De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #52: Galaxy S9-update, P Smart (2019) en de beste smartphones

Thomas Haenen
29 december 2018, 18:31
3 min leestijd
Android nieuws #52: Galaxy S9-update, P Smart (2019) en de beste smartphones

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Nu beschikbaar: Android Pie-update voor Galaxy S9 (Plus)

Galaxy S9 Black Friday cashback-actie

Samsung heeft de Android Pie-update voor de Galaxy S9 en S9 Plus vanaf deze week gefaseerd uitgerold in Nederland. Meerdere gebruikers geven op Twitter en in de reacties op onze website aan dat de update klaarstaat. Je krijgt automatisch een melding, maar handmatig controleren kan ook. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Software-update’.

De Pie-update komt met een totaal nieuwe versie van Samsungs interface. Die heette vroeger TouchWiz, daarna Samsung Experience en nu OneUI. Vanwege zijn grootte (bijna 1,8GB) is het aanbevolen om de software-update te downloaden via een wifi-verbinding. Samsung raadt aan om een back-up van je toestel te maken voordat je de update installeert.

→ Ontdek wat er nieuw is in de Galaxy S9 Android Pie-update

Huawei P Smart (2019) officieel: dit moet je weten

huawei p smart 2019

Huawei brengt begin januari de allereerste smartphone van 2019 uit. De P Smart (2018) is vanaf 11 januari verkrijgbaar voor 249 euro. Pre-order je het toestel, dan krijg je bovendien een gratis Huawei Band 3 Pro-fitnesstracker cadeau. De nieuwe P Smart is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en blauw.

Achterop de Huawei P Smart (2019) zit een dubbele camera van 12 en 2 megapixel. De tweede lens dient als dieptesensor, zodat je foto’s met bokeh-effect kunt maken. Daarbij wordt de achtergrond wazig gemaakt, waardoor de voorgrond er meer uitspringt. Het toestel heeft volgens Huawei een ‘AI Cam’, wat betekent dat er beeldherkenning wordt toegepast om automatisch de juiste instellingen klaar te zetten voor het maken van een foto.

→ Lees meer over de Huawei P Smart (2019) specificaties, releasedatum en prijs

Dit zijn de beste Android-smartphones van 2018

Hoewel we dit jaar vaak hebben gemopperd dat veel nieuwe smartphones wel erg saai ogen, is er toch een boel gebeurd in de voorbij twaalf maanden. Nieuwe merken als Xiaomi en Oppo zijn nu ook actief op de Nederlandse markt, de notch maakte zijn intrede maar wordt ook met elk toestel kleiner, en fabrikanten zijn aan het experimenten geslagen met AI. Daarom was er uiteindelijk nog genoeg te kiezen in onze lijst met de vijf beste smartphones van 2018.

De vijf beste Android-smartphones van 2018

Voor deze lijst hebben we vooral gekeken naar de echte toptoestellen. Budgetmodellen ga je er dus niet in vinden. We hebben namelijk eerder al een overzicht uitgebracht van de beste goedkopere smartphones. Daar speelt ook de prijs-kwaliteitsverhouding een belangrijke rol. Ook konden jullie, de lezers, dit jaar voor het eerst meestemmen. De populairste smartphones en leukste antwoorden hebben we ook in een artikel gebundeld.

→ Overzicht: de beste Android-smartphones van 2018

→ Lees ook ons overzicht met de beste goedkope smartphones van 2018 of check de favoriete smartphones van onze lezers

Dit zijn de vijftien beste Android-apps van 2018

beste android-apps 2018

Het hele jaar door testen wij apps, zodat jij weet wat de moeite waard is. Maar hoe kijken we aan het eind van het jaar hierop terug? In deze lijst vind je de vijftien beste Android-apps van 2018 met voornamelijk apps die dit jaar zijn verschenen, maar ook enkele updates die grote veranderingen teweeg hebben gebracht. Ontdek bijvoorbeeld Berichtenbox, de Steam Link-app en het nieuwe design van Pocket Casts.

→ Overzicht: de vijftien beste Android-apps van 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu