Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #52: Samsung Galaxy S9 en Huawei-smartphones in 2018

Wouter Nijsen
30 december 2017, 18:28
3 min leestijd
Android nieuws #52: Samsung Galaxy S9 en Huawei-smartphones in 2018

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy S9 heeft standaard koptelefoonaansluiting’

samsung galaxy s9 koptelefoonaansluiting

Samsung onthult over twee maanden waarschijnlijk de nieuwe Galaxy S9. Tot dan kunnen we genieten van gelekte informatie en geruchten. Deze week verscheen goed nieuws voor liefhebbers van de standaard 3,5mm-koptelefoonaansluiting, want De S9 heeft er waarschijnlijk nog steeds eentje. Dit blijkt uit een door Slashleaks gelekte foto van printplaten. Een printplaat is de basis waar alle hardware van een smartphone op wordt geplaatst. Op de foto is duidelijk te zien dat er een onderdeel gereserveerd is voor de standaard poort om een koptelefoon in te steken.

→ Lees verder over de koptelefoonaansluiting van de Samsung Galaxy S9

‘Deze Huawei-smartphones verschijnen in 2018’

Huawei P10 Lite review

De Huawei P11 verschijnt in het tweede kwartaal van 2018, zo blijkt uit een gelekte roadmap van het Chinese bedrijf. De afbeelding, afkomstig van de Israelische site Gadgety, toont wanneer alle belangrijke Huawei-smartphones van het komende jaar verschijnen. Hoewel de betrouwbaarheid van de bron niet helemaal vaststaat, komt de planning grotendeels overeen met eerdere geruchten. Volgens de planning liggen zowel de Huawei P11, P11 Plus als de P11 Lite vanaf het tweede kwartaal van 2018 in de winkels. Dat betekent een release tussen april en juni, iets later dan verwacht.

→ Lees verder over de Huawei-smartphones in 2018

OnePlus brengt Android 8.0 (Oreo) uit voor OnePlus 5

OnePlus 5T officieel

OxygenOS 5.0, dat is gebaseerd op Android Oreo, rolt nu uit naar de eerste OnePlus 5-bezitters. De fabrikant benadrukt dat de update eerst naar een klein groepje gebruikers komt, en pas daarna voor iedereen te downloaden is. Android 8.0 (Oreo) brengt diverse nieuwe features. Denk bijvoorbeeld aan de handige notificatiekanalen, notification dots, betere prestaties, Google Play Protect en autofill. Bovendien zorgt Oreo ervoor dat de smartphone sneller opstart en op de achtergrond minder energie verbruikt. De update bevat ook de beveiligingspatch van december. De OnePlus 5 krijgt in de toekomst ook de handige Face Unlock-functie van de 5T.

→ Lees verder over de Android Oreo-update voor de OnePlus 5

Opinie: waarom het einde voor Android-tablets nabij is

Android-tablets 2017

Het lijkt er steeds meer op dat Google geen interesse meer heeft in de ontwikkeling van Android voor tablets. Het bedrijf schrapt nu ook de Pixel C, de laatste Android-tablet die het in productie had. Android is een besturingssysteem dat op tal van verschillende apparaten loopt. Het overgrote deel van de gebruikers zit echter op smartphones. Op televisies, smartwatches en ook tablets lijkt de software niet echt aan te slaan. Vooral voor die laatste categorie is 2017 een zwaar jaar geweest, en Google heeft dat goed door. Dit zijn vier tekens dat Android voor tablets een sterk aflopende zaak is.

→ Lees verder over de toekomst van Android-tablets

‘Nokia 1 loopt op Android Go, goedkoopste Nokia-toestel tot nu toe’

Nokia 3 stevigheidstest

Hoewel de Nokia 2 met een adviesprijs van 119 euro al een vrij goedkoop instapmodel is, heeft het bedrijf plannen om in 2018 nog lagere prijzen te bieden met de Nokia 1. Geruchten over een Nokia 1 zoemen al enkele weken rond. De release komt steeds dichterbij: volgens bronnen ligt het toestel al vanaf januari in de winkels. Eldar Murtazin, een doorgaans betrouwbare telecominsider, claimt nu dat deze Nokia loopt op Android Go. Dat is een speciale versie van Android voor goedkope smartphones.

→ Lees verder over de Nokia 1 met Android Go

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu