De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #5: Huawei P20 en Googles overname van HTC

Wouter Nijsen
3 februari 2018, 13:48
3 min leestijd
Android nieuws #5: Huawei P20 en Googles overname van HTC

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Huawei onthult P20, P20 Plus en P20 Lite op 27 maart

Huawei grijpt niet het Mobile World Congress (26 februari – 1 maart) aan om zijn nieuwe vlaggenschepen te onthullen, maar kiest voor een eigen event op 27 maart. Dat is niet nieuw: Huawei organiseert vaker evenementen, om zo niet onder te sneeuwen onder het geweld van Samsung, LG en andere fabrikanten. Doordat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus wel tijdens het MWC worden gepresenteerd, kiest Huawei voor een later moment. De Huawei P10 werd overigens vorig jaar wel tijdens dat event getoond. Naast de reguliere P20 krijgen we waarschijnlijk ook de P20 Plus en P20 Lite te zien.

→ Lees verder over de presentatie van de Huawei P20

Zo beschermde Google je in 2017 tegen kwaadaardige apps

Android onveilig

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig geschreven over malware. Kwaadwilligen proberen ons op steeds slimmere manieren te foppen bij het downloaden van apps. In het ergste geval geven we daardoor, zonder dat we daar erg in hebben, complete toegang over onze smartphone weg. Google blijft niet stilzitten en heeft in 2017 onder andere 700.000 kwaadaardige apps verwijderd. Dat is zeventig procent meer dan het jaar ervoor. De zoekgigant maakt dus meer werk van het opsporen en het verwijderen van kwaadaardige apps. Dave Kleidermacher, hoofd van beveiliging bij Google, stelt dat er nog maar 0,00006 procent kans is dat je een kwaadaardige app downloadt.

→ Lees verder over malware in 2017 in de Play Store

Android Oreo-update voor OnePlus 5T nu te downloaden

oneplus 5t android oreo

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de OnePlus 5T. De update wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold. Het kan dus even duren voordat je Oreo op je eigen OnePlus 5T kunt installeren. Er is echter een truc om updates van OnePlus direct op je smartphone te installeren. Hiervoor maak je via een vpn-app verbinding met een buitenlandse server, waarna de update automatisch in beeld verschijnt. Is dat niet het geval, dan moet je even wachten totdat de update bij je binnenkomt. Android Oreo brengt diverse nieuwe features, zoals de mogelijkheid om notificaties binnen bepaalde apps meer naar eigen hand te zetten.

→ Lees verder over de Android Oreo-update voor OnePlus 5T

Zo verandert Googles gedeeltelijke overname van HTC beide bedrijven

HTC U11 Life review

Eind september maakte Google bekend een groot deel van HTC over te nemen. Alle details rondom die overname zijn nu uitgewerkt, waardoor de overname nu voltooid kan worden genoemd. Google betaalt ruim een miljard dollar voor een groot aantal HTC-medewerkers en het recht om de merknaam van het bedrijf te gebruiken. Google neemt een groot deel van de Research & Development-afdeling van HTC over. Dat betekent dat het bedrijf plotsklaps vele nieuwe medewerkers heeft in Azië. Hoeveel HTC-werknemers er precies zijn overgenomen is onbekend, alsmede hoeveel medewerkers HTC overhoudt.

→ Lees verder over Googles overname van HTC

‘Samsung Galaxy S9 heeft dualsim en Intelligent Scan-optie’

Dualsim Samsung Galaxy S9

Samsung brengt vrijwel ieder jaar een dualsimversie van zijn vlaggenschip, maar doorgaans wordt deze niet in Nederland verkocht. Het lijkt er echter op dat deze variant hier dit jaar wel gaat verschijnen. Op de site van Samsung Duitsland is een ondersteuningspagina voor de ‘SM-G960F/DS’ te vinden. G960F is het waarschijnlijke modelnummer van de Galaxy S9, DS de aanduiding die Samsung voor dualsim-smartphones gebruikt. Tevens krijgt de Galaxy S9 waarschijnlijk een ‘Intelligent Scan’-optie. Een kleine animatie die in de software verstopt zit, suggereert dat het om een combinatie van de irisscanner en gezichtsherkenning gaat. Dat moet voor snellere ontgrendeling zorgen in situaties met minder licht.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S9 met dualsim en Intelligent Scan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu