Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #52: HTC One X9 en videobellen met WhatsApp

Redactie
26 december 2015, 13:15
3 min leestijd
Android nieuws #52: HTC One X9 en videobellen met WhatsApp

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

HTC One X9 officieel: 5,5 inch-scherm en 13MP-camera

htc one x9 2

Nog net voor het einde van het jaar heeft HTC de One X9 uit de doeken gedaan. De smartphone beschikt over een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie, wordt aangedreven door een Helio X10-chip van MediaTek en is voorzien van 3GB RAM. Verder is er 32GB aan uitbreidbare opslag aan boord, alsmede plaats voor twee simkaarten. Foto`s schiet de One X9 met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde, die beschikt over optische beeldstabilisatie. De frontcamera schiet foto`s met maximaal 5 megapixel. De behuizing van het toestel is grotendeels gemaakt van aluminium, weegt 170 gram en meet 154 bij 76 bij 7,99 millimeter.

`Videobelfunctie WhatsApp te zien op gelekte screenshots`

whatsapp-facebook

Volgens het Duitse Macerkoph wordt het binnen enkele weken mogelijk om te videobellen via WhatsApp. Er zijn namelijk  screenshots gelekt waarop de nieuwe feature te zien is. De functie werkt op een soortgelijke manier als bijvoorbeeld videobellen via Skype. Tijdens een videogesprek zie je zowel je gesprekspartner als hetgeen jij met je toestel opneemt. Met het knopje rechtsonder kun je gemakkelijk van camera wisselen, terwijl de andere knop de microfoon uitschakelt. Met de rode en groene knoppen onderin accepteer of weiger je een gesprek. Het is aannemelijk dat de videobelfunctie van WhatsApp met zowel wifi- en als een mobiele dataverbinding werkt.

Waarom Google van plan is een nieuwe chatdienst te bouwen

nexus 6 uit google store

Het afgelopen jaar heeft Google mogelijk  gewerkt aan een nieuwe chatdienst. Die moet gaan concurreren met bestaande apps als WhatsApp en Facebook Messenger én dienen als digitaal hulpmiddel. Centraal in de Google chatdienst zouden namelijk chatbots staan, geautomatiseerde gesprekspartners die antwoord kunnen geven op uiteenlopende vragen van de gebruiker. De dienst lijkt daarmee op een combinatie van Google Hangouts en Now on Tap, waarbij laatstgenoemde ook contextuele antwoorden kan geven. In principe zou je de nieuwe chat-app nooit meer hoeven te verlaten om iets op te zoeken via bijvoorbeeld Google. De chatbots kunnen  voor verschillende doeleinden ingezet worden.

Samsung Galaxy A9 officieel aangekondigd in China

Samsung Galaxy A9 aangekondigd

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy A9 aangekondigd in China. De smartphone staat bovenaan in de premium A-lijn van Samsung. Met een scherm van 6 inch en een 4000 mAh-accu  is het een flinke jongen geworden. Het amoled-scherm heeft een full-hd-resolutie en minimale bezels. De telefoon wordt aangestuurd door de  nieuwe Snapdragon 652-chip met 3GB RAM. Binnenin kun je 32GB aan data kwijt, al is  het geheugen uitbreidbaar. Aan de achterkant bevindt zich een 13 megapixel-camera, aan de voorkant een 8 megapixel-camera. In de thuisknop zit een vingerafdrukscanner inclusief ondersteuning voor Samsung Pay. Verder kan de accu  snel opgeladen worden door  QuickCharge.

Binnenkort inloggen zonder wachtwoord bij Google?

Naar verluidt is Google bezig met een test om mensen zonder het invullen van een wachtwoord hun Google-account te laten bereiken. Het idee is dat je enkel je e-mailadres in hoeft te vullen, waarna je een notificatie op je smartphone krijgt die vraagt of je daadwerkelijk diegene bent die in probeert te loggen. Druk op de knop en je bent binnen. Er zijn tegenwoordig echter  genoeg manieren om met externe programma`s nieuwe wachtwoorden te genereren en te onthouden, waardoor de last in principe beperkt blijft tot één wachtwoord. Toch kan het beter, makkelijker en vooral veiliger. De mogelijke nieuwe manier van Google zou een goede start zijn. Overigens zou je ook nog  gewoon een wachtwoord kunnen gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu