Android nieuws #6: Galaxy S8 krijgt Android Oreo en Huawei P20

Wouter Nijsen
10 februari 2018, 14:13
3 min leestijd
Android nieuws #6: Galaxy S8 krijgt Android Oreo en Huawei P20

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Eindelijk: Android 8.0-update beschikbaar voor Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update

De Samsung Galaxy S8-update is vooralsnog alleen beschikbaar bij een select groepje gebruikers. Duitse gebruikers die meegedaan hebben aan de bètatest van de software, ontvingen deze namelijk als eerste. De verwachting is dat binnen enkele dagen tot weken vrijwel alle gebruikers de update ontvangen. Oreo wordt gelijktijdig voor de grotere Galaxy S8 Plus uitgerold. In Nederland is de update nog niet gespot. Gebruikers krijgen automatisch een bericht zodra de nieuwste Android-versie beschikbaar is. Handmatig controleren op de beschikbaarheid kan ook, door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan en op ‘Updates handmatig downloaden’ te tikken

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S8 Android 8.0-update

Huawei hint naar driedubbele camera voor P20 en P20 Plus

Huawei P20 uitnodiging

Het lijkt inmiddels vrijwel zeker dat Huawei’s volgende vlaggenschip niet twee, maar drie camera’s achterop heeft. Dat suggereert een uitnodiging voor de presentatie van de Huawei P20, eind volgende maand. Volgens bronnen heeft de smartphone drie Leica-lenzen aan de achterzijde. Die resulteren samen in een 40 megapixel-camera met vijfmaal hybride zoom. De combinatie van optische en digitale zoom laat je flink inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Voorop zouden één of twee selfiecamera’s zitten van 16 of 24 megapixel.

→ Lees verder over de uitnodiging van de Huawei P20-presentatie

WileyFox nabij faillissement: bedrijf staat onder curatele

Volgens een ex-werknemer van WileyFox heeft het bedrijf financiële problemen. Hij zegt onlangs te zijn ontslagen vanwege bezuinigingen, en ook andere banen staan mogelijk op de tocht. De voormalig werknemer doet zijn verhaal op Reddit. Of de problemen voor het gehele bedrijf opgaan, of enkel de Europese tak, is momenteel niet bekend. Ook de directe gevolgen voor de Nederlandse markt zijn onbekend. WileyFox is een Brits bedrijf met een hoofdkantoor in Londen. De fabrikant brengt sinds 2015 telefoons in Nederland uit. Het meest recente toestel is de Swift 2X, die begin 2017 uitkwam.

→ Lees verder over het faillissement van WileyFox

‘Deze nieuwe DeX Pad verandert de Galaxy S9 in een computer’

Samsung Dex Pad foto's

Samsungs DeX Pad heeft een nieuw design gekregen. Je legt de smartphone er nu plat op, waardoor je het touchscreen van de Galaxy S9 als toetsenbord of muis kunt gebruiken. Het toestel ligt op een klein gat voor de ventilator, die voorkomt dat je Galaxy S9 te warm wordt. Aan de achterzijde zit een usb-c-aansluiting voor stroom, twee usb-poorten voor accessoires en een hdmi-poort voor een scherm. De accessoire werkt waarschijnlijk ook met de Galaxy S9 Plus. Die heeft een iets groter 6,2 inch-scherm, maar daar is op de DeX Pad ook ruimte voor.

→ Lees verder over de gelekte Samsung DeX Pad-foto’s

WIN: Android Planet geeft exclusieve rode OnePlus 5T weg!

OnePlus 5T winnen prijsvraag

De OnePlus 5T is één van de beste smartphones van het moment. Met een voorkantvullend scherm, dubbele camera en sinds kort Android 8.0 (Oreo) ben je van alle gemakken voorzien. Deze maand kondigde OnePlus een speciale rode variant van de smartphone aan. De ‘Lava Red’-versie wordt tijdelijk verkocht en is officieel alleen via de webwinkel van de fabrikant verkrijgbaar. Gelukkig hebben we goed nieuws voor onze trouwe lezers: in samenwerking met OnePlus geven we één Lava Red-versie van de OnePlus 5T weg. We verloten een gloednieuw exemplaar van de exclusieve kleur. Beantwoord een tweetal simpele vragen en je maakt direct kans.

→ Lees verder over hoe je de rode OnePlus 5T kunt winnen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu