De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Android weekoverzicht #50: Nexus 6 release, 4G van Tele2 en Google Fit update

Gijs Ettes
13 december 2014, 12:47
4 min leestijd
Android weekoverzicht #50: Nexus 6 release, 4G van Tele2 en Google Fit update

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Facebook verwijdert verplichting Messenger uit Android-app

facebook messenger app

In de laatste bètaversie van van de Facebook-app – wij gebruiken 24.0.0.0.14 – is de verplichting om Facebook Messenger te gebruiken verwijderd, zodat gebruikers ook via de chatsectie kunnen chatten. Het is onduidelijk of het verwijderen van de verplichting naar alle Facebook-gebruikers is uitgerold, of alleen degenen die de bètaversie van Facebook gebruiken. Mogelijk introduceert Facebook langzaam deze feature, na veel kritiek van gebruikers. Als je de Messenger-app hebt verwijderd, krijg je in de chatsectie van de Facebook-app nog wel een melding dat je “voor een betere ervaring” de Messenger-app kunt installeren. Deze melding is echter gewoon weg te drukken, waarna je ook alleen met de Facebook-app kunt chatten.

Tele2 start 1 januari met uitrol van eigen 4G-netwerk

Tele2-4G-netwerk

Het heeft wat ons betreft veel te lang geduurd, maar vanaf 1 januari start Tele2 dan eindelijk met de uitrol van haar eigen 4G-netwerk. Het wordt allereerst uitgerold in de Randstad en in de volgende kwartalen steeds verder uitgebreid. Aan het begin van 2016 moet het netwerk landelijke dekking bieden. In maart 2015 worden de eerste Tele2-klanten gratis voorzien van een overstap naar 4G, maar zij moeten dan wel beschikken over een toestel dat overweg kan met de snellere verbinding. Opvallend is dat Tele2 direct LTE-Advanced (ook bekend als 4G+) zal aanbieden, een verbinding die aanzienlijk sneller is dan het reguliere 4G. Dit komt door het feit dat er meerdere frequenties samenwerken. Hierdoor kunnen theoretische snelheden van 225 Mbit/s worden behaald. In de praktijk zijn de snelheden echter altijd lager.

Bekijk smartphones en abonnementen bij Tele2

Update maakt Google Fit aanzienlijk functioneler

Google Fit update android nieuws

Google bracht deze week al verschillende updates uit  en ook  Google Fit  is onder handen genomen. Waar we voorheen in Fit  slechts de beschikking hadden over vier activiteiten (lopen, hardlopen, fietsen en overig), zijn er nu meer dan 100 activiteiten om te selecteren. Deze lopen behoorlijk uiteen, van bijvoorbeeld yoga tot kickboksen. De nieuwe activiteiten moet je echter wel handmatig invoeren, waarna Google Fit zijn functionaliteiten hierop aanpast. Daarnaast is er een leuke feature toegevoegd voor gebruikers van Android Wear. Smartwatches met Google Fit zijn nu in staat om je stappen te tellen zonder dat hiervoor een verbinding met een Android-toestel benodigd is. Een Android Wear-horloge onthoudt zelfstandig de  stappen en synchroniseert deze direct wanneer er weer een verbinding met een smartphone is. Een fijne feature wanneer je niet altijd je (grote) smartphone wilt meenemen.

Samsung Gear VR uitgesteld tot begin 2015

samsung gear vr release

De Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung die het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met Oculus, hoeven we niet meer voor het einde van het jaar te verwachten. Bij de officiële onthulling van de bril werd nog gecommuniceerd dat de Gear VR in het vierde kwartaal van 2014 beschikbaar zou worden. Afgelopen maandag ging het accessoire in de VS in de verkoop, maar de release is ons land is dus iets vertraagd. De adviesprijs van de Gear VR, die alleen in de kleur Frost White verschijnt, bedraagt bij verschijning 199 euro. Wil je er ook nog een Game Pad bij voor het spelen van spelletjes, dan betaal je 50 euro meer. Je kunt het apparaat onder meer via de  Samsung E-Store bestellen.

Android Lollipop-update voor Android Wear aanstaande

lggwatch-r-4

De eerste grote update voor Android Wear, Googles geoptimaliseerde platform voor smartwatches, is afgelopen week aangekondigd. Deze brengt een watchface API waaraan alle klokjes die te vinden zijn in Google Play in ieder geval vóór 31 januari moeten voldoen aangezien ze anders worden verwijderd. Verder komt er in de Play Store een speciale sectie voor de watchfaces, zodat je ze gemakkelijker kunt vinden en downloaden. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat de Android Wear Lollipop-update waarschijnlijk de accuduur van smartwatches drastisch verbeterd. De eerste generaties apparaten met Android Wear staat berucht om het feit dat ze bij gemiddeld gebruik slechts één dag meegaan op een enkele acculading. Met de nieuwe Android Wear-versie wordt de batterijduur mogelijk verdubbeld.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu