocht volgens het onderzoeksbureau, waarvan 20,8 procent uit de fabrieken van Samsung kwam. Apple behaalde een marktaandeel van 14,5 procent. De fabrikanten worden op de voet gevolgd door Huawei (9,3 procent marktaandeel), Oppo (5,7 procent) en Vivo (4,8 procent).

→ Lees verder over de smartphoneverkopen van Samsung en Apple

Wachtwoord kwijt? Daar gaat Facebook mee helpen

delegated recovery

Het kan wel eens gebeuren dat je een wachtwoord vergeet. Als je overal een wachtwoordmanager voor gebruikt is die kans heel klein, maar nog lang niet iedereen gebruikt een dienst als LastPass of 1Password voor alle wachtwoorden. Daarom moet je wel eens via e-mail je wachtwoord resetten, beveiligingsvragen beantwoorden, codes via je smartphone ontvangen of op een andere manier je identiteit bevestigen. Facebook wil daar nu een alternatief voor bieden. Facebook stelt namelijk dat de huidige opties totaal niet veilig zijn. Het idee van Delegated Recovery is dat jij als gebruiker versleutelde tokens kunt opslaan voor specifieke websites. Als je dan bij die website wordt buitengesloten, kun je de token van je Facebook-profiel naar die website sturen. Hiermee wordt je identiteit bevestigd.

→ Lees verder over Delegated Recovery van Facebook

OnePlus blijkt benchmarkscores te vervalsen

oneplus 3 nougat

De OnePlus 3T, die eind vorig jaar verscheen, werd in sommige benchmarks uitgeroepen tot de krachtigste Android-smartphone van het moment. Nu blijkt dat de OnePlus 3T benchmarkscores in AnTuTu en Geekbench vervalst zijn. De processor in de 3T wordt tijdelijk opgevoerd zodra je een van deze benchmark-apps opent. Daardoor hebben beide apps plotseling toegang tot extra kracht die je zelf nergens voor kunt inzetten. Het is voor fabrikanten echter vrij makkelijk om de resultaten te vervalsen. Zo kan in de software ingesteld worden dat een toestel zichzelf automatisch overklokt als een specifieke app wordt geopend. De processor gebruikt dan tijdelijk iets meer kracht om een hogere score in een benchmark te behalen.

→ Lees verder over de OnePlus 3T benchmarkscores

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu