De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #50: CyanogenMod stopt mogelijk en Android Wear 2.0

Wouter Nijsen
17 december 2016, 13:44
3 min leestijd
Android nieuws #50: CyanogenMod stopt mogelijk en Android Wear 2.0

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘CyanogenMod stopt, maar gaat verder als LineageOS’

Cyanogen ontslagronde

Het lijkt er steeds meer op dat de stekker wordt getrokken uit CyanogenMod, één van de populairste varianten op Android. Toch betekent dat niet het einde voor de onderliggende software. LineageOS, of Lineage Android Distribution, wordt de naam van de opvolger van CyanogenMod, zo claimt Android Police. De site baseert zich op de repository van het nieuwe project. Dat is de plek waar broncode van de software verzameld wordt. De broncode voor LineageOS lijkt veel verwijzingen naar CyanogenMod te tonen. De toekomst van CyanogenMod en moederbedrijf Cyanogen is op dit moment onzeker. Het bedrijf had de afgelopen jaren forse groeiplannen, maar heeft daarmee weinig succes gehad. Deze zomer vielen er al een groot aantal ontslagen en onlangs werd bekend dat Cyanogens kantoor in Seattle volledig gesloten zou worden.

Opinie: wat gaat er mis bij OnePlus?

oneplus 3t review

Ieder jaar zien we weer verschillende nieuwe smartphonemakers opduiken, maar zelden hebben ze een grote impact. Eén bedrijf lukte het echter wel om in één keer flink door te breken: OnePlus. Dit Chinese bedrijf wist in april 2014 Android-fanaten van over de hele wereld enthousiast te krijgen met de aankondiging van de OnePlus One. Inmiddels zijn we bijna drie jaar later en zijn de resultaten gemengd. Het bedrijf introduceerde onlangs de OnePlus 3T, alweer zijn vijfde smartphone. Een uitstekend toestel dat positief werd ontvangen, maar al lang niet meer voldoet aan de beloftes waarmee OnePlus zichzelf introduceerde. Verdient de fabrikant nog altijd de lof die het destijds kreeg? Nee, en daarom bespreken we de OnePlus teleurstellingen van de afgelopen tijd.

‘Google schrapt plannen voor eigen zelfrijdende auto’

google zelfrijdende auto

Een zelfrijdende auto die volledig door Google ontwikkeld is zit er voorlopig niet in. Het bedrijf zou zijn plannen geschrapt hebben. In plaats daarvan gaat Google een samenwerking aankondigen met bestaande fabrikanten. Chauffeur, de divisie die binnen Google verantwoordelijk is voor het zelfrijdende-auto-project, zou actief op zoek zijn naar andere fabrikanten om mee samen te werken. Begin dit jaar werd al een partnerschap met Fiat Chrysler aangekondigd en de komende maanden zullen meer fabrikanten volgen. Het oorspronkelijke plan van Chauffeur was om zelf de auto te ontwikkelen en produceren. Daarbij zou het traditionele design van een auto overhoop gehaald worden. De divisie was van plan het gas- en rempedaal én het stuur uit de auto te halen.

‘Dit zijn de zes nieuwe smartphones die LG volgende maand onthult’

LG gaat op de CES in Las Vegas (5 t/m 8 januari 2017) zes nieuwe smartphones presenteren. VentureBeat zegt marketingmaterialen voor de onaangekondigde toestellen te hebben ingezien. Allereerst wordt de volledige LG K-serie vernieuwd. Dit is LG’s reeks van budgetsmartphones, waarbij de adviesprijzen zo tussen de 100 en 250 euro liggen. De nieuwe generatie zal bestaan uit vier toestellen, met als instapmodel de LG K3 2017 oplopend tot de LG K10 2017. Een klein deel van de specificaties is al uitgelekt, al is nog onbekend op welke versie van Android ze lopen en wat voor design we kunnen verwachten. LG breidt daarnaast zijn assortiment van middenklassers verder uit met de LG X Calibur en de LG Stylus 3.

‘Google Maps laat je je locatie delen met nieuwe update’

google maps handsfree

Google is intern een nieuwe functie voor Google Maps aan het testen waarmee je je locatie kunt delen. Door in de app vrienden toe te voegen en deze toegang te geven, kun je straks rechtstreeks vanuit Maps zien waar iedereen zich bevindt. Het zien van de locatie van andere mensen kan in sommige gevallen handig zijn. Ouders kunnen zo controleren waar hun kinderen zijn terwijl je vrienden zo kunnen nagaan of de ander te laat komt of niet. Het wordt mogelijk om via Maps op ieder gegeven moment het delen van je locatie uit te zetten zodat je niet op ieder moment gevolgd wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu