De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android weekoverzicht #51: WhatsApp Web, Popcorn Time en Nexus 6

Redactie
20 december 2014, 12:57
4 min leestijd
Android weekoverzicht #51: WhatsApp Web, Popcorn Time en Nexus 6

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit weekoverzicht met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp zou aan een webversie werken

whatsapp

WhatsApp werkt naar verluidt aan een webversie van de chat-app, waarmee gebruikers via de browser met hun vrienden kunnen chatten. In de broncode van de laatste bètaversie van WhatsApp zijn er enkele regels code met `web_session` ontdekt. Dit duidt op een webversie van de populaire berichtendienst. Ook zijn er iconen van Chrome en een smartphone met laptop in de broncode gevonden. De webversie van WhatsApp zou te bezoeken zijn via web.whatsapp.com, een domein dat tot op heden nog is afgeschermd.

WhatsApp Web werkt logischerwijs via de browser, waar gebruikers hun telefoonnummer in kunnen voeren. Vervolgens toont de website een QR-code die gebruikers met de WhatsApp-app kunnen scannen. Als de QR-code is gescand, log je in op de webversie van WhatsApp. Lees meer over WhatsApp Web.

Nexus 6 nu in Nederland te koop

Nexus 6

Googles nieuwe smartphone is vanaf deze week officieel in Nederland te koop. Het design van de Nexus 6 is gebaseerd op dat van de nieuwe Motorola Moto X. Het is een fors toestel met afmetingen van 159,2 bij 82,9 bij 10,1 millimeter en een gewicht van 184 gram. Met één hand is de nieuwe Nexus dan ook wat lastig te bedienen. Toch biedt het grote display zo zijn voordelen, met name als je veel spelletjes speelt en video`s bekijkt. Ook voor het lezen en bekijken van websites is het grote scherm prettig.

Onderhuids is de Nexus 6 goed voorzien met een vlotte 2,65GHz-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 805), 3GB aan werkgeheugen en 32 of 64GB aan opslag. Standaard draait hij Android 5.0 en is er ondersteuning voor 4G en nfc aanwezig. Ook is er een 13-megapixel-camera aan boord met optische beeldstabilisatie, een dubbele ledflitser en de mogelijkheid om in 4K te filmen. Daarmee is de nieuwe Nexus-telefoon erg geschikt voor veeleisende gebruikers. Hieronder vind je de beste aanbiedingen.

WinkelUitvoeringenVanafprijs
Coolblue    (Actie)32GB – 64GBvanaf €649,- met gratis ChromecastBekijken
Belsimpel32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Studentmobiel32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Typhone32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken
Centralpoint32GB – 64GBvanaf €649,-Bekijken

Wil je de Nexus 6 bestellen in combinatie met een abonnement, dan vind je hieronder daarvoor de beste aanbiedingen. Deze worden dagelijks geactualiseerd.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Meer opslag nodig? Hieronder vind je de beste Nexus 6 aanbiedingen voor het model met 64GB.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Gratis internet tijdens kerst met Vodafone

Vodafone kerstactie

Ben je klant bij Vodafone, dan heb je mazzel deze kerst. De provider laat iedereen met de kerstdagen gratis en onbeperkt gebruikmaken van mobiel internet. De Vodafone kerstactie geldt van 25 december (0.00 uur) tot en met 26 december (23.59 uur) en om eraan mee te doen hoef je niks extra`s te doen. Vodafone-klanten met een RED, Smart, Scherp, Prepaid, Hybride, BelCompany Mix, Sizz, Mobiel breedband of een zakelijk abonnement doen automatisch mee. Zij kunnen (in Nederland) met de kerstdagen onbeperkt muziek en video`s streamen, bestanden down- en uploaden en surfen over het web zonder extra kosten.

Nexus 5-gebruikers met Lollipop en Vodafone kunnen weer sms’en

nexus5-lollipop

Bezitters van een Nexus 5 die gebruikmaken van het netwerk van Vodafone kunnen eindelijk weer sms`jes versturen. Google heeft Android 5.0.1 uitgebracht die een hardnekkige sms-bug oplost. De bug zorgde er voorheen voor dat Nederlandse Vodafone-klanten met een Nexus 5 geen sms`jes meer konden versturen. De berichten werden wel verzonden, maar kwamen nooit aan. In plaats daarvan rekende Vodafone extra kosten buiten de bundel voor het versturen van sms`jes naar buitenlandse nummers.

De oorzaak van de bug – die vorige week al bij de Nexus 6 en Nexus 4 werd opgelost – ligt bij een zogenoemde smsc-fout in Android. Bij Nexus 5-gebruikers met Vodafone die al op Lollipop draaiden, wordt de smsc – de berichtencentrale van een telecomprovider – niet automatisch ingevuld. Als je dit handmatig doet, wordt de smsc wel goed weergegeven maar niet goed geüpdatet. Lees meer over de Nexus 5 Vodafone bug.

BREIN zit op de hielen van Popcorn Time

popcorn time android nieuws

Popcorn Time wordt op de hielen gezeten door de Nederlandse auteursrechtenorganisatie BREIN, zo meldt een woordvoerder van Popcorn Time tegenover Android Planet. “BREIN doet er alles aan om ons kapot te maken en van onze hostingpartijen een vijand te maken. We hebben een paar moeilijke weken gehad waarin we tussen drie verschillende hostingpartijen hebben gewisseld“, aldus een anonieme woordvoerder van Popcorn Time. “Elke keer werd er weer contact opgenomen met de hostingpartijen. Ze werken zo snel, het is shockerend om te zien.”

Popcorn Time heeft de laatste weken veel last van downtime. Popcorn Time maakt gebruik van het normale torrentprotocol en publiekelijk beschikbare torrents, waardoor de software ook tijdens downtime gewoon blijft werken. Alleen de website van Popcorn Time, waar het programma ook is te downloaden, is tijdens deze downtime niet bereikbaar. Lees meer over de situatie rondom Brein en Popcorn Time.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu