Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #52: Samsung Galaxy S8, LineageOS en LG G6

Wouter Nijsen
31 december 2016, 16:22
3 min leestijd
Android nieuws #52: Samsung Galaxy S8, LineageOS en LG G6

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de laatste week van 2016 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘LG G6 verschijnt al in maart, beeld uitgelekt’

LG G5 review

De LG G6 verschijnt mogelijk een maand eerder dan zijn voorganger. Volgens ETNews ligt het toestel uiterlijk eind februari of begin maart in de winkels. De LG G5 werd nog aangekondigd op het Mobile World Congress eind februari 2015, maar als het gerucht klopt wordt die aankondiging ook met enkele weken vervroegd voor de G6. Daarmee hoopt het bedrijf Samsung te snel af te zijn. Dat introduceert zijn nieuwe vlaggenschepen doorgaans ook eind februari, om ze vervolgens in maart uit te brengen. Het gerucht gaat echter dat de release van de Samsung Galaxy S8 dit keer ietsje later is, zodat het bedrijf zeker is dat eventuele problemen als bij de Galaxy Note 7 voorkomen worden.

CyanogenMod maakt doorstart als LineageOS

cyanogen stopt

CyanogenMod krijgt een tweede leven als LineageOS, zo hebben de ontwikkelaars van de software bekendgemaakt. LineageOS moet voortbouwen op CyanogenMod 13 en 14 en is een fork van die versie van Android: nu nog dezelfde software, in de toekomst een eigen pad. Veel voormalige ontwikkelaars van Cyanogen zijn dan ook betrokken bij Lineage, waaronder CyanogenMod-bedenker en oprichter Steve Kondik. Wat het nieuwe team allemaal van plan is, is nog onbekend. LineageOS moet meer open dan ooit zijn, zo laat het team weten. Het is een voortzetting van CyanogenMod, maar met minder bemoeienis van bedrijven.

‘Samsung schrapt fysieke knoppen Galaxy S8’

note 7 tegenvaller

De fysieke homeknoppen onder het Galaxy S8-scherm worden vervangen door knoppen die op het scherm zelf getoond worden, zo claimt Android Police-redacteur David Ruddock. De getoonde knoppen kunnen door de gebruikers aangepast worden. Ook spreekt Ruddock over een ‘Force Touch-achtige’-functionaliteit, al is onduidelijk wat dat precies betekent. Deze week verscheen ook het nieuws dat de Galaxy S8 ondersteuning krijgt voor de S Pen. Daarnaast zou in alle voorgeïnstalleerde Samsung-apps de stemassistent Bigby verwerkt zitten.

Google Pixel-gebruikers kampen met accuproblemen

google pixel audioproblemen

Eigenaren van de Google Pixel maken op Reddit melding van een accuprobleem. De Pixels van deze gebruikers schakelen zichzelf vroegtijdig uit, terwijl er volgens de telefoon nog ruim voldoende acculading aanwezig is. De meeste mensen lijken rond de 30 procent te schommelen wanneer het probleem zich voordoet. Doorgaans kun je nog uren met je toestel doen op dit percentage. Eerder bleken er met bij de Huawei Nexus 6P al vergelijkbare problemen op te treden. Deze problemen lijken op nagenoeg dezelfde manier te gebeuren als bij de Google Pixel.

Samsung kondigt Galaxy A (2017)-serie aan op 5 januari

touchwiz

Samsung gaat een hele reeks aan nieuwe midrange smartphones aankondigen op 5 januari. De Galaxy A (2017)-serie gaat wederom uit een groep stijlvolle middenklassers bestaan. De uitnodiging die Samsung verstuurd heeft, wijst er bovendien op dat de Galaxy A-serie voor het eerst een vorm van waterbestendigheid krijgt. De Galaxy A (2017)-serie krijgt bovendien behoorlijke specificaties mee. De Galaxy A3 (2017) wordt het instapmodel met een 4,7 inch amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap loopt een 1,5GHz octacore-chip met 3GB aan werkgeheugen. De Galaxy A5 (2017) krijgt een 5,5 inch amoled-scherm met een 1080p-resolutie, met octacore-processor en ook 3GB aan werkgeheugen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu