Android nieuws #51: Samsung Galaxy S10, HTC en Google One

Wouter Nijsen
22 december 2018, 18:26
3 min leestijd
Android nieuws #51: Samsung Galaxy S10, HTC en Google One

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung komt met verbeterde nachtmodus voor Galaxy S10’

Samsung Galaxy S10 Bright Night

Er zijn verwijzingen ontdekt naar een nieuwe nachtmodus in Samsungs Android Pie-bèta. In de broncode wordt gesproken over een ‘Bright Night’-modus die voor verbeterde foto’s zorgt in situaties met weinig licht. Waarschijnlijk introduceert Samsung de feature begin volgend jaar op zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S10. De broncode omschrijft de feature ook. “Maak deze foto helderder met Bright Night. Maak heldere foto’s in de donkerste omstandigheden. Maak meerdere foto’s en combineer ze om heldere, scherpere foto’s te krijgen in situaties met weinig licht, zonder flitser. Schiet heldere foto’s in de donkerste omstandigheden.”

→ Lees verder over de Bright Night-feature van de Galaxy S10

Xiaomi blundert met updates: ook Mi A2-update zorgt voor problemen

Xiaomi Mi A2-update problemen

Na installatie van de beveiligingsupdate van december blijft de Xiaomi Mi A2 continu herstarten. Daardoor is de smartphone volledig onbruikbaar geworden. Een oplossing is op dit moment niet beschikbaar, en het is niet mogelijk om oudere software te installeren. Gebruikers kunnen dus het beste nog even wachten met het installeren van de update. Gebruikers die de bug hopen te omzeilen door het opstartproces aan te passen, vissen achter het net: ook dat helpt niet. Xiaomi raadt gebruikers vooralsnog alleen aan om hun toestel om te ruilen bij de winkel waar ze het gekocht hebben, maar heeft geen indicatie gegeven of en wanneer er een update verschijnt die de bug oplost.

→ Lees verder over de Xiaomi Mi A2 updateproblemen

Google verwijdert miljoenen reviews uit de Play Store: dit is waarom

Google verwijdert per week miljoenen neppe en onbetrouwbare reviews en scores uit de Play Store. Het bedrijf zet sinds kort machine learning in om twijfelachtige reviews te herkennen. Op basis daarvan worden duizenden slechte of gevaarlijke apps per week verwijderd. Blijkt een app namelijk vooral non-legitieme reviews te hebben, dan is dat vaak een teken dat er meer mis is met een applicatie. Gebruikersreviews zijn één van de belangrijkste manieren om goede nieuwe apps te ontdekken. Niet alleen voor ons als gebruikers, maar ook voor Google zelf. Krijgt een nieuwe app in korte tijd veel positieve recensies, dan zorgen Googles algoritmes ervoor dat deze een hoger plekje tussen de zoekresultaten heeft.

→ Lees verder over nepreviews in de Play Store

Waarom HTC hapert: geen nieuw toptoestel in eerste helft 2019

htc u12 plus review

Terwijl bijna alle grote fabrikanten begin 2019 met nieuwe smartphones komen, trapt HTC op de rem. Volgens Darren Chen, hoofd van HTC Taiwan, zijn er geen directe plannen voor een opvolger van de HTC U12 Plus. In de eerste helft van 2019 wordt er geen nieuw vlaggenschip uitgebracht, maar de levensduur van het huidige toptoestel wat verder opgerekt. Volgens de HTC-topman is de U12 Plus nog steeds goed genoeg voor de meeste consumenten. Waarschijnlijk heeft het echter vooral te maken met de teruglopende verkopen van het bedrijf. HTC kampt al jaren met verliezen, en het ontwikkelen van nieuwe smartphones kost veel geld. Door de U12 Plus langer te verkopen, hoopt het bedrijf die ontwikkelkosten te beperken.

→ Lees verder over de plannen van HTC in 2019

Google One binnenkort naar Nederland: 3 zaken die je moet weten

Google One-release

In de Verenigde Staten is Google One al ruim een jaar beschikbaar, maar binnenkort kunnen we er ook in Nederland mee aan de slag. Betaalde Google Drive-klanten hebben onlangs een mailtje ontvangen dat hun abonnement wordt omgezet naar Google One. Wanneer de gebruikers precies worden overgezet, staat niet in de mail. Dat de mail nu de deur uit gaat, suggereert echter dat het niet lang meer kan duren. De introductie van Google One in Nederland laat behoorlijk lang op zich wachten. Al sinds mei claimt een pagina van Google dat de dienst ‘binnenkort beschikbaar’ is in Nederland.

→ Lees verder over de release van Google One in Nederland

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10 Plus
Samsung Galaxy S10 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu