De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #51: Google-smartwatches en Nexus 6P-problemen

Wouter Nijsen
24 december 2016, 13:51
3 min leestijd
Android nieuws #51: Google-smartwatches en Nexus 6P-problemen

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google brengt begin 2017 twee eigen smartwatches uit

nieuwe android wear-smartwatches

Google gaatin het eerste kwartaal van 2017 twee smartwatches op de markt brengen. De slimme horloges worden vergelijkbaar met een Nexus-smartphone geproduceerd: een bedrijf maakt ze en Google zet zijn software er op. De twee Google-smartwatches verschenen eerder al in geruchten, maar zijn nu bevestigd door een medewerker van Google. De twee nieuwe horloges worden tegelijk met Android Wear 2.0 gepresenteerd en hebben ieder een eigen formaat. Het kleinere model zou vooral gericht zijn op het lezen van notificaties en het bijhouden van fitnessdoelen. Het grotere model zou ook zonder smartphone gebruikt kunnen worden dankzij zelfstandige apps. Dit horloge wordt dan ook voorzien van 4G- en gps-ondersteuning en een hartslagmeter. Bovendien krijgen beide horloges ondersteuning voor Google Assistant en Android Pay.

‘Google-patent kan virtuele assistent voor Samsung Galaxy S8 dwarsbomen’

Samsung assistent

Samsung had duidelijke plannen. Een paar maanden geleden werd Viv Labs overgenomen, het bedrijf dat oorspronkelijk Siri ontwikkelde voor de iPhone. In november lieten ze weten dat dit bedrijf hard werkte aan een nieuwe spraakassistent voor toekomstige Samsung-producten. Denk hierbij aan het geven van spraakopdrachten, zodat je bijvoorbeeld muziek kunt starten of een zoekopdracht kunt inspreken. Door een oud patent van Google gaat dit hele feest mogelijk niet door. Google en Samsung zouden een overeenkomst hebben gesloten in 2014, waarbij er afspraken werden gemaakt over het delen van patenten. Deze afspraak houdt in dat beide bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken in apparaten en diensten voor 10 jaar. Hier is ook een non-concurrentie-afspraak in opgenomen, wat een manier voor Google kan zijn om de slimme assistent van de Galaxy S8 te dwarsbomen.

Nexus 6P-gebruikers maken melding van hardnekkig accuprobleem

Android-be

Via Reddit meldt een relatief groep gebruikers dat hun Huawei Nexus 6P zichzelf uitschakelt ondanks dat er nog genoeg acculading aanwezig is. In sommige gevallen valt het toestel pas uit bij zo’n 10 procent, maar er zijn ook gevallen opgedoken waarbij nog meer dan 60 procent van de accu gevuld was. Op het moment dat de telefoon uitschakelt, gaat hij pas weer aan als hij aan de oplader ligt. Het probleem speelt al langer: vlak na de Android 7.0-update begonnen veel gebruikers al vergelijkbare accuproblemen te ervaren. Wat het probleem veroorzaakt is niet helemaal duidelijk. Bij sommige gebruikers legde Huawei de schuld bij Google: het probleem zou echt aan de Android 7.0-update liggen.

Geld lenen kost geld: zo gaan telefoonabonnementen veranderen in 2017

Als je een telefoonabonnement afsluit, sta je vast niet stil bij de gevolgen die dat kan hebben op de hoogte van je hypotheek. Vanaf 1 januari 2017 moet je daar toch rekening mee houden. Je kunt veel abonnementen dan niet meer afsluiten zonder dat je er een BKR-registratie aan overhoud. En deze gegevens worden bekeken en gebruikt bij het berekenen en afsluiten van een hypotheek. We leggen in het artikel over BKR telefoonkrediet uit wat de aangescherpte wetgeving voor jou betekent.

Gerucht: HTC maakt midrange X10 in januari officieel

HTC introduceert volgende maand de opvolger van de One X9. De HTC X10 zou beschikken over midrange specificaties, een fraai design en relatief lage adviesprijs. Er wordt gesproken over een adviesprijs van 288 dollar, omgerekend zo’n 277 euro. Voor dit bedrag biedt de HTC X10 een 5,5 inch-full-hd-scherm, een MediaTek Helio P10-chip met 3GB RAM en 13 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie. Ook lijkt de X10 – net als zijn voorganger – over een metalen design te beschikken met een platte achterkant. Meer over het toestel is nog bekend, ook weten we niet of het straks naar de Benelux komt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu