Android nieuws #50: Samsung Galaxy S10-aankondiging en nieuwe OnePlus 6T

Wouter Nijsen
15 december 2018, 18:25
3 min leestijd
Android nieuws #50: Samsung Galaxy S10-aankondiging en nieuwe OnePlus 6T

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S10-design gelekt: zo ziet het vlaggenschip eruit’

samsung galaxy s10 design

Er verschenen al beelden van de Galaxy S10, nu is een officiële render opgedoken die het design van de smartphone laat zien. Vooral opvallend is het grote scherm, dat veel dunnere randen heeft dan bij de Galaxy S8 en Galaxy S9 en bijna volledig voorkantvullend is. Aan de onderkant zit nog een kleine rand, terwijl de frontcamera is verwerkt in een ‘gaatje’ in de rechter bovenhoek. Aan de achterkant zien we een driedubbele camera, waarbij het waarschijnlijk gaat om een reguliere lens, eentje om optische zoom mogelijk te maken en een camera met een extra wijde lens. De vingerafdrukscanner ontbreekt hier, aangezien deze naar verluidt in het scherm verwerkt zit.

→ Lees verder over het design van de Samsung Galaxy S10

Dit kunnen we volgend jaar verwachten van Honor

Honor betrad de Nederlandse markt in 2014 als dochtermerk van Huawei, met een focus op online verkoop en een jongere doelgroep. Vier jaar lang verkocht de fabrikant goedkopere smartphones die veel leken op Huawei-modellen, met dezelfde EMUI-software en vrijwel identieke specificaties. Dat ging blijkbaar niet volgens Huawei’s wens, want begin dit jaar trok Honor zich terug uit Nederland. Wel beloofde de fabrikant snel terug te keren met nieuwe toestellen. Het eerste deel van die comeback vond in november plaats met de lancering van de eerste nieuwe smartphone, de midrange Honor 8X.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over Honor

McLaren-versie OnePlus 6T officieel onthuld: veel sneller opladen

Kleinere OnePlus-smartphone

OnePlus bracht eerder speciale edities uit van zijn smartphones en werkt nu samen met McLaren. Het resultaat is de OnePlus 6T McLaren Edition, een toestel met een oranje kleurtje en iets andere afwerking dan bestaande modellen van de smartphone. Belangrijker is dat de McLaren-versie is uitgerust met Warp Charge 30. Dit is een nieuwe snellaadtechniek van OnePlus waarmee de telefoon na slechts 20 minuten laden vol genoeg zit om ‘m de hele dag te gebruiken. Een andere verbetering is dat er maar liefst 10GB aan werkgeheugen aanwezig is.

→ Lees verder over de OnePlus 6T McLaren Edition

‘Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari, release op 8 maart’

Gizmodo UK heeft gesproken met een medewerker van een grote Britse retailketen die op de hoogte is van Samsungs plannen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf onthult het S10-trio op 20 februari 2019 op een eigen Unpacked-evenement. Dit is enkele dagen voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, één van de grootste smartphonebeurzen ter wereld. Direct na de presentatie kun je de Galaxy S10 bestellen. Ruim twee weken later, op 8 maart, vindt de officiële release plaats.

→ Lees verder over de aankondiging van de Samsung Galaxy S10

Google+ wordt sneller geschrapt na tweede datalek

google plus datalek

Oorspronkelijk zou Google+ in augustus 2019 geschrapt worden, maar in een blogpost laat Google weten dat het die datum iets naar voren schuift. Die beslissing werd gemaakt nadat bleek dat de gegevens van 52,5 miljoen gebruikers voor anderen inzichtelijk waren door een bug. In november bracht Google een kleine update uit voor Google+, om de techniek achter het sociale netwerk voor te bereiden op het einde. Daarbij werden er echter ook enkele aanpassingen gemaakt aan de API, waarmee ontwikkelaars meer gebruikersdata dan gepast konden opvragen.

→ Lees verder over het datalek in Google+

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu