De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #53: Galaxy S7-modellen en LG G5-geruchten

Redactie
2 januari 2016, 13:28
3 min leestijd
Android nieuws #53: Galaxy S7-modellen en LG G5-geruchten

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Samsung brengt Galaxy S7 in drie schermformaten uit`

samsung galaxy s7

Dat Samsung waarschijnlijk meerdere versies van de Galaxy S7 uitbrengt, was al min of meer bekend. GSMArena meldt dat de Galaxy S7 in drie formaten verschijnt, waaronder een reguliere versie met een 5,1 inch-scherm en een Edge-variant met een gebogen 5,5 inch-scherm. Daarnaast zou Samsung een Plus-versie van 6 inch uitbrengen die met of zonder gebogen schermranden verkrijgbaar wordt. In totaal zouden er dus vier Galaxy S7 modellen zijn om uit te kiezen. De bron baseert zich op informatie van een fabrikant van smartphonehoesjes; Samsung zelf heeft niet op de geruchten gereageerd. De Galaxy S7 wordt waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress (22 t/m 25 februari) onthuld.

Gerucht: LG G5 krijgt secundair scherm en uitbreidingsslot

LG G5 bestellen

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Evan Blass krijgt de LG G5 een klein secundair display boven het 5,3 inch-scherm dat een resolutie heeft van 1040 bij 160 pixels. Op het schermpje kunnen notificaties, snelkoppelingen, agenda-afspraken en het weerbericht worden getoond. Het secundaire scherm zou bovendien terugkomen in andere high-end toestellen die LG in 2016 lanceert. Verder wordt de LG G5 naar verluidt voorzien van Qualcomms nieuwe Snapdragon 820-chip, 3GB aan RAM en 32GB opslag. Aan de voorzijde zou een 8 megapixel-selfiecamera met een dubbele lens te vinden zijn en aan de achterkant een 16 megapixel-camera.

Zo ziet Google de toekomst van software en design

material design

”Ik ga mijn stinkende best doen om ervoor te zorgen dat we over tien jaar niet langer met alleen een laptop werken en rondlopen met een telefoon“, zo besluit Matias Duarte, hoofd van Googles designafdeling, in zijn interview met Wired. In plaats van die laptop en smartphone wil Duarte dat we gaan werken met een rijk en aaneengesloten netwerk van verschillende apparaten en interfaces. Als het kan, werken ze ook nog eens samen op de achtergrond, zodat ze ons dagelijks leven niet (langer) verstoren. Duarte: “Ik kan niet geloven dat de muis en het toetsenbord de ultieme oplossing zijn. Het kan ook gewoon niet zo zijn dat de oplossing van dertig jaar geleden, destijds één van de meest levensvatbare oplossingen, voor altijd toepasbaar blijft.“ Lees in dit artikel wat Google allemaal van plan is.

Meldpunt AfzetAbbo: claim geld terug voor `gratis smartphone`

smartphones in 2015

Stichting Consument & Telecomsector (ConTel) is een kruistocht begonnen tegen KPN, T-Mobile en Vodafone. De stichting wil de providers aanklagen omdat ze jarenlang onterecht met `gratis` telefoons bij een abonnement hebben geadverteerd. Donderdagochtend liet ConTel in het AD weten dat maar liefst twee miljoen Nederlanders iedere maand meer hebben betaald dan vooraf vermeld. De geadverteerde `gratis smartphone` was namelijk niet echt gratis en werd gewoon doorberekend in het abonnement. Voor hen is de stichting het meldpunt `AfzetAbbo` gestart om providers verantwoordelijk te houden voor hun misleiding.

LG maakt hub om slimme apparaten te verbinden

LG SmartThinQ

Hoewel het nog niet bij iedereen zo`n vaart zal lopen, zullen er ongetwijfeld apparaten in je huis staan die met het internet verbinden terwijl dat enkele jaren geleden nog onzin leek. Met de SmartThinQ Hub wil LG deze apparaten, inclusief je Android-toestel, met elkaar verbinden zodat er een centrale plek is om berichten te bekijken. Het belangrijkste onderdeel van de hub is namelijk het schermpje bovenop. Het gaat om een 3,5 inch-kleurendisplay waar alle notificaties van de slimme apparaten naartoe worden gestuurd. Dus als de was klaar is, kan de hub daar een melding van geven. Hetzelfde geldt voor de meldingen van je smartphone. De hub zal tevens als bluetooth-speaker fungeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu