De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Android nieuws #8: Android N, OnePlus 3 release en WhatsApp veiliger

Redactie
27 februari 2016, 15:42
3 min leestijd
Android nieuws #8: Android N, OnePlus 3 release en WhatsApp veiliger

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`Android N krijgt donker thema en hamburgermenu in instellingen`

android n nachtthema

Android N wordt mogelijk voorzien van een hamburgermenu in de instellingen dat gebruikers snel laat schakelen tussen secties. Daarnaast wordt het besturingssysteem voorzien van een donker thema. Het hamburgermenu is te herkennen aan de drie horizontale streepjes. Hierop kun je waarschijnlijk drukken om snel tussen secties in de instellingen te wisselen. De nieuwe Android Support Library geeft ontwikkelaars ook de mogelijkheid om een donker thema toe te voegen aan hun apps. Dit kan automatisch op basis van de tijd en de locatie, of handmatig. Google Maps maakt al gebruik van deze functionaliteit, maar er zijn talloze andere apps waarvoor ontwikkelaars een eigen donker thema hebben gemaakt.

OnePlus 3 wordt gelanceerd in juni, krijgt nieuw design

oneplus 2

De OnePlus 3  wordt in juni gelanceerd en krijgt een nieuw design. Dat liet mede-oprichter Carl Pei deze week weten in een interview met Cnet, die verder weinig details los liet over de smartphone. Hoewel de OnePlus 2 beter verkocht dan zijn voorganger, was het toestel minder baanbrekend. De OnePlus 3 moet de tongen weer losmaken, onder meer met een vernieuwd design. Waarschijnlijk wordt ook  het gewraakte invite-systeem gehanteerd, maar de periode dat de OnePlus 3 alleen op uitnodiging is aan te schaffen, wordt ingekort. Volgens de laatste geruchten is de OnePlus 3 uitgerust met een 5,5 inch-display (1920 bij 1080 pixels), Snapdragon 820-chipset met 4GB RAM/16GB opslag of 5GB RAM/64GB opslag.

AMP: zo maakt Google mobiele websites sneller

google amp

Google is gestart met de wereldwijde uitrol van Accelerated Mobile Pages (AMP), een initiatief om mobiele websites sneller te laden. AMP is een open standaard die een groot deel van de traagladende elementen van html, waaronder javascript maar ook codes die op externe pagina`s moeten worden opgehaald, schrapt. Verder worden bekende onderdelen van html5 zoals `img` (afbeeldingen) en `audio` vervangen door een aangepast AMP-element, en bepaalt AMP wat als eerste wordt geladen. AMP-pagina`s worden gemiddeld vier keer sneller geladen en verbruiken tien keer minder data. Daarnaast kun je naar links en rechts swipen om aanverwante artikelen over hetzelfde onderwerp te lezen.

Sony: voorlopig geen plannen om Xperia Z6 te lanceren

xperia z5

Tijdens het MWC introduceerde Sony zijn nieuwe Xperia X-lijn. Hoewel Sony niet wil bevestigen dat die de Z-lijn gaat vervangen, laat  het bedrijf wel aan Android Planet weten dat het voorlopig geen plannen heeft voor een Xperia Z6. Eerder deze week plaatste XperiaBlog een vermeend statement van de fabrikant dat de Xperia Z-lijn `zijn hoogtepunt had bereikt` en min of meer opgevolgd zou worden door de nieuwe Xperia X-lijn. Dat de Xperia Z5 geen directe opvolger krijgt, is zo goed als zeker, al lijkt Sony de deur op een kiertje te houden: “Ondanks dat we geen uitspraken kunnen doen over mogelijke toekomstige aankondigingen, kan ik delen dat wij op dit moment niet van plan zijn om de Xperia Z6 te lanceren.“

WhatsApp voorziet telefoon- en groepsgesprekken van end-to-end-encryptie

whatsapp bellen android newsflash

De Android-versie van WhatsApp krijgt end-to-end-versleuteling voor telefoongesprekken, zo blijkt uit teksten die zijn verschenen op de vertaalpagina van de chatdienst. Ook groepsgesprekken worden van encryptie voorzien. Sinds eind 2014 zijn een-op-een chatgesprekken die je via WhatsApp voert al voorzien end-to-end-encryptie, wat inhoudt dat de inhoud van een verstuurd bericht specifiek wordt versleuteld voor de ontvanger. Concurrent Telegram bood al langer de mogelijkheid om versleutelde berichten te sturen, al moet dit wel via de instellingen aangezet worden. Encryptie is bij WhatsApp standaard ingeschakeld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu