Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #7: Nederlandse Google Assistant en Moto G6

Wouter Nijsen
17 februari 2018, 18:36
3 min leestijd
Android nieuws #7: Nederlandse Google Assistant en Moto G6

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Google bevestigt: Assistant vanaf dit jaar in Nederland beschikbaar

Google Assistant release Nederland

Na talloze geruchten is het hoge woord eruit: de Google Assistant komt dit jaar naar Nederland, zo heeft het zoekbedrijf bevestigd. Een precieze releasedatum is nog onbekend, al horen we hier in mei tijdens Google I/O 2018 waarschijnlijk meer over. Niet alleen Nederland, maar ook tientallen andere landen kunnen vanaf dit jaar aan de slag met Assistant. Dat blijkt uit een wereldkaart die het bedrijf zelf deelde tijdens een conferentie over nieuwe journalistieke initiatieven. De stemgestuurde assistent is nu beschikbaar in 8 talen en 14 landen, maar dat aantal groeit dit jaar dus naar liefst 25 talen in 52 landen.

→ Lees verder over de release van de Nederlandse Google Assistant

Samsung zet Android 8.0 (Oreo)-update voor Galaxy S8 stil

Samsung Galaxy S8 Oreo-update

Samsung heeft de uitrol van Android 8.0 voor de Galaxy S8 tijdelijk stopgezet. Volgens de fabrikant zorgt de update er in sommige gevallen voor dat een Galaxy S8 of S8 Plus onverwacht opnieuw opstart. Om de fout te kunnen onderzoeken, en ervoor te zorgen dat er niet nog meer klanten tegen het probleem aanlopen, is de Oreo-update gepauzeerd. Samsung werkt aan een nieuwe versie en zegt die zo snel mogelijk uit te rollen. Wanneer precies, is niet bekend. De uitrol zou vanaf aanstaande maandag in Nederland plaatsvinden, maar onduidelijk is of dit doorgaat.

→ Lees verder over de Oreo-update voor de Galaxy S8 (Plus)

‘Nieuwe Moto G6-serie heeft voorkantvullend scherm’

Volgens nieuwe geruchten krijgen alle drie de Moto G6-smartphones een voorkantvullend scherm. De Moto G6 Plus is zoals verwacht de grootste en krachtigste van het stel. Onder de motorkap wordt hij vermoedelijk aangestuurd door de Snapdragon 630, een middenklasse processor van Qualcomm. De reguliere G6 en Play-variant hebben respectievelijk de beschikking over een Snapdragon 450 en 430. De in 2017 uitgekomen Moto G5S gebruikt laatstgenoemde processor ook. Op papier zijn alle toestellen snel genoeg om alle apps en games zonder problemen te draaien. De Moto G6 en Moto G6 Play hebben een 5,7 inch-scherm, terwijl de Plus een slag groter is en 5,93 inch meet. Door de relatief kleine schermranden hoopt Motorola ze toch nog handzaam te houden.

→ Lees verder over de nieuwste Motorola Moto G6-geruchten

‘Foto’s van draadloze snellader Samsung Galaxy S9 duiken op’

samsung galaxy s9 draadloze oplader

Bij de release van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus wordt ook een nieuwe draadloze oplader uitgebracht. De beelden laten zien dat de lader lijkt op zijn voorganger. Wel is het gedeelte dat ‘openklapt’ iets dunner, terwijl de onderkant juist dikker is. Daar zit ook een kleine ventilator, met aan de achterkant een usb-c-aansluiting. De lader zou zo’n 100 euro gaan kosten. Helaas levert Samsung – net als bij de draadloze lader van de S8 – geen kabel en adapter mee. Het snelladen gaat mogelijk met maximaal 18W, al kan het zijn dat Samsung dit beperkt tot 15W. Dit betekent dat het volledig opladen van de Galaxy S9 zo’n twee en half uur in beslag neemt.

→ Lees verder over de draadloze oplader voor de Samsung Galaxy S9

Nokia 8 krijgt als eerste niet-Google-telefoon Android 8.1

Nokia 8 review

Een aantal weken nadat een bèta werd uitgebracht, is Android 8.1 officieel beschikbaar voor de Nokia 8. Daarmee is het de eerste smartphone met de nieuwste Android-versie die niet van Google zelf is. Dat is best bijzonder, want doorgaans duurt het veel langer voordat de nieuwste Android-versie door andere fabrikanten wordt uitgerold. HMD Global maakte in januari al een bètaversie van Android 8.1 voor de Nokia 8 beschikbaar en begint nu met de definitieve uitrol. Andere Nokia-smartphones worden waarschijnlijk later bijgewerkt naar de nieuwste versie.

→ Lees verder over de Nokia 8 Android 8.1-update

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu