Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #50: Samsung Galaxy S9 en Google Maps Go

Wouter Nijsen
16 december 2017, 14:18
3 min leestijd
Android nieuws #50: Samsung Galaxy S9 en Google Maps Go

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Waarom de Consumentenbond adviseert de Galaxy S7 niet meer te kopen

Galaxy S7 Android Nougat-update

Samsung voorziet zijn toestellen doorgaans twee jaar lang van updates, waarbij het wel per smartphone verschilt hoe vaak je updates binnenkrijgt. Voor de Galaxy S7, die in maart 2016 verscheen, zou dit betekenen dat er over een paar maanden geen updates meer verschijnen. Daarom geeft de Consumentenbond het advies de telefoon niet meer aan te schaffen. Dat de officiële ondersteuning vanaf maart 2018 afloopt, wilt niet zeggen dat Samsung ook ophoudt met het uitbrengen van updates voor de Galaxy S7. De Galaxy S6 en S6 Edge, die in maart 2015 werden uitgebracht, krijgen bijna drie jaar na de release nog steeds maandelijkse beveiligingsupdates.

→ Lees verder over de Consumentenbond en Samsung Galaxy S7

Wat je moet weten over de fusie van T-Mobile en Tele2

tele2

T-Mobile heeft concurrent Tele2 overgenomen. Hiermee gaan de twee providers de strijd aan met VodafoneZiggo en KPN. De overname werd bekendgemaakt door een persbericht van de twee partijen. Hierin staat dat T-Mobile Nederland 190 miljoen euro betaald heeft om Tele2 over te nemen. T-Mobile-ceo Søren Abildgaard steekt de achterliggende reden voor de fusie niet onder stoelen of banken: “KPN en VodafoneZiggo hebben veel te lang vrij spel gehad. De enige verliezer hiervan was altijd de klant.” Daarom hoopt Abildgaard dat de gecombineerde krachten van T-Mobile en Tele2 genoeg zijn om een beter alternatief aan Nederlandse klanten te bieden. Dat blijft niet alleen bij mobiele abonnementen, maar moet ook betere prijzen opleveren voor vaste diensten als breedband internet.

→ Lees verder over de overname van Tele2 door T-Mobile

Google brengt lichtere versie van Maps uit

google maps go

Begin deze maand verscheen Android Go, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem gericht op opkomende markten. Daarvoor zijn verschillende Google-apps (zoals Files Go en de Google-app) aangepast om binnen de lichtere software te passen, en nu is daar Google Maps Go bij gekomen. De app is geoptimaliseerd voor minder krachtige hardware, zodat ook goedkope smartphones de navigatiedienst probleemloos kunnen draaien. Dit is handig voor Android-smartphones met een beperkte hoeveelheid werkgeheugen, of als de mobiele internetverbinding te wensen overlaat. Bovendien is Maps Go energiezuiniger.

→ Lees verder over Google Maps Go

Hoe een overname van Qualcomm de Android-markt op z’n kop kan zetten

overname qualcomm

De berichten rond de mogelijke overname van technologiebedrijf Qualcomm bestaan al een tijdje. Zo heeft het bedrijf recentelijk een bod van 105 miljard van Broadcom afgeslagen. Waarschijnlijk wacht Qualcomm op een hoger bedrag. Google maakt zich zorgen over deze potentiële overname. Dat lijkt terecht, want als Broadcom daadwerkelijk Qualcomm koopt, kan er veel veranderen voor het al gefragmenteerde Android. In het onderstaande achtergrondartikel bespreken we waarom.

→ Lees verder over de mogelijke overname van Qualcomm door Broadcom

‘Renders van Samsung Galaxy S9 verschijnen online’

De renders en video zijn afkomstig van website 91Mobiles, die ze in samenwerking met lekker OnLeaks maakte. Het gaat om zogeheten factory cad-renders, die vaker voor onaangekondigde Android-smartphones verschijnen. Op de beelden is te zien dat het design van de Samsung Galaxy S9 niet veel afwijkt van dat van zijn voorganger. Kenmerkend is het voorkantvullende scherm, waarbij de randen aan de boven- en onderkant nog iets dunner lijken te zijn. Ook is te zien dat de vingerafdrukscanner niet naast, maar onder de camera is geplaatst. Bij de Galaxy S8 is de plek van de vingerafdrukscanner nogal onlogisch: gebruikers moeten met hun vinger over de camera voordat ze de scanner bereiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu