Android nieuws #8: MWC 2017 vooruitblik en Asus-smartphones

Wouter Nijsen
25 februari 2017, 13:49
3 min leestijd
Android nieuws #8: MWC 2017 vooruitblik en Asus-smartphones

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. In dit artikel zetten we het belangrijkste nieuws van de achtste week van 2017 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Overzicht: dit verwachten we van MWC 2017

MWC 2017 smartphones

Mobile World Congress is de grootste beurs voor mobiele telefoons ter wereld. Jaarlijks komen meer dan 50.000 journalisten, investeerders, ontwikkelaars en andere mensen uit de mobiele industrie samen in Barcelona. Daar worden vervolgens alle belangrijke technologische trends voor de komende maanden getoond. Hoewel er op de beurs veel wordt gesproken over de technologie van de toekomst, van 5G tot augmented reality tot mobiel betalen met nfc, zijn er ook genoeg tastbare producten te zien. Samsung, Huawei, LG en andere grote fabrikanten grijpen de beurs elk jaar aan als hét evenement om hun nieuwe toestellen te tonen.

→ Lees verder welke smartphones tijdens MWC 2017 worden aangekondigd

Asus brengt eigen smartphones uit in Nederland

Asus-smartphones Nederland

De Asus Zenfone 3, Zenfone 3 Max en Zenfone 3 Go zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Daarmee maakt Asus voor het eerst zijn entree op de mobiele markt in Nederland. De fabrikant is al jaren actief op de mobiele markt en heeft een uitgebreid aanbod van Android-smartphones. Om onbekende redenen werden deze echter nooit in Nederland verkocht. Android Planet ontdekte Asus’ plannen voor de Nederlandse markt al enkele weken geleden. De smartphones die Asus in Nederland uitbrengt zijn overigens allemaal oudere modellen. De Zenfone 3-serie werd inmiddels bijna een jaar geleden gepresenteerd.

→ Lees verder over de Asus-smartphones in Nederland

Samsung rolt Galaxy S7 Android Nougat-update uit in Nederland

Galaxy S7

Samsung is begonnen met de uitrol van Android 7.0 (Nougat) voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Gebruikers die hun toestel bij Vodafone hebben gekocht lijken als eerste aan de beurt te zijn, maar ook klanten van T-Mobile hebben de update ontvangen. Vermoedelijk wordt de update de komende dagen uitgerold voor andere Galaxy S7-varianten. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update klaarstaat voor jouw smartphone. Eventueel kun je ook handmatig checken op de beschikbaarheid door bij de instellingen naar ‘Over deze telefoon’ te gaan en ‘Software-update’ te kiezen.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S7 Android Nougat-update

Rondvraag: deze verbeteringen willen ontwikkelaars voor Gear VR

gear vr wensen

Met de Gear VR sloeg Samsung goud. De bril werd namelijk slim tussen de goedkope kartonnen brilletjes van Google Cardboard en de dure brillen van Oculus en HTC geplaatst. Andere bedrijven hebben dit succes vervolgens proberen te kopiëren. Zo heeft bijvoorbeeld LG een eigen bril uitgebracht, maar zonder veel succes. Ook Google heeft nu met Daydream View een vergelijkbare bril. Om de concurrentie voor te zijn, komt Samsung voor de Galaxy S8 met een nieuwe versie van de Gear VR. Sterker nog: in 2017 zullen er waarschijnlijk twee nieuwe versies van de bril verschijnen. Gear VR 2 wordt vermoedelijk tegelijk met de Galaxy S8 gelanceerd en zal vergelijkbaar zijn met de vorige Gear VR.

→ Lees verder over de wensen van ontwikkelaars voor de Gear VR

Zo gaat Google nare internetreacties aanpakken

perspective

Er zijn weinig plekken online waar de reacties altijd prettig zijn. Kijk je een video op YouTube of lees je ergens een blog, dan kun je meestal beter niet naar beneden scrollen. Verschillende sociale netwerken, zoals Twitter en Instagram, geven hun gebruikers steeds meer middelen om giftige reacties niet te hoeven lezen, maar voor de rest van het internet blijft dit een probleem. Google denkt daar wat aan te kunnen doen met zijn incubator Jigsaw. Jigsaw heeft namelijk Perspective gelanceerd, een API die via machine learning het internet helpt op te opruimen.

→ Lees verder over Perspective

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu