De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #51: Nokia 9 specs en Samsung Galaxy A8 (2018)

Wouter Nijsen
23 december 2017, 14:19
3 min leestijd
Android nieuws #51: Nokia 9 specs en Samsung Galaxy A8 (2018)

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Accessoirefabrikant toont definitief design Samsung Galaxy S9’

design samsung galaxy s9

Accessoirefabrikant MobileFun, dat eerder het design van belangrijke smartphones vroegtijdig lekte, doet nu hetzelfde voor de Samsung Galaxy S9. Te zien is dat de lay-out van de achterkant is aangepast, maar dat de telefoon verder erg lijkt op zijn voorganger. Het design blijft dus gelijk aan dat van de Galaxy S8, al zijn er enkele kleine verschillen. Zo lijken de randen aan de boven- en onderkant nog iets dunner te zijn, terwijl de vingerafdrukscanner onder de camera zit. Bij de S8 zit deze naast de camera, wat een nogal onhandige plek is. Samsung lijkt naar de kritiek te luisteren en de scanner een andere plek te geven.

→ Lees verder over het Samsung Galaxy S9-design

Waarom Google 64-bit verplicht maakt voor alle Android-apps

Nadat Apple eerder dit jaar met iOS 11 32-bit-apps uit de App Store gooide, gaat Google ook stappen zetten om 64-bit-versies van applicaties verplicht te maken. Dat is goed nieuws, want hiermee wil Google zijn mobiele besturingssysteem veiliger maken. Vanaf augustus 2019 zijn app-ontwikkelaars verplicht om ook 64-bit-ondersteuning in te bouwen, en kunnen ze dus niet alleen een 32-bit-versie aanleveren. Door 64-bit wordt het simpel gezegd mogelijk om (zware) rekenopdrachten sneller te verwerken. Daarnaast is het zo dat 32-bit-apps om minder werkgeheugen en rekenkracht kunnen vragen. 64-bit zorgt er ook voor dat er meer van het werkgeheugen gebruik kan worden gemaakt.

→ Lees verder over de verplichting voor 64-bit-apps van Google

‘Dit zijn de specificaties van de Nokia 9’

Het lijkt niet lang meer te duren voordat HMD Global, dat Android-smartphones onder de Nokia-merknaam uitbrengt, de Nokia 9 aankondigt. De meeste specificaties van het toestel zijn namelijk online verschenen, waardoor we weten wat we kunnen verwachten. Volgens informatie uit de documenten van de FCC beschikt de Nokia 9 over een Snapdragon 835-chip, al weten we niet hoeveel werkgeheugen er in de telefoon zit. Wel zou er 128GB aan opslagruimte en een 3250 mAh-accu aanwezig zijn. Net als de Nokia 8 beschikt de 9 over een dubbele camera aan de achterkant. Het zou gaan om lenzen van 12 en 13 megapixel, met aan de voorkant een 5 megapixel-frontcamera.

→ Lees verder over de specificaties van de Nokia 9

Samsung brengt Galaxy A8 met randloos scherm op 8 januari uit

samsung galaxy a8 officieel

De Galaxy A8 is Samsung’s nieuwste midranger, die enkele features van de Galaxy S-lijn overneemt. De belangrijkste nieuwe feature is het ‘infinity display’, dat we kennen van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het scherm heeft dunne bezels en neemt een groot gedeelte van de voorkant in beslag. Het meet 5,6 inch, heeft een resolutie van 2280 bij 1080 pixels en een beeldverhouding van 18,5 bij 9. Samsung meldt dat zo’n 76 procent van de voorkant door het scherm wordt ingenomen. Bij de Galaxy S8 is dat iets meer dan 80 procent. De smartphone heeft een metalen frame, met een glazen voor- en achterkant. Dat geeft de Galaxy A8 een frisse en moderne look, maar laat de telefoon ook luxe aanvoelen.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy A8 (2018)

Nieuwe Android-malware blijkt stiekem cryptovaluta te vergaren

nep-apps herkennen

Regelmatig wordt er nieuwe malware ontdekt voor Android, kwaadwillende software die je toestel overneemt en aast op privégegevens. De beveiligingsonderzoekers van Kaspersky Labs hebben echter nieuwe malware ontdekt die nog een stap verder gaat. Trojan.AndroidOS.Loapi, zoals de app heet, blijkt op de achtergrond Monero te ‘minen’. Hoewel het al riskant genoeg is dat malware als deze je privégegevens bemachtigt, brengt deze specifieke trojan nog meer gevaren met zich mee. Het vergaren van Monero vereist namelijk veel rekenkracht op de achtergrond, waardoor je toestel in feite continu in gebruik is. De kans op oververhitting is daarmee zeer groot.

→ Lees verder over de nieuwe Android-malware

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu