De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #7: Moto G5 (Plus) en Huawei P10 Plus-foto’s

Wouter Nijsen
18 februari 2017, 13:52
4 min leestijd
Android nieuws #7: Moto G5 (Plus) en Huawei P10 Plus-foto’s

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de zevende week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus

Moto G5 foto's

De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus worden pas eind deze maand officieel onthuld, maar een Spaanse webwinkel heeft de toestellen voortijdig te koop gezet. Beide smartphones zijn uitgerust met een aluminium behuizing, een flinke upgrade ten opzichte van het plastic dat de fabrikant de afgelopen jaren gebruikte. Op de Moto G5 Plus steekt de camera een klein beetje uit, op de gewone Moto G5 niet. Het logo van Lenovo, Motorola’s moederbedrijf, is opvallend op de zijkant geplaatst. Beide toestellen worden geleverd in twee kleuren: grijs (‘Lunar Grey’) en goud (‘Fone Gold’).

→ Lees verder over de Motorola Moto G5 en G5 Plus

Amerikaans Congres wil onderzoek naar onveilig Android-toestel Trump

trump android

Donald Trump lijkt nog steeds een oude smartphone te gebruiken. Waarschijnlijk gaat het om een vijf jaar oude Samsung Galaxy S3, die in 2015 zijn laatste update heeft gehad. Op dit toestel staat Android 4.3 (Jelly Bean) geïnstalleerd, inclusief kwetsbaarheden. Hierdoor kunnen kwaadwillenden relatief makkelijk toegang krijgen tot het toestel en dus gevoelige informatie van de president. Het Amerikaans Congres stelt dat hier dringend onderzoek naar gedaan moet worden. Congreslid Ted Lieu heeft een brief geschreven over de “roekeloze veronachtzaming voor cyberveiligheid” van Trump. De brief gaat niet alleen over het gebruik van een onveilige smartphone. Ook spreekt Lieu onder andere over de open bespreking van nucleaire strategieën in een eetzaal afgelopen week.

→ Lees verder over het onderzoek naar het Android-toestel van Trump

Eerste foto’s Huawei P10 Plus tonen gebogen scherm

Huawei P10 Plus foto's

De Huawei P10 Plus is het stijlvolle broertje van de Huawei P10, zo blijkt uit nieuwe opgedoken foto’s. Op deze officiële afbeeldingen is het toestel van alle kanten te bewonderen. Beide smartphones worden eind deze maand officieel onthuld, op het Mobile World Congress in Barcelona. Als we de geruchten mogen geloven lijkt de gewone Huawei P10 sterk op zijn voorganger, de Huawei P9. Het toestel wordt voorzien van een plat scherm en metalen achterkant. Voor de P10 Plus heeft het bedrijf daarentegen grootsere plannen. Het scherm loopt door in de randen van het toestel, vergelijkbaar met onder andere de Samsung Galaxy S7 Edge. De vingerafdrukscanner is achterop te vinden, waar ook een dubbele Leica-camera zit.

→ Lees verder over de Huawei P10 Plus foto’s

‘Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update deze maand nog beschikbaar’

samsung galaxy s6 android 7.0-update

Bezitters van de Samsung Galaxy S6 kunnen vanaf deze maand al aan de slag met Android 7.0, zo blijkt uit een planning van Samsung Turkije. De Turkse tak van het bedrijf claimt dat de Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ eind februari ook al aan de beurt zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. De Samsung Galaxy Note 5, die officieel nooit in Nederland is verschenen, is ook al deze maand aan de beurt. Heb je een toestel uit de Galaxy A-serie van 2016, dan volgt jouw update in mei. De Galaxy J Android 7.0-update wordt vanaf juli uitgerold. Hoewel de planning uit de koker van Samsung komt, is het aan te raden deze met een korreltje zout te nemen. Updates worden doorgaans geleidelijk wereldwijd uitgerold. Daardoor kan het enkele weken of zelfs maanden duren voor nieuwe software overal beschikbaar is.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S6 Android 7.0-update

Zo gaat Google Home je huistelefoon vervangen

google home's

Google gaat mogelijk een belfunctie toevoegen aan Google Home. Met deze belfunctie zou je ‘OK Google, bel Peter’ kunnen roepen om direct een gesprek met een vriend of ander contact te starten. Omdat de Home-microfoon krachtig genoeg is om een hele huiskamer op te vangen, kun je dus in feite hands-free bellen in je eigen huis. De gesprekken zouden via VoIP verlopen en dus via je eigen internetverbinding. Hiermee zouden Amazon en Google een antwoord bieden op het teruglopende aantal vaste telefoonverbindingen. In de Verenigde Staten heeft inmiddels 40 procent van alle Amerikanen geen vast nummer meer.

→ Lees verder over de belfunctie van Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu