Android nieuws #7: MWC 2016 vooruitblik en Android 6.0-updates

Redactie
20 februari 2016, 12:41
3 min leestijd
Android nieuws #7: MWC 2016 vooruitblik en Android 6.0-updates

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Android Planet in Barcelona: onze 9 verwachtingen voor MWC 2016

MWC 2016 vooruitblik

Morgen gaat het Mobile World Congress eindelijk van start. Het event in Barcelona duurt tot en met  25 februari en natuurlijk is Android Planet aanwezig om live verslag te doen van alle presentaties en aankondigingen. Grote bedrijven als LG, Samsung, Huawei en Sony organiseren voorafgaand aan MWC 2016 keynotes, maar ook opkomende partijen als OnePlus en Xiaomi zijn aanwezig in Barcelona. Naast smartphones worden er waarschijnlijk weer veel nieuwe wearables, accessoires en andere gadgets getoond. In onze vooruitblik zetten we 9 verwachtingen op een rijtje.

Google-topman steunt Apple in strijd om kraken encryptie

sundar pichai

In de strijd tegen het kraken van de iPhone krijgt Apple steun van Google-ceo Sundar Pichai. Die vindt dat Apple een belangrijke boodschap stuurt door te weigeren om de encryptie van zijn toestellen te omzeilen. Apple-topman Tim Cook maakte deze week  in een open brief aan klanten duidelijk dat het bedrijf niet meewerkt aan de eis van de rechter om de encryptie van de iPhone één van de San Bernardino terroristen te omzeilen. Het toestel in kwestie was eigendom van Syed Farook, die afgelopen december met zijn vrouw een terroristische aanslag pleegde in San Bernardino. De FBI wil dat Apple een achterdeurtje inbouwt, zodat het onbeperkt wachtwoorden kan invoeren om de iPhone te ontsleutelen.

Sony Nederland bevestigt uitrol Android 6.0-update in maart

sony marshmallow-bèta

Eerder deze week liet de Britse tak van Sony Mobile weten dat Android Marshmallow vanaf 7 maart beschikbaar wordt voor de Xperia Z5-serie, de Z4 Tablet en de Z3+. Sony laat aan Android Planet weten dat de uitrol in Nederland ook in maart start. Een Sony Xperia Z3-gebruiker klaagde op Twitter over de trage uitrol van de Android 6.0-update. Hij kreeg daarop een reactie van het Britse Sony Xperia-account waarin valt te lezen dat het bedrijf op 7 maart de update verwacht uit te rollen voor de Xperia Z3+, de Z4 Tablet en de Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. Het bedrijf voegt nog wel toe dat deze datum pas bevestigd wordt wanneer alle tests officieel zijn afgerond.

Wat je moet weten over Android sms-malware Mazar

sms malware

Er is een nieuwe dreiging voor Android-toestellen. Deens beveiligingsbedrijf Heimdal heeft ontdekt dat er een aanval is gedaan door een sterke vorm van malware te verspreiden via tekstberichten. De malware heet Mazar en kan administratierechten op je smartphone verkrijgen waardoor het je volledige toestel kan wissen, dure telefoontjes kan plegen of persoonlijke informatie zoals je creditcard-gegevens leest. Heimdal denkt dat er in de aanval meer dan 100.000 Android-toestellen in Denemarken de sms hebben ontvangen. Of gebruikers in andere landen, zoals Nederland en België, de tekstberichten ook kunnen ontvangen, is op dit moment niet duidelijk.

Uitrol Android 6.0 naar Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gestart

samsung galaxy s6 scherm

Deze week bevestigde Samsung dat gebruikers van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de update naar Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android, mogen verwachten. Wanneer de uitrol de Benelux bereikt, is nog onduidelijk. Samsung laat op een  eigen blog weten dat het gebruikers zal informeren over de release per regio. Volgens de fabrikant ligt het onder meer aan de providers dat de Galaxy S6 Android 6.0 uitrol nog niet gestart is. Eerder werd er al gemeld dat gebruikers in Polen de update al wel ontvingen. Dit was waarschijnlijk onderdeel van een test. Ook in Zuid-Korea is de uitrol van Android Marshmallow al begonnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu