Android nieuws #5: Samsung Galaxy S10-prijzen en Android Auto in 2019

Wouter Nijsen
2 februari 2019, 14:27
3 min leestijd
Android nieuws #5: Samsung Galaxy S10-prijzen en Android Auto in 2019

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10 gaat in Nederland 899 euro kosten’

samsung galaxy s10

De prijzen van de Samsung Galaxy S10-toestellen zijn gelekt door Ishan Agarwal, een doorgaans betrouwbare smartphonelekker die zijn bevindingen deelt op Twitter. Hij benadrukt expliciet dat het gaat om de Nederlandse adviesprijzen, en die liggen niet ver af van de prijzen waarmee de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus in Nederland werden uitgebracht: 849 en 949 euro. Volgens de informatie van Agarwal krijgt de reguliere Galaxy S10 een adviesprijs van 899 euro. Hierbij gaat het om de variant met 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Een krachtigere variant, met maar liefst 8GB werkgeheugen en 512GB opslag kost 1149 euro.

→ Lees verder over de prijzen van de Galaxy S10, S10 Plus en S10e

‘Boete voor appen op de fiets wordt 95 euro’

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen maakte in september bekend dat er per 1 juli 2019 een smartphoneverbod op de fiets geldt. Doel van het verbod is het telefoongebruik onderweg terugdringen in de hoop dat het aantal verkeersgewonden afneemt. De minister wilde destijds niet vertellen hoe hoog de boete wordt voor appen op de fiets. Volgens het AD wordt dit onderwerp morgen besproken in de wekelijkse ministerraad. De krant schrijft op basis van Haagse bronnen dat de verkeersboete 95 euro wordt. Bij het bepalen van de hoogte van de boete is naar verluidt rekening gehouden met andere boetes voor fietsers.

→ Lees verder over de boete voor appen op de fiets

Op deze 4 manieren gaat Google Android Auto verbeteren in 2019

Android Auto-verbeteringen 2019

In 2019 gaat Android Auto flink doorgroeien, als we Paul Brady mogen geloven. Brady is het hoofd van Android Auto bij Google en deelde in een interview met The Verge de plannen die hij en zijn team hebben voor de komende maanden. Daarin praat hij onder andere over nieuwe functies, meer apps en andere manieren om Android Auto in je auto te krijgen. Een Nederlandse release komt overigens niet ter sprake. De app is hier namelijk nog altijd niet via de Play Store te downloaden. Wel is het relatief makkelijk om de app via een omweg te installeren. Ook zijn er steeds meer automakers die de software standaard meeleveren.

→ Lees verder over de plannen voor Android Auto in 2019

Sony Xperia XZ4-specs mogelijk gelekt: dit zijn de 4 opvallendste functies

sony xperia xz3

De aankondiging van de Sony Xperia XZ4 laat niet lang meer op zich wachten, en nu zijn mogelijk de specificaties van de smartphone verschenen. De specificaties zijn ontdekt en gedeeld door de onbekende website SumahoInfo. De afbeelding lijkt van de Chinese of Taiwanese website van Sony te komen. De Xperia XZ4 wordt niet expliciet genoemd, maar de specificaties wijzen wel op een nieuw vlaggenschip. Misschien wel de belangrijkste feature van de XZ4 is het scherm, dat een opvallende beeldverhouding van 21 bij 9 heeft. Daardoor is het display een stuk langer dan de schermen van veel andere Android-toestellen.

→ Lees verder over de specificaties van de Xperia XZ4

Samsung introduceert Galaxy M-reeks: grote accu en flink scherm voor weinig

De Samsung Galaxy M20 en Galaxy M10 zijn vanaf begin februari verkrijgbaar in India. Volgens de fabrikant zijn ze bedoeld voor prijsbewuste millennials, met veel features die voor deze doelgroep belangrijk zijn. Denk aan een groot scherm, degelijke camera en een accu die het makkelijk een hele dag vol houdt. Hoewel de smartphones gericht zijn op opkomende markten, verschijnen ze later dit voorjaar waarschijnlijk ook in Nederland. Ook Samsung heeft al laten weten dat de smartphones binnenkort internationaal verkocht worden.

→ Lees verder over de aankondiging van de Galaxy M10 en M20 van Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu