De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Android nieuws #6: Android Wear 2.0 en Samsung Galaxy S8 Plus

Wouter Nijsen
11 februari 2017, 13:50
3 min leestijd
Android nieuws #6: Android Wear 2.0 en Samsung Galaxy S8 Plus

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de zesde week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google geeft definitieve versie Android Wear 2.0 vrij

android wear 2.0 beschikbaar

Google heeft de definitieve versie van Android Wear 2.0 beschikbaar gemaakt. De update zorgt er onder andere voor dat smartwatches zelfstandig hun ding kunnen doen, ook als er geen smartphone in de buurt is. Zo heeft het besturingssysteem nu zijn eigen versie van de Play Store, met apps die speciaal voor smartwatches zijn ontwikkeld. Daar zijn niet alleen fitness-apps te vinden, maar ook bijvoorbeeld een versie van Yelp die je op de hoogte houdt over leuke restaurants in de buurt. Onder meer de Asus ZenWatch 2, ZenWatch 3, Huawei Watch en Moto 360 (2015) worden bijgewerkt naar de nieuwe versie.

→ Lees verder over de officiële release van Android Wear 2.0

Dit zijn de LG Watch Sport en Style, de eerste Android Wear 2.0-smartwatches

LG Watch Sport officieel

Gelijktijdig met Android Wear 2.0 zijn ook de LG Watch Sport en Style aangekondigd. Beide smartwatches zijn volgens LG in samenwerking met Google ontwikkeld, en moeten de nieuwe functies van Android Wear 2.0 in de spotlights zetten. Zowel de LG Watch Style als de Watch Sport zijn al vanaf vrijdag 10 februari verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Volgens LG Benelux zijn er geen plannen om de twee smartwatches op korte termijn in Nederland uit te brengen. De apparaten beschikken over vergelijkbare hardware, maar verschillende designs. Waar de Watch Style een relatief compact instapmodel is, is de Watch Sport een krachtpatser met groter scherm en allerlei extra features.

→ Lees verder over de LG Watch Sport en Watch Style

‘Galaxy S7 Android 7.0-update deze maand beschikbaar in Nederland’

stemassistent bixby

Samsung gaf de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 in januari vrij, maar tot nu toe is deze in slechts een handjevol landen beschikbaar. De software zou geleidelijk wereldwijd uitgerold worden, maar wanneer we in Nederland aan de beurt waren was nog onbekend. Nu is bevestigd dat de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 nog dit kwartaal beschikbaar is in Nederland. Volgens Samsung Benelux staat de update voor het eerste kwartaal op de planning voor zowel de Samsung Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge. Dat betekent dat uiterlijk eind maart vrijwel alle gebruikers er mee aan de slag kunnen. Het bedrijf verwacht zelfs een beperkte groep gebruikers al in februari van de update te voorzien.

→ Lees verder over de Galaxy S7 Android 7.0-update in Nederland

Rondvraag: zo denken Nederlandse gamemakers over Android

gamemakers android

“Android is een zeer toegankelijk platform om voor te ontwikkelen”, stelt Erik van Arcane Circus. “De kracht van Android is dat de techniek wordt blootgelegd. Hierdoor kunnen veel mogelijkheden benut worden. Alles wat de techniek toelaat kan en dat vind ik gaaf. Op Android-systemen is het vergeleken met iOS tevens vele malen makkelijker en sneller om een build te testen. Er is genoeg goede informatie te vinden die niet verstopt zit in de donkere, vergeten hoeken van het internet.” Toch heeft Android als gameplatform een aantal duidelijke nadelen, zoals de fragmentatie van het besturingssysteem en het feit dat lang niet alle gebruikers gemakkelijk voor games kunnen betalen.

→ Lees verder over de mening van gamemakers over Android

‘Samsung Galaxy S8 Plus gaat beter verkopen dan Galaxy S8’

Volgens een rapport van Naver gaat Samsung er van uit dat de grotere Galaxy S8 Plus het beter gaat doen qua verkoopcijfers dan de ‘gewone’ Galaxy S8. Samsung zou daarom de productie van Plus-model flink opvoeren om tegemoet te komen aan de grotere vraag die verwacht wordt. De duurdere, gebogen varianten van de Galaxy S6 en Galaxy S7 hebben het altijd beter gedaan dan de niet-gebogen versies. Bij de Galaxy S6 schatte Samsung de vraag nog verkeerd in, waardoor de Edge-variant wekenlang uitverkocht was. Voor de Galaxy S7 zorgde het bedrijf er voor dat er wél genoeg exemplaren beschikbaar waren.

→ Lees verder over de populariteit van de Galaxy S8 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu